Gość pawe0110 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam mam pytanie dotyczace akumulatora poniewaz kupilem nissana primere p12 TDTi 2.2 i mam pytanie jakiej wielkosci powinien byc tam akumulator oryginalnie? .prosil bym o pomoc w tej sprawie dziekuje z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 jakiej wielkosci?jesli chodzi o pojemnosc to dla YD22 jest przewidziany 56AH typ LB3(01ds)cokolwiek to znaczy :diabel: jak ci zalezy to jutro go mogę zmierzyć(wysokosc szerokosc i glebokosc) widze ze jestes nowy moze sie pochwalisz autkiem jaki motorek DI czy DCI jaki rok ,przebieg :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam mam pytanie dotyczace akumulatora poniewaz kupilem nissana primere p12 TDTi 2.2 i mam pytanie jakiej wielkosci powinien byc tam akumulator oryginalnie? .prosil bym o pomoc w tej sprawie dziekuje z gory kup takiej samej wielkości jaki masz obecnie a napewno bedzie pasował :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawe0110 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 rocznik 2002 DCI .pytalem sie o wielkosc akumulatora poniewaz moj jest na moje oko troche slaby (kupilem od goscia ktory sprowadzil je pul roku temu z francji i od tego czasu praktycznie nic w niej nie robil)i teraz pomalutku doprowadzam ja do porzadku.ale takto autko eleganckie niue moge narzekac [ Dodano: Czw 25 Sty, 2007 23:28 ] a jak u was z spalaniem bo moj pali okolo 7-8 l/100km przy a przy spokojnej jezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 pytalem sie o wielkosc akumulatora poniewaz moj jest na moje oko troche slaby Fabrycznie montowane akumulatory nie są duże, wielkosc nie jest istotna. Wazne jest jakie ma parametry. Jak nie masz problemu teraz z odpaleniem tzn., ze jest ok. jak masz problem to kup sobie Centrę. Na necie znajdziesz katalog i dobierzesz sobie do swojej p12. Wiekszy akumulator (dłuzszy) zmiesci sie bez problemu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 co do spalania to moja prima tez tak pali przy normalnej jezdzie w trybie mieszanym(700-750km na zbiorniku) ile masz koni?jak masz auto od niedawna to polecam wymiane filtra powietrza dzisiaj sprawdzilem jaki aku u mnie siedzi i o dziwo 65AH ale wyglada na jeszcze fabryczny dodam ze ojciec kupil auto w salonie nissana jako 2letnie z przebiegiem 40tys wiec raczej na pewno aku jeszcze orginalne bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uiz Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 witam mam pytanie dotyczace akumulatora poniewaz kupilem nissana primere p12 TDTi 2.2 i mam pytanie jakiej wielkosci powinien byc tam akumulator oryginalnie? .prosil bym o pomoc w tej sprawie dziekuje z gory Jutro napisze ci dokladnie jaki akumulator sprawdze w swoim hahah a mam pytanko masz instrukcje obsugi do tego nissana potrzebuje takiej moze moge liczyc na pomoc?? wlasciwie sprawdzielm juz mam 75 ah nie w iem czy orginalnie atki ma byc ale jest u mnie wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Daly Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Też niedługo będę wymieniał akumulator, ale to już 2-gi. Mój Nissanek P12 ma w tej chwili używany akumulator po X-Trail'u i nie pamiętam jaki był ten orginalny. Zakup XII ' 2002 z silnikiem 2.2 DDTI czyli 126 KM. Jestem z niego bardzo zadowolony, tym bardziej że nie mam nic z francuskich części oraz francuskich pomysłów !!! Przebieg 260 000 km i poza normalnymi przegladami w serwisie nic / prawie / się złego nie dzieje. Zakup - salon w Polsce. Jedyna wada to zbyt miękkie przednie zawieszenie jak na nasze drogi. Pozdrawiam, Mirek Trójmiasto P.S. także czekam na informację jaką pojemność liczoną w Ah ma oryginalny akumulator do silnika 2.2 D i może ktoś ma zanotowany dodatkowo typ akumulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Z doświadczenia im wieksza pojemność tym mniejsze problemy zimą Każdy akumulatorowiec dopasuje do dziury takie pudełko jakie bedzie pasowało ważna by nie latał bo zgubi się masa i szukaj wiadra z pradem w polu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.