Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak ten badziew zamontować? :|

Gość nitrox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem takie coś do mikrusa K-10:

licznik.jpg

licznik2.jpg

I nie wiem czy to się łatwo montuje.. Nie wiem czy zabierać się za to samemu czy lepiej niech fachowiec to wymieni. Dylemat mam z licznikiem przebiegu, bo to cały mechanizm, na nim jest przebieg 144k :/ a mój ma 73k więc to delikatna różnica. Z tego co sie przyjzalem to musze chyba zdjac cala deske zeby to wymienic.

Proszę o podpowiedź.. bez przejawu sceptycyzmu sceptycznego jak u tego ponizej ;)

Pozdro.

Czyli wystarczy ze samą atrapę podmienię? Tylko wydaje mi sie ze te diody poidsiwtlajace sa pozmieniane i umieszczone w innych miejscach i jesli zaloze sama atrape to podswietlenie bede mial w innych miejscach niz sa wyciete oznaczenia swiatel, rekawa itd, przeciez tam po lewej u gory standardowo jets zegarek a tu zamiast niego sa diody...

Może ktoś inny podpowiedzieć coś więcej bo tu kolega widać uważa się za eksperta ale nie umie przekazywać wiedzy ;)

zeby zdjac twoj licznik to odkrecasz najpierw 2 sruby jedna pod wlacznikiem wycieraczek a druga pod przeciwgielnym( u mnie tak jest )

zdejmujesz plasticzek odczepiając te 2 przyciski .

a potem odkrecasz 4 sruby i masz juz licznik na zewnatrz

,potem działasz sa,m;]

a ty masz taki sam z czarna tarcza licznik??

ten co jest aktualnie w standardzie jest podobny, tylko zamaist tych lampek po lewej mam zegarek, no chyba tak jak u kazdego... Dlatego sie dopytuje bo w tym nowym mam zegarek wy....ny (i w sumie dobrze). Może jakoś zamontuje, na razie za zimno jest by sie przy tym bawic :)

Ze zdjeciem licznika tak jak powiedzial gray5. Natomiast według mnie bez przeróbek sie nie obejdzie. W starym liczniku z tyłu masz 2 kostki po 10 pinów, a w tym masz 1 kostke z 8 i 1 też z 10 pinami (tak jak w liczniku od super s). Musisz wykrecic swoj licznik i porownac ktore sciezki idace od wtyczek sa od czego i wtedy kombinowac z ucinaniem jednej kostki.

pzdr

A jakbym wymienił całość nie tylko atrape tylko cały licznik i przebiek przekrecił na tyle ile mam faktycznie? bedzie dobrze? Czy mowisz bardziej o podłączeniu licznika zemoze byc problem..?

jak wetkniesz kostke ktora ma 10 pinów w złącznie 8 pinowe to wymienisz :) wszyscy Ci mowia co i a jak a Ty jakos skumac tego nie mozesz :)

Bo jak do tej pory jedyne co zrobiłem sam w samochodzie to wymiana lusterek z czarnych na białe (wczoraj). Wszyscy tacy mądrzy.. Zrób chociaż P1 w Cmasie, a ja Cie wtedy zapytam o nurkowania techniczne DSatoskie i tez nie zakumasz tak jak ja tego. Ja samochodem tylko jezdze, a nie siedze ze śrubokrętem.

Zrozumcie biednego, niedoświadczonego kierowce.. :)

Skąd moge wiedzieć cokolwiek o tych kostkach skoro nigdy deski nie rozbierałem.

Ale temat mozna zakonczyc moze cos wymysle..

PS. Jak to jest że K-10 były produkowane do roku 93 a ja mam rok prod. listopad 1994? heh

PS. Jak to jest że K-10 były produkowane do roku 93 a ja mam rok prod. listopad 1994? heh

masz składaka... ( "zmontowany" w 1994 roku :-) )