Gość ffliper Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witajcie, ostatnio grzebałem troszeczkę w automatycznym ssaniu i zaobserwowałem pewna prawidłowość.Przy wydłużeniu czasu zamknięcia przepustnicy ssania silnik się dłużej nagrzewa.Normalna temperaturę pracy "lapie" dopiero po 5km (przy 10stopniach na zewnątrz").Gdy unieruchomiłem ssanie, to znaczy zablokowałem przepustnice ssania w pionie, to czas skrócił się o polowe.Ciekawe:))))).Pytanko do Was: Jak szybko nagrzewają się Wam silniki w różnych warunkach atmosferycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vampir Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Mój w mieście nagrzewa się po około 3 kilometrach Wiadomo że w czasie mrozów dłużej,ale konkretnie to jakoś nigdy nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 mój teraz cos sie wolno nagrzewa.. tak po 5 km. a jak wolno grzeje.. w zimie zamarzne w tym aucie zanim rusze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 u mnie w zimie do 1/2 to trzeba z 7km moze trzeba zmienc termostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 działa ale długo sie grzeje zeby w samochodzie było ciepło.. Nie wiem moze wsadzic kartonik na pół chłodnicy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GTi-R BOY Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Moj grzeje z 5 minut jak jest w garazu a jak na zewnatrz to nawet do 10 min i dopiero zapinam pasy..... 5 minutek pozniej pelen boost i wszystkie 4 kolka sie ciesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Mi zimą auto nagrzewa sie po okoł 5km a latem to 2 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a po 5km do jakiej wyskości podnosi sie wskazówka bo u mnie po 5km ledwo ponad pierwsza biała kreske pomyliło mi sie z czerowną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Ponad czerwona?? czerwona to chyba jest na max. mnie cieple powietrze leci juz po przejechanym ok 1km ale do fest nadgrzania to w miescie p[otrzeba z 5-7km. W ogole to w teroi powiadaja ze do prelnego nagrzania i stabilizacji tempeaturowej silnika potrzeba az... 20min! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarsar Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 U mnie potrzeba dokładnie 2.5 km, aby temperatura doszła do nominalnej (prawie środek skali) przy temperaturze +3 stopnie. Ale to tylko temperatura cieczy, natomiast pełne nagrzanie się oleju wraz z silnikiem ,to kolejne 10minut jazdy. Dopiero przy takim nagrzaniu można wpełni wykorzystywać motor - nie szkodząc mu ty,że jest niedogrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maykel Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Mi również nagrzewa sie po jakiś 5 km w zimie. Nie wiem jak u was ale u mnie jak jest duzy mroz (ponizej -10) to ogrzewanie trafiajace do kabiny jest na tyle slabe ze w srodku samochod nagrzewa sie baaardzo dlugo. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 też macie takie coś że fuka ma mniej mocy na poczatku ?? tzn jak jest zimny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi