Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zima, poślizg, krawężnik - zawieszenie uszkodzone - pomocy

Gość FireFox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Oj, nasza wspaniała zima.... dzisiaj jadąc ze znajomą, micrą, poślizgneliśmy się na zakręcie i niestety prawe tylne koło (zakręt 90 w lewo) udeżyło bokiem w krawężnik :(

Widoczne objawy : koło ukośnie schowane pod auto (co najmniej 15 stopni od pionu) felga uszkodzona, wygięty drążek biegnący wzdłuż tylnej belki zawieszenia.

Co jeszcze (czego nie widać) mogło się uszkodzić i ile kosztuje naprawa?

Czy może ktoś polecić jakiś warsztat, który przeprowadzi naprawe solidnie i za rozsądne pieniądze w rejonie Gliwic ???

Zimówki są, nowe frigo, ale to naszczęscie nie ja prowadziłem i nie moja micra. Kolega prowadził do tego auto koleżanki (K11), no i pozwolił sobie na 40-50km/h na łuku 90 stopni w lewo... tył uciekł i i prawe koło prawie prostopadle udeżyło w krawężnik schowany pod śniegiem :(

Wstępne szacunki mechanika to 1000+ PLN :(:(:( (belka, felga i kto wie co jeszcze...)

Ja w mojej micrze oczywiście też mam zimówki, ale mimo tego jak chwile temu dojeżdżałem do Gliwic to na prostej max 50km/h, masakra normalnie, drogowcy znowu zaskoczeni zimą :/

to jest najśmieszniejsze. Styczeń? Zima? Śnieg i śliskie drogi? Nie no. Przecież to całkowite zaskoczenie.

Jak narazie na Szczecinie jest w miare spoko. Ale najgorsze przed nami :/

Ja miałem dziś okazję na bezpiecznym terenie sprawdzić jak moja misrusia sprawuje się w poślizgach i muszę stwierdzić, że nie spodziewałem się tego jak łatwo ją można opanować i wyprowadzić na prosty tor jazdy...

Czy belka tylnego zawieszenia z K11 rok 97 będzie pasowała do K11 ale z roku 93 ???

bo niestety jak 'soul' przewidział, trzeba wymienić...

Aaaa jak ocenić czy belka którą chce kupić nie była naprzykład prostowana???

a sprzedający pociska kit?

wydaje mi sie ze poprostu trzebą ja cała obejrzec, slady prostowania po dokladnym obejrzeniu powinny być lekko w jakis tam sposób widoczne...

wydaje mi sie ze poprostu trzebą ja cała obejrzec, slady prostowania po dokladnym obejrzeniu powinny być lekko w jakis tam sposób widoczne...

też tak myśle, ale wiadomo jak to jest, szybko szybko a póżniej jakiś zonk wychodzi...

Ale ponawiam pytanie czy z '97 będzie pasowała do '93 ???

w katalogach częsci do k11 są od 93-97 a potem od 98 - ... :) Wiec raczej na 99% pasuje ta belka, to widać odrazu czy nie jest jakaś kombinowana :) ale myśle że nie sprzedają belek kombinowanych, ale zobaczysz czy ktoś nie prostował albo spawał :)

Gość johny_fellow
do k11 są od 93-97 a potem od 98 - ...

No tak bo w 98 był pierwszy lift ale zawias się chyba nie zmienił.

Patrząc po katalogach np. Intercars czy JC widać, że te części sa takie same w całym zakresie produkcji K11.