Gość kodi Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Miałem podobny dylemat czy odpinać akumulator czy nie i ostatecznie nie odpinam klem. Nie odpinam w swoim punto i wczoraj po raz pierwszy nie odpinałem w swoim x-trailu. Sam może nie był bym taki odważny, ale mój mechanik jasno stwierdził, że zawsze ładuje z zapiętym akumulatorem i nigdy nic się nie stało. Z moimi autami też nic się nie dzieje. Dlatego pytanie czy odpinać czy nie to powiem, że można ale nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 podpinaj kable i nic sie nie martw 7 latek domaga sie tego, to juz w sumie jest złom nie akumulator ,rozruch na kablach nic ci nie uszkodzi ,mały amperarz przez cała noc i spij spokojnie tylko sprawdz elektrolit no chyba ze to bezobsługowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiooreck Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 jak ładujesz dużym amperarzem to najlepiej poodkręcaj zakrętki od wlewów elektrolitu, żeby Ci się płyn w razie czego nie zagotował i zawsze miej butelke wody destylowanej żeby w razie czego dolać. Opla ładuję od 2 lat co jakiś czas w zimę bez żadnego odpinania i nic mu nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi