Gość sreluga Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak postąpić w obecnej sytuacji aby nie wyrządzić szkody Nie mogę odkręcić antenki od radia dachowej w Almerze N-16 (przy krawędzi z przednia szyba). Obracam plastikowa nasadka, nie widac postepu (wykręcenia). Po prostu nasadka sie obraca. Nie mam pojecia, czy zardzewial gwint, a plastikowa nasadka luzno sie obraca? Jakies pomysly? NIe chce niczego uszkodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ten temat już leciał... Rczej użyj "penetratora" i mocy. Niestety może pękność ci poddstawka anteny a to już jest duża strata. Jak nie musisz to lepiej nie ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Jak nie musisz to lepiej nie ruszać. Chyba jednak musi. Tego gwintu jak się nie posmaruje jakimś środkiem to właśnie jest jak wyżej. No, ale głównie odbiór się pogarsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konsak Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Podnieś ten kapturek (tak przynajmniej było u mnie, przy krótkiej antenie), tam będziesz miał metalową nakrętkę pod klucz płaski, z lekką pomocą wd40 da radę to odkręcić. Zanim na to wpadłem, zmiażdżyłem sobie ten cały kapturek kombinerkami próbując go dobrze ścisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.