Gość joker_wks Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 witam mam pytanie odnosnie almerki n16 jakiś łepetyna porysował mi jakims narzedziem lakier praktycznie cale auto w koło czy ktoś wie ile mi za to zapłaci AutoCasko i czy wogule opłaca sie to zgłaszać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Co za pytanie? :> jeśli masz "Auto Casko" i płacisz jeban.m darmozjadom kase to nie wiem na co jeszcze czekasz ja na twoim miejscu już bym miał sprawe załatwioną. Zgłaszaj i nie zastanawiaj się dłużej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 no własnie sie zastanawiam bo mieszkam na dosc ciekawej dzielnicy i np.autocasko wypłaci mi siano zrobie auto i jak mi jakis skur............ znowu porysuje to znowu mam zgłaszać?? czy niebedzie to jakies podejzane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Każde zgłoszenie powoduje zwyżke składki:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 no własnie mam pytanie czy jak zgłosze i mi wyplaca to czy mi dolicza jakies dodatkowe koszta mam autosacko zapłacone za rok z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 no za ten rok juz zaplaciles wiec zwyzka 10% bedzie doliczona w przyszlym, tak mi sie przynajmniej wydaje...ale generalnie duzej roznicy nie bedzie bo przeciez wartosc auta spadnie a wiec i suma ubezpieczenia bedzie nizsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie zastanawiaj się zrób to z AC - przecież będziesz musiał lakierować wszystkie elementy - a koszty lakierników są duże. A jak trochę się koło tego zakręcisz to jeszcze będziesz na tym do przodu , co Ci zrekompensuje zwyżke o 10% z nawiązką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 dowiedziałem sie że ac zapłaci mi za każdy element do lakierowania 250-300zł plus roboczogodziny czy ktos sie orientuje ile tych godzin na pomalowanie auta praktycznie całego wyjdzie i ile liczą za 1 taką godzine?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 z reguły lakierowanie jednego elementu waha sie w cenach jak podałeś. Wszystko zależy od ceny farby renowacyjnej. Niestety najnowsze lakiery -np. perła kameleon - cena na całe auto przekroczy nawet 2 tys. PLN. Z Ac wówczas może nie starczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 ja mam kolor auta jak na zdjeciu w avatarze wiec chyba ten lakier jest tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Pamiętajcie drodzy koledzy że za szkody powstałe z tytułu OC jak i AC oraz NNW firmy ubezpieczeniowe potrącają zawsze 20% zniżek( tak za skorzystanie z NNW też zabierają zniżkę z OC ). Jednakże nie wszystkie firmy robą to jednorazowo... niektóre potrącają jednorazowo 20% inne w pierwszym roku 10% i w następnym drugie 10%. Także radziłbym wam zawsze przeliczać sobie czy zgłoszenie szkody będzie się opłaciło. Z doświadczenia wiem że jeśli szkoda przewyższa 300zł to warto ją zgłosić.... ale to oczywiście zależy od Ubezpieczyciela i jego stawek W Twoim przypadku joker_wsk nawet bym się nie zastanawiał tylko bym zgłosił :diabel2: Pozdrawiam Wasz pośrednik Ubezpieczeniowy MTU S.A. Ergo Hestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joker_wks Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 ok wiec zgłaszam chyba niema znaczenia ze zglosze to po paru dniach bo najpierw chciałem się wszystkiego dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi