Gość jankowski1987 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chciałbym zrobić coś takiego w moim nissanie 100NX 1,6 z 91r http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=3&tid=12 . Tylko nie wiem gdzie znajduje się ten przewód. Bardzo prosze o jakieś wskazówki gdzie może on się znajdować w mojej setce. A moje drugie pytanie dotyczy tego samego przewodu a mianowicie jaki płynie prąd przez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 tak sie sklada ze to opis do diesla i tam sie odcina kabel od pompy a Ty jak mniemam masz 1,6 w benzynie, wiec nie masz takiego kabla Musisz przeciac kabel ktory idzie z napieciem do aparatu zaplonowego, albo odpowiedni kabel do przeplywomierza, albo odpowiedni kabel do pompy paliwa , albo wszystkie naraz i porobic do kazdego przekazniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 ale gdzie te kable znaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Powinny być przy pompie paliwa. Jak chcesz własne proste odcięcie to przeslę Ci info na PW. Wiesz takich informacji się nie podaje publicznie bo ułatwiasz zadanie złodziejowi, który czai się na Twoją furę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jeśli masz setke na gaźniku to masz pompe mechaniczną i na niej nie zrobisz odcięcia, jeśli masz już na wtrysku to spokojnie możesz zrobić odcieńcie przy puszce z bezpiecznikami na kablu który podaje prąd na pompe. Ładto to sprawdzić który to kabel wyjmujac po kolei bezpieczniki na odpalonym silniku i patrząc kiedy silnik gaśnie. Jeśli masz nyske na gaźniku to możesz zrobić odcięcie na kablu zasilającym cewke lub na kablu od stacyjki dającym zasilanie. Pytanie tylko czy robisz oddzielny przełącznik czy podłączasz się pod alarm. Jeśli pod alarm to musisz zrobić to na przekaźniku, bo alarmy mają możliwość robienia odcięcia tylko gdzieś do ok. 10A które starczy na pompe lub aparat zapłonowy, ale nie da rady jeśli zrobisz na stacyjce dlatego podłączyć należy dodatkowy przekaźnik, ale nie jest to trudne. Natomiast jeśli chcesz zrobić na przełączniku to możesz robić bez przekaźnika, ale musisz mieć odpowiedni przełącznik. Dobrym miejscem jego ukrycia jest założenie go pod mieszkiem gałki zmiany biegów. Wogóle sie wtedy nie rzuca w oczy i nikt nie powołany go nie zobaczy a przełączał go będziesz przez mieszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Powinny być przy pompie paliwa. Jak chcesz własne proste odcięcie to przeslę Ci info na PW. Wiesz takich informacji się nie podaje publicznie bo ułatwiasz zadanie złodziejowi, który czai się na Twoją furę. To ja bym prosił żebyś wysłał mi to na poczte: jankowski1987@wp.pl A te odłaczenie zapłonu ma być na specjalnym zamku cyfrowym: jak wpisze kod to przekaźnik zwiera dany kabel i wtedy odpalam silnik a jak nie jest wpisany kod to silnik ma kręcić ale nie odpalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 A te odłaczenie zapłonu ma być na specjalnym zamku cyfrowym: jak wpisze kod to przekaźnik zwiera dany kabel i wtedy odpalam silnik a jak nie jest wpisany kod to silnik ma kręcić ale nie odpalać No to jest coś w rodzalu immobilizera. To ja bym prosił żebyś wysłał mi to na poczte: jankowski1987@wp.pl Wysłałem, ci wczoraj na PW. Bardzo prosty sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Do johny_fellow. A to co mi wysłałeś to co odcina jakoś pąpke czy co. Jak coś to odpisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie wiem co odcina, chyba zapłon. Tak czy siak jak to zastosujesz maszyna nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 To na kod to typowy immobilajzer. Najsmieszniejsze jest to, ze wystarczy podac oddzielnie prad na pompe lub cewke i dalej mozna jeździć pomimo uzbrojonego urządzenia. Fakt faktem,że złodziej od ręki nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 To na kod to typowy immobilajzer. Najsmieszniejsze jest to, ze wystarczy podac oddzielnie prad na pompe lub cewke i dalej mozna jeździć pomimo uzbrojonego urządzenia. Fakt faktem,że złodziej od ręki nie odpali. No właśnie i oto chodzi. Nie będowiedzieli co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 No właśnie i oto chodzi. Nie będowiedzieli co się dzieje To lepiej sobie kupić zbliżeniowy. Nosisz odpowienie ustrojstwo np. przypięte do kluczy od domu, bo je zazwyczaj ma sie przy sobie i jak podchodzisz do auta to sam cicho rozbraja niezauważalnie immobilaizer a bez tego nieodpalisz auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy12345 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam, ja tez chce zrobic odcięcie zapłonu tylko ze w ALMERA 2,2 DI gdzie mogę do podłączyc, może pod jakiś czujnik albo pod cewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 suchy12345 możesz zrobić odcięcie prądu do pompki paliwa. Więcej na ogólnym nie napiszę ze względu na bezpieczeństwo Twojego samochodu. Zaraz napiszę Ci na PW co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 W dieslu to polecam zrobić odcięcie np. całej deski od razu przy stacyjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam wszystkich, Ja chciałbym zamontować takie odcięcie zapłonu w Sunnym 1.4 właśnie go kupiłem i nie ma żadnych zabezpieczeń, więc chociaż takie coś chciałbym założyć. Trochę tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Czy można to zrobić łatwo samemu czy trzeba się znać troche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi