Gość vqsoft1 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 witam. Moze ktos ma czytelny schemat tego podlaczenia ? chodzi o to ze w moim jest masa jakiś syfów które przyznam trochę utrudniają odczytanie i analize dokaldnie chodzi mi o podlaczenie klaksonu. sa tam 2 opcje NH i EN wydaje mi sie ze kolo kostki M311 to cos dwurzedowego to pomylka. tak samo w okolicy M311 po prawej ( te oznaczenia air baga) ps. moze ktos podpowie jakie kolory powinny miec kable ktore wchodza do kostki M303 i wychodza z niej ? bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 witam mam pytanko tez walcze ze sterowaniem z kierownicy ale w P12 i nie moge sciagnac tego plastiku z poduszki(moze trzerba cala poduche wyjac?) tylko nie wiem jak sie za to zabrac za bardzo. mam juz temat zalozony w dziale primera ale w almerkach jest podobnie wiec moze ktos mi pomoze z tego dzialu :sindbad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal_s-ki Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 A może istnieje jakiś magik który zmontowałby jakąś przejściówkę żeby można byłoby podłączyć do tego pilocika mojego kenwooda?? (kenwood nie robi czegoś takiego do żadnego nissana :/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 witam mam pytanko tez walcze ze sterowaniem z kierownicy ale w P12 i nie moge sciagnac tego plastiku z poduszki(moze trzerba cala poduche wyjac?) tylko nie wiem jak sie za to zabrac za bardzo.mam juz temat zalozony w dziale primera ale w almerkach jest podobnie wiec moze ktos mi pomoze z tego dzialu :sindbad: no ściągasz dwie zaślepki z kiery odkręcasz 2x torx+ 25. potem wyciągasz poduchę i wypinasz z kabla ( kolejna zaślepka od dołu kiery) i po sprawie. wtedy masz dojście do wieloklina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 o tych torx-ach juz czytalem na forum ale ale nie bardzo moge to u siebie znalesc gdzie te zaslepki niby sa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Panowie powiedzcie mi czy sterowanie radiem o np takie http://www.allegro.pl/item173473169_sterow..._oraz_tino.html można bu zamontować w mojej almerce?? Radio mam oczywiście na kasety ale może chociaż podgłaśnianie i zmiana stacji?? Czy fabrycznie w kierownicy jest już jakaś instalacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Panowie powiedzcie mi czy sterowanie radiem o np takie http://www.allegro.pl/item173473169_sterow..._oraz_tino.html można bu zamontować w mojej almerce?? Radio mam oczywiście na kasety ale może chociaż podgłaśnianie i zmiana stacji?? Czy fabrycznie w kierownicy jest już jakaś instalacja?? nie wiem co masz za radio wiec nie odpowiem Ci. To co jest na aukcji to tylko sterowanie, do tego musisz mieć jeszcze taśmę pod kierownice . [ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 00:43 ] no i temat można zamknąć. dziś uporałem sie definitywnie z sterowaniem w mojej almie. wszystko działa jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) [ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 00:43 ] no i temat można zamknąć. dziś uporałem sie definitywnie z sterowaniem w mojej almie. wszystko działa jak ta lala. witam, chciałbym odświeżyć temat (bo po co zakładać nowy wątek) mam almerke bez sterowania radiem przy kierownicy i oryginalnym radiem z CD Nissana, umyśliłem sobie że podrasuje samochodzik jak przedmówca pisał udało mu się to założyć, czyli mam rozumieć że jest tam instalacja do podłączenia się?? jak rozebrać kierownice, żeby to założyć i czy to na pewno będzie działać?? czy muszę jakieś nowe otwory wycinać ?? Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Mietzsche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Pilot zastępuje jedna z zaślepekprzy kierownicy. Aby ten działał musisz miec taśmę z podłączeniem pilota, no chyba, że da się dodać kable do taśmy bez nich - tego nie wiem a kolega vqsoft1 nie napisał jak podpiął pilota. U mnie z tyłu radia była niepodpięta kostka z zielonymi kablami wchodząca w wiązkę, podpiałem ją ale nic się nie zmieniło, takie same kable znalazłem podpiete do przełącznika zespolonego przy kierownicy więc to prawdopodobnie drugi koniec tych kabli. Być może to własnie wiązka do sterowania radia i wystarczy wymienić taśmę/dorobić do niej kable i podpiąc pilota. Tez juz kiedyś pytałem o podpiecie pilota, ale bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 dzięki za jakieś info zaślepek u mnie w kierownicy nie ma, przypuszczam że może nie być u mnie tej wiązki skoro nie ma zaślepek,jednakże sprawdzę czy na pewno tej wiązki nie ma, odkręcę radio i poszukam czy nie ma tam jakiś wolnych kabelków, kierownicy jeszcze nie umiem rozebrać żeby tam zobaczyć, ale to się niedługo zmieni co do dorabiania i przeprowadzania nowych kabelków, w moim uważam że sobie odpuszczę, a powiedz mi buladag jeszcze, kiedyś zakładałem gniazdo zapalniczki w bagażniku i przeprowadzałem kable do podłączenia do tej zapalniczki pod radiem, i przy tej wiązce od zasilania zapalniczki pod radiem była jakaś luźna kostka, (chyba na 4 kable) od czego ona może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Pewnie od gniazda zapalniczki z tylu. A zaślepki musza byc bo niby jak chcialbys demontowsc i montować airbag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 gniazdo to ma długi kabelek, jest na 4 piny, ale podłączone są trzy kable, nie wiem do czego ona, ale chyba nie do zapalniczki, niżej zdjęcie: w radiu mam wejście na sterowanie ale żadnych wolnych kabli tam nie widziałem, wejście wygląda tak co do kierownicy to u mnie jest tylko na dole zaślepka, taka prostokątna, i żadnych innych zaślepek tam nie ma, także musi być jakiś inny sposób na rozebranie kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_N16 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Podobnie jak kolega wyżej tez zachodzę w głowę od czego jest ten przewód....? Bo na pewno nie od tylnej zapalniczki. Żeby ją podpiąć myślałem nad dołączenie równolegle przewodów od gniazdka z przodu. Zdałoby to egzamin? A co do sterowania z kierownicy to nie wie ktoś czy można by było ewentualnie dokupić taką kostkę do radia, pilot i samemu sobie założyć sterowanie? Pozdrawiam. Edytowane 12 Grudnia 2015 przez tomek_N16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witamy nowego kolegę. Zanim otrzymasz jakąś odpowiedź, to proszę zapoznać się z Regulaminem Forum http://forum.nissanklub.pl/index.php?app=forums&module=extras§ion=boardrules [N16] - to nie wszystko! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Witam kolegów. Proszę was o radę. Otóż chcę dołożyć sterowanie z kierownicy do fabrycznego radia w Nissan Almera N 16 (2002) przed lift. Pozostała tylko kabelkologia :) Problem mam w dobraniu zwijarki. W aucie posiadam to co widać na zdjęciu. Czy to nie jest z poliftowej wersji N16? Czy są takie wersje ze dodatkowymi kablami na sterowanie pasujące do przedlifta, bo z tego co można znaleźć na allegro poliftowa N16 ma pilota do sterowania z lewej strony? Różnice mogą być też z kabelkami :( Czy jest jakiś schemat (z rozpiską elementów, taki jak na początku tematu)? Czy czeka mnie zmiana razem z manetkami elementu widocznego na zdjęciach, czy szukać i wkładać od polifta? Z góry dzięki za każdą pomocną radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liear Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ponawiam pytanie. Czy to z https://www.olx.pl/oferta/nissan-almera-n16-przelacznik-swiatel-zespolony-pod-kierownice z Almery N16 z 2004r będzie pasował do mojej Amerki z 2002 roku (zdjęcie przełącznika zespolonego wrzuciłem powyżej. Koledzy doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi