Gość rav1975 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 dodam od siebie grosik: jak bierze olej i wrzucisz gaz, to więcej będziesz musiał go dolewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zmijek71 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 zreszta druga sprawa to ciekawe na jakim oleju jeździ, może na jakims 0W30 albo 5W30 i wtedy tez będzie za dużo łykać. tego nie wiem - dowiem się jutro to dam znać. sporo zależy od cenycena zakupu tego + koszt wymiany pierścieni mogą być wyższe niż koszt innego w porównywalnym stanie ale niewymagającego remontu silnika, a jak wiadomo silnik ze zmiennymi fazami rozrządu nie jest łatwy do naprawy i nie zrobi tego pan Henio podejrzewam ze bede mogł zejśc poniżej 20 tys - ile ? - wszystko zalezy od ceny naprawy - wymiany pierścieni .. jaki może być koszt takiej naprawy ? o tyle bedę chciał wynegocjować cenę w dół...... poza tym kolega wspominał cos o instalacji gazowej ( :zdziw: ) to chyba nie zamierza mało jeździć, więc sprawdzanie stanu o dolewki mogą być bardzo częste czy nie za dobrze ten model chodzi z gazem ???? Czy są jakieś zastrzeżenia ? Wiem , ze jedne jezdza ok a inne samochody nie za bardzo "lubią gaz" . Czyżby ten model nie przepadał Jeździć bedę tyle samo co teraz, z lekką możliwscią + tj. około 25k rocznie, więc zgrubnymi szacunkami - w ciągu roku się zwróciłby gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 zmijek71, nie przejmuj się tym, że zajeździsz silnik, zawsze możesz włożyć kolejny i hulać dalej. Podobnie jak z dieslami, dlaczego tak chętnie taksówkarze jeżdżą na oranżadzie - taniej, i mają w d...e, że przez to paliwo się coś stanie z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 gaz jeśli już to tylko sekwencyjny wtrysk, P_flori taki ma w swojej almerze z takim samym silnikiem. Koszt to chyba z 3.5 tys zł, więc się w rok na pewno nie zwróci nawet w najbardziej optymistycznym wariancie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seti 2 Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 mam taką primerke i oleju nie łyka ,jak sie pilnuj silnika to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Nie dowiem się numerów wadliwych silników bo koleś już tam nie pracuje.Przykro mi . Napewno forumowicze będą je znali. Czy można więc prosić forumowiczów o jakiś głos w tej sprawie? Ktoś coś wie konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi