em Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Może być i tak. Ja założyłem przebieg 900 km na jednym baku (od tankowania do tankowania). Dlatego podziwiam odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Co do skrzyni to w manualu a rezerwa się świeciła od ok. 30 km.Nie czekałem jak mi zgaśnie bo w szfabii nie ma stacji benzynowych przy autostradach. To znaczy są ale co 100 km. Na liczniku miałem 860 km jak zjeżdżałem pewnie jeszcze by ujechał ale co potem...Prawdę mówiąc to mi się płakać chciało jak profanowałem takie autostrady aż się chciało depnąć ale jechałem jak emeryt na rekord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daslubow Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 średnio 10,5l. A jakiś miesiąc temu w dużą śnieżyce jechałem przez Niemcy, droga totalnie biała i napęd cały czas 4 WD, prędkość praktycznie cały czas 90km/h, po zatankowaniu skasowałem licznik i do kolejnego wyszło 7l, trochę się zdziwiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 mi przy oponach at 265 70 17 pali 12.5 l manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bruteforce Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Manual trasa 90-100km/h bez szalenstw udalo mi sie raz zejsc to 8 litrow. A przewaznie kolo 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar_bike Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 U mnie opony MT 265/70/17, lift 2", snorkel...jechałem sam + bagażnik z nartami na pace, automat, spaliła 11.3L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość APZ Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Uwaga w tych szacunkach na rozmiar opon. Zmiana obwodu koła powoduje zakłamania wskaźnika spalania z komputera. Komputer pewnie jest zestrojony z rozmiarami opon fabrycznych. Z matematyki wynika, że jeżeli np. 10% większy obwód opony, to wynik spalania z komputera pokładowego trzeba zmniejszyć o 10%. Spalanie można oczywiście zmierzyć bez komputera (faktyczna długość drogi na faktycznej ilości wlanych litrów), ale tutaj znowu dystrybutor na stacji benzynowej przekłamuje. no i licznik kilometrów (bo różne opony). Tak czy siak - nie wiadomo ile pali W mojej wychodzi od ok. 8 do 12 litrów, w zależności od stylu jazdy i obciążenia i jest to chyba dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Można zejść nawet do 7 litrów na trasie, ale trzeba się wlec z prędkością 80 km/h. Generalnie jest tak jak piszesz. Od 8 - 12 litrów to i tak bardzo dobry wynik jak na tak duży i ciężki samochód, który ma aerodynamikę kiosku ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawcio6 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 13.5 automat:( miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krogulec123 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 witam 2006 r przebieg 120000 manual trasa 90-100 8,5 l trasa 130-150 10 - 11 l trasa 190 - 205 19 - 20 litrów miasto śrenio lato kilma zima śnieg 4x4 ale tylko samo miasto 12,5 - 14 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 190-205???????????? Navara tyle nie wyciąga chyba że na kółkach z malucha to może licznik i tyle pokaże Bez urazy ale spuść trochę jest z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krogulec123 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) witaj nie wiem jaką ty masz navarę ale moja tyle jedzie jak ją prowadziłem to jechała nawet 210 za mną jechał brat nową avensis i też był w szoku felgi mam 17 cali, te prędkości to prędkości licznikowe może twoja navarka jest zmęczona życiem i takiej prędkości nie osiąga zobacz film na youtube ile pokazuje licznik np na niemieckiej autostradzie zwykłej navary Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez krogulec123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Spokojnie z tego możesz odjąć 20km/h bo o tyle przy tej prędkości zawyża licznik na seryjnych oponkach sprawdź z gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Spokojnie z tego możesz odjąć 20km/h bo o tyle przy tej prędkości zawyża licznik na seryjnych oponkach sprawdź z gps ciekawe .. mnie wyszlo przy 200 licznikowych 194 na Gps-ie realne jest 200 tym autem a 220 po zmiane softa czipie czy jak to tylko nazwiemy niewiem dlaczego tak bardzo was to dziwi . czy niepowinno byc dziwne ze trabnt jechał 130 km/h majac 26 km i moze 50 niutków momentu a tu mamy po 400 niutona przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Sam kiedyś jechałem 190 km/h, a przynajmniej licznik tyle pokazywał... i nie był to kres możliwości tego auta, myślę, że 200 km/h (wg wskazań prędkościomierza oczywiście) jest całkiem realne. Auto bez żadnych modyfikacji, wszystko fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOJA PIERWSZA NAVARA Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 W trasie przy predkości 100-110 bez zabudowy paki 8.6l. To jest 7 biegowy automat. Biegi zmienia przy obrotach ok1900. Ale oczywiście to zależy od wciśnięcia pedału. Może to być nawet prawie 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Moje rebro na razie pokazuje dość duże spalanie - trasa na pusto do 100km/h -13l , z jachtem na haku ok.2T do 80km/h -15,4 l . Najbardziej mnie martwi duże spalanie na pusto... Więcej o 3-4l niż w Terrano 2,7tdi , ale wreszcie się nie huśta na boki i nie brakuje mocy na podjazdach. Troszkę głośno na automacie ,ale slipowanie jachtu to czysta przyjemność ................................................................. Zszedłem do 12l z podłodziówką i 15,5 l z 2,5T na haku . Edytowane 14 Listopada 2014 przez Marq4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi