Gość caparzowrc Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam, Mam do sprzedania opony 31 x 10,5 R15 BFG MT KM2 Oto link do ogłosznia: http://allegro.pl/opony-bf-goodrich-31x10-50r15-uzywane-5-sztuk-i2730435357.html Kontakt 608 400 383 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JAROMANIAK Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 ja mam założone 33x12,5x17 COOPER doskonale się prowadzi nie zagłosne w terenie wyśmiemienite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michailq Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad oponami do mojego krótkiego y61 będą służyły tylko do terenu i wybrałem sobie trzy modele. Miałbym prośbę o doradzenie które będą lepsze. 1) Cooper discover stt 2)Maxxis MT-762 Bighorn 3)Hankook RT03 (fajne pod względem ceny) Rozmiary tych opon to 33x12,5 r15 Edytowane 19 Maja 2013 przez michailq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wydaje mi się że te opony mają podobne właściwości jezdne choć Maxxis pewnie mniej by się zaklejał bo kostka ma większe odstępy. Osobiście pewnie (ze względu na oszczędność i estetykę ) wybrałbym Hankook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michailq Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Dzięki za podpowiedź, a jakieś inne byś polecał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HFLukas Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam Mam oponki 285/75/16 w Y61, chciałbym coś kupić co lepiej będzie się sprawdzało na asfalcie. Interesuje mnie coś węższego, ale na pewno nie mniejszego. Planuje trochę wypraw gdzie samochód w 90% będzie jechał trasą. A w teren nie wjeżdżam taki żebym się nie wygrzebał Dziękuje za sugestie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michailq Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Ja mam Pirelli Scorpion ATR 265/70 r16 używam ich już cały rok i mnie jeszcze ani razu nie zawiodły nawet w lekki teren można nimi wjechać i są ciche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Te Scorpiony mają słabe boki - też takie miałem i na zwykłym patyku przejeżdżając przez rów rozprułem taką :/ Po nich założyłem BGF MK1 i szalałem w lesie po ścince drzew i nic się nie działo (a przez spore kłody przelatywałem ;p )Mogę polecić Kumho bo teraz na takich śmigam i dają radę ale chyba już ciężko dostępny ten wzór ( mi się udało kupić leżaki magazynowe w stanie "nówki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HFLukas Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tak jak pisałem mam 285/75r16 BF Goodrich i doszedłem do wniosku że najlepszym rozwiązaniem tez będą BF Goodrich tylko 255 zawsze to zmniejszy mi trochę opory i na śliskim powinny się lepiej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesław Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeśli chodzi o AT, to może General Grabber? Znajomy sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Do Y61 wybrałem Duratrac. Auto będzi głównie słuzyc do przedarcia sie jakieś 700m płaskiego lecz mocno zasypanego terenu i tu pytanie czy opłaca sie dołozyc do rozmiaru 285/75/16? Fabrycznie jest 265/75/16 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michailq Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Co myślicie o tych oponkach http://www.patrolnieci.pl/index.php/sklep/opony/opona-federal-cougaria-mt-detail ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUREK MAV Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 fajna oponka z bocznymi wzmocnieniam więc jak jesteś przekonany to bierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_nowy Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 ... i cenowo mocno konkurencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesław Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Żeby założyć 35 cali i jeździć bez stresu, musisz zrobić lift 3 cale (ale nie na podkładkach...) No i poszukać gdzieś 100KM w silniku Lepiej załóż 33 cale, daj podkładki 2 cale pod springi i będzie dobre "tymczasowe" rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigana Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Mam na zbyciu koła do patrola felgi poliftowe 2004rok 4szt oraz komplet do 1999rok z nowymi oponkami http://allegro.pl/kola-opony-felgi-nissan-patrol-y61-2004rok-16cali-i4166022724.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan250 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Potrzebuję sprężyny lift 3 lub 4 cale pilnie y60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaellito Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Cześć, Potrzebuję typowych zimówek 4x4, o rozmiarze 35/12,5 cali (315/70 R16) znalazłem tylko w USA lub gdzieś w świecie. Ktoś już toś takiego kupował sprowadzał itp? (mam zmienione przełożenia w mostach więc mniejsze opony to duże obroty, a mała prędkość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Hej Potrzeba to duży śnieg, a po sezonie zimowym dość często dojazd zabłoconą drogą. Pytanie. Czy do Y61 zostać przy fabrycznych 16 calach czy wybrać felgę 15, ale wyższy profil opony??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mug Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Czy może ktoś potwierdzić czy do Y61 przed liftem przy standardowym zawieszeniu i nadkolach wejdą felgi 15" ET-25 z oponami 33x12,5R15. Oczywiście już wielokrotnie było pisane, że wejdą i 35 ale mi zależy żeby opony nie wystawały z nadkoli a felgi nie haczyły o zaciski. Ma ktoś to dokładnie zweryfikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mug Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 tak Dzięki. A nieco bardziej precyzyjnie się da ? W sensie tak - znaczy, że masz to zainstalowane i bangla. Czy tak, że felga wchodzi. A może, i to mnie najbardziej interesuje, tak - masz to zainstalowane, felga wchodzi a opona nie wystaje poza nadkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 odpowiedziałem bardzo lakonicznie, bo sam już właściwie odpowiedziałeś sobie zadając pytanie Felga 15" wejdzie na pewno, aczkolwiek jest już bardzo blisko zacisku Opona będzie wystawać nieznacznie ok 1cm, jeżeli jeszcze nie kupiłeś felg ani opon, to uważam, że lepszym rozwiązaniem jest felga 16x8 ET-25 i opona w rozmiarze 285x75x16 (33x11x16) Jeden i drugi wariant "siada" w Y61 bez problemu Pozostaje tylko kwestia tego jak bardzo masz zużyte oryginalne sprężyny, bo jeśli klapnęły znacząco, to może coś niecoś obcierać na wykrzyżu Spróbuję wkleić fotki w obu wariantach, ale na ten moment nic nie obiecuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mug Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 odpowiedziałem bardzo lakonicznie, bo sam już właściwie odpowiedziałeś sobie zadając pytanie Felga 15" wejdzie na pewno, aczkolwiek jest już bardzo blisko zacisku Opona będzie wystawać nieznacznie ok 1cm, jeżeli jeszcze nie kupiłeś felg ani opon, to uważam, że lepszym rozwiązaniem jest felga 16x8 ET-25 i opona w rozmiarze 285x75x16 (33x11x16) Jeden i drugi wariant "siada" w Y61 bez problemu Pozostaje tylko kwestia tego jak bardzo masz zużyte oryginalne sprężyny, bo jeśli klapnęły znacząco, to może coś niecoś obcierać na wykrzyżu Spróbuję wkleić fotki w obu wariantach, ale na ten moment nic nie obiecuję Super. Wielkie dzięki. Z chęcią poczekam na foty. Na razie nic nie kupiłem i nie mam z tym ciśnienia więc będę cierpliwy. Raz jeszcze dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 tu masz zdjęcia opony 35x12,5x15, felga 8x15 z ET-25 nie mam niestety zdjęcia opony 285x75x16, ale to prawie to samo, w calach ten rozmiar daje 33x11x16 pamiętaj, że jak będziesz robił lift zawieszenia, to sytuacja może się zmienić, bo przedni panhard pociągnie most w jedną stronę, a tylny w drugą, chyba że zainwestujesz w regulowane panhardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi