Gość arekiceland Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 ja mam we wszystkich kołach po 2,6 ale pamiętajcie że to koła 33 calowe, czy to dobrze? A i tak wygląda jak by z przodu było troszkę za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ja mam we wszystkich kołach po 2,6 ale pamiętajcie że to koła 33 calowe, czy to dobrze? A i tak wygląda jak by z przodu było troszkę za mało? Max moim zdaniem powinieneś mieć po 2 atm Jakiej firmy te oponki :?: [ Dodano: Wto 05 Maj, 2009 20:27 ] Witam!A jakie cisnienie doradzicie do BFG 265/70/16 ? Pzdr MM 1.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arekiceland Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 fimy raczej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 A ja mam opony 33x12,50R 15LT i też nie wiem jakie powinno być ciśnienie... U mnie na takich BFG jest po 2 atm, i jest dobrze, MT oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 U mnie na takich BFG jest po 2 atm, i jest dobrze, MT oczywiście Spróbuj z 1.8 ... Lepszy komfort jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 U mnie na takich BFG jest po 2 atm, i jest dobrze, MT oczywiście Spróbuj z 1.8 ... Lepszy komfort jazdy to spróbuje, dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość batonki Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Witam! Problem jak w temacie. Muszę kupić opony. Zdecydowałem się na BFG MT - co prawda będę robił troche kilometrów po mieście ale teren również także AT odpuściłem. czy 33" x 12.50" wchodzi do Patrola bez podcinania? Trzeba podnieść budę na podkładkach? (zawieszenie - seria) Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Przy dobrym zawiasie fabrycznym 33'' wchodzą ale ocierają od środka, lepiej podnieść zawieszenie niż bude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 czy 33" x 12.50" wchodzi do Patrola bez podcinania? Wchodzi bez ale w teren to raczej delikatny możesz wjechać, Trzeba podnieść budę na podkładkach? (zawieszenie - seria) bezdyskusyjnie, a i auto wyglądu nabierze Ja do swojego założyłem 33"/12.5"/15 i wyglądał słabo, dopiero jak poszedł do góry 2" to jest extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Trzeba podnieść budę na podkładkach? (zawieszenie - seria) bezdyskusyjnie, a i auto wyglądu nabierze nie bude tylko zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość batonki Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 bezdyskusyjnie' date=' a i auto wyglądu nabierze [/quote']nie bude tylko zawieszenie Zawieszenie w przyszłości, 2500 zł to trochę za dużo na tą chwile. Dlatego narazie idzie buda. Potrzebne są tylko dłuższe śruby żeby ją przykręcić po podniesieniu czy coś jeszcze? dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Potrzebne są tylko dłuższe śruby żeby ją przykręcić po podniesieniu czy coś jeszcze? dzięki za pomoc! Na czym chcesz ją podnieść :?: Ile cm :?: Sam to robisz czy w warsztacie :?: Musisz zmienić mocowanie zderzaków , chłodnicy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość batonki Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Na czym chcesz ją podnieść :?: Ile cm :?: Sam to robisz czy w warsztacie :?: Musisz zmienić mocowanie zderzaków , chłodnicy itp Podkładki pod poduszkami. W warsztacie. tyle żeby weszły 33" - ok 3.5 - 4 cm z tego co wiem. Właśnie o to mi chodziło.... zakładałem że obejdzie się bez ruszania chłodnicy i całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Podkładki pod poduszkami. W warsztacie. tyle żeby weszły 33" W Y61 nie ma potrzeby podnosić budy do 33 , bez problemu wchodzą 35-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość batonki Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 W Y61 nie ma potrzeby podnosić budy do 33 , bez problemu wchodzą 35-ki Tyle że ja mam Y60 No nie mów że wchodzą Ci 35" bez obcierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mysiar Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 kurde to wychodzi na to, ze podnioslem auto o 3" a nie musialem do kół 35" tylko, że ja to chyba od tylu robilem, bo podnioslem a potem pytalem jakie kola wejda jutro beda 35/12.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 a felga jaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danbial Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam, właśnie dostaliśmy do WOPR-u Nissana Patrola Wagon 2.8 d z 1994 r. tyle, że praktycznie bez opon ;)Chcemy teraz zakupić opony terenowe, ale takie które będą się dobrze spisywały do jazdy w terenie, głównie do wyciągania łódek i na asfalcie. terenu. Aktualnie mamy założone opony 205x75Rx16C, które raczej nie są oryginalne do tego modelu. Prosiłbym o napisanie jakie najszersze terenowe opony możemy wstawić na te felgi, żeby obyło się bez jakichkolwiek przeróbek podwozia, no i może jeszcze o podanie konkretnych modeli... Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Temat był wielokrotnie wałkowany. Proszę użyć opcji szukaj. ale podpowiem: Ja również miałem ten dylemat, zakupiłem opony BFGoodrich A/T czyli all terrain. Tylko że mam Patrola Y61 2001 więc to inny samochód. Jeśli chcesz używać samochodu do jazdy po konkretnym błocie to polecam M/T czyli Mud terrain. Osobiście kupiłem A/T ze względu na to że można jeździć i po asfalcie ( w miarę komfortowo) i po innych gorszych drogach (polach, lekkim błocie, piasku). Miałem wcześniej opony (seryjne) jak w osobówce, ładny bieżnik. Jeździło się baaardzo wygodnie a teraz to tragedia- twardy jak byk. \ A co do rozmiaru, to zanim ktoś odpowie, poszukać w dziale Terenowe. Pozdrawiam cały WOPR;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taktak Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Czy do seryinego Patrola można założyć takie oponki Good Year 265/70 R16 112T Wrangler AT/R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Spokojnie .... do seryjnego wejdą zdecydowanie większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taktak Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 A to oznaczenie AT/R Czy nie będą za ciężkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Za ciężkie ? co masz na myśli ? Oznaczenie AT to opony tak naprawdę uniwersalne 50/50 asfalt/teren Te co Ty chcesz wsadzić to rozmiar 31 cali Ja na co dzień jeżdżę na 37 kach Porównanie Po prawej 37 cali , po lewej 31 Edytowane 13 Lutego 2010 przez OFF-ROADER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taktak Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 A moge takie 37 wsadzic do seryinego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rowinx Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 raczej nikt tobie nie zabroni włożyć 37 tyle że urwiesz wszystko o co będą obcierały a będą obcierały o wszystko, musisz podnieść o kilka cali zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi