Gość FireFox Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam! Oj, nasza wspaniała zima.... dzisiaj jadąc ze znajomą, micrą, poślizgneliśmy się na zakręcie i niestety prawe tylne koło (zakręt 90 w lewo) udeżyło bokiem w krawężnik Widoczne objawy : koło ukośnie schowane pod auto (co najmniej 15 stopni od pionu) felga uszkodzona, wygięty drążek biegnący wzdłuż tylnej belki zawieszenia. Co jeszcze (czego nie widać) mogło się uszkodzić i ile kosztuje naprawa? Czy może ktoś polecić jakiś warsztat, który przeprowadzi naprawe solidnie i za rozsądne pieniądze w rejonie Gliwic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 wydaje mi sie ze trzeba bedzie wymienic całą belke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 mam belke taka d micry, a po za tym wiem co to znaczy,, poslizgi nie sa fajne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 FireFox, No to dość dobrze musiałeś jechać żeby tak porządnie uszkodzić. Naprawa troche Cię wyniesie, ale szukaj urzywek i pytaj gray5, może odsprzeda Ci belke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 sprawa jest przykra ale powiedz szczerze.. zimówki masz ?? i ile jechałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FireFox Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zimówki są, nowe frigo, ale to naszczęscie nie ja prowadziłem i nie moja micra. Kolega prowadził do tego auto koleżanki (K11), no i pozwolił sobie na 40-50km/h na łuku 90 stopni w lewo... tył uciekł i i prawe koło prawie prostopadle udeżyło w krawężnik schowany pod śniegiem Wstępne szacunki mechanika to 1000+ PLN :( (belka, felga i kto wie co jeszcze...) Ja w mojej micrze oczywiście też mam zimówki, ale mimo tego jak chwile temu dojeżdżałem do Gliwic to na prostej max 50km/h, masakra normalnie, drogowcy znowu zaskoczeni zimą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaK_86 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 to jest najśmieszniejsze. Styczeń? Zima? Śnieg i śliskie drogi? Nie no. Przecież to całkowite zaskoczenie. Jak narazie na Szczecinie jest w miare spoko. Ale najgorsze przed nami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ja miałem dziś okazję na bezpiecznym terenie sprawdzić jak moja misrusia sprawuje się w poślizgach i muszę stwierdzić, że nie spodziewałem się tego jak łatwo ją można opanować i wyprowadzić na prosty tor jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Mam to samo. Na zimówkach Fulda Kristall Montero nie można się poślizgać bo auto klei się do drogi. Shit, zmieniam na letnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 nie można się poślizgać dla chcącego nic trudnego ale życze żeby nie wpadać w poślizgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaK_86 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 no i skończyło się bez śniegu. Zaczeła się walka. Ojjjj... będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FireFox Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Czy belka tylnego zawieszenia z K11 rok 97 będzie pasowała do K11 ale z roku 93 ??? bo niestety jak 'soul' przewidział, trzeba wymienić... Aaaa jak ocenić czy belka którą chce kupić nie była naprzykład prostowana??? a sprzedający pociska kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 wydaje mi sie ze poprostu trzebą ja cała obejrzec, slady prostowania po dokladnym obejrzeniu powinny być lekko w jakis tam sposób widoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FireFox Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 wydaje mi sie ze poprostu trzebą ja cała obejrzec, slady prostowania po dokladnym obejrzeniu powinny być lekko w jakis tam sposób widoczne... też tak myśle, ale wiadomo jak to jest, szybko szybko a póżniej jakiś zonk wychodzi... Ale ponawiam pytanie czy z '97 będzie pasowała do '93 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 sprawdz w katalogach z częściami, czy sa jakies odemiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 w katalogach częsci do k11 są od 93-97 a potem od 98 - ... Wiec raczej na 99% pasuje ta belka, to widać odrazu czy nie jest jakaś kombinowana ale myśle że nie sprzedają belek kombinowanych, ale zobaczysz czy ktoś nie prostował albo spawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 do k11 są od 93-97 a potem od 98 - ... No tak bo w 98 był pierwszy lift ale zawias się chyba nie zmienił. Patrząc po katalogach np. Intercars czy JC widać, że te części sa takie same w całym zakresie produkcji K11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi