esjot Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 jaki olej leją servisy na pierwszym przeglądzie? Chodzi mi przede wszystkim o jego lepkość. Instrukcja podaje, że 5w30, ale wydaje mi się że będzie trochę za rzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engee Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Do benzyny ponoć nissanowski półsyntetyk 10W30 - taki też mi sprzedali na ewentualną dolewkę (mam przeglądy co 30.000 km w 1.6); jakkolwiek po kilkunastu tys. km na razie nie zauważyłem ŻADNEGO zużycia oleju. Witam mnie też wlali półsyntetyk (wymieniałem po 1500km - tak na wszelki wypadek ) ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby lać pełny syntetyk, dlaczego...? :olej półsyntetyczny nie jest tak naprawdę 50/50 % tylko 80-90% oleju mineralnego tzw. bazy plus 10-20% środków uszlachetniających, więcej informacji o olejach MOŻNA PRZECZYTAĆ NA TEJ STRONIE ps: kolejną wymianę oleju planuję na 15000km, ale tym razem już syntetyk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A ja wymienilem w sobote w ASO olej - Shell Helix 10W60. Do mojego Notka 1.6 wlasnie taki zalecaja (pelny syntetyk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Notek, To ASO to T&T w Warszawie. Oni maja wytyczne aby po fabrycznym polsyntetyku 10W30 lac pelen syntetyk - zaproponowali 10W60. Oczywiscie - wyjdzie w praniu. Ja mam 10.000 przejechane i takze nie wzial grama oleju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 No coz, Autko zamierzam serwisowac w tym ASO - wiec przez 3 lata okaze sie, czy mieli racje A olej - no tani to on nie byl... Ale czego czlowiek dla swojego Notka nie robi :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawblo77 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Dzieciaki!! nie wymieniajcie oleju w ASO. Chyba że chcecie jeździć na lotosie albo Luxie. Jak myślicie, dlaczego u znajomego w aso można załatwić olej? A jeżeli już to robicie, to bądźcie przy wymianie i żądajcie oleju z banieczki 4l. w Note 1.4 spoko starcza Magnatec 5W40 3.2 l i filtr Filtron OP612 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 nie wymieniajcie oleju w ASO. Chyba że chcecie jeździć na lotosie albo Luxie. Jak myślicie, dlaczego u znajomego w aso można załatwić olej? A jeżeli już to robicie, to bądźcie przy wymianie i żądajcie oleju z banieczki 4l. dokładnie tak :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 do benzyniaka 1,6 (jak wynika z faktury) podczas pierwszego przeglądu wlali mi w ASO Shell Helix Ultra Racing 5W60 co mnie nico zdziwiło. Na moje pytanie czemu taki olej udzielono mi odpowiedzi, że taki jest zalecany przez producenta. Poszperałem trochę w necie i znalazłem taka informację: Jest szczególnie zalecany do Ferrari F 360 używanego w Ferrari Challenge. Nawet cieszę, że taki dobry ale ja w sumie nie planowałem brać udziału w żadnym Challenge :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 do benzyniaka 1,6 (jak wynika z faktury) podczas pierwszego przeglądu wlali mi w ASO Shell Helix Ultra Racing 5W60 Witaj W kwestii wyjaśnienia. Nie ma oleju Shell Helix Ultra Racing 5W60 jest natomiast 10W60. Gdybyś kolego miał wątpliwości zajrzyj tutaj: http://www.shellhelix.pl/shift.php?action=...dkaa57rdd7klja0 Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ja mam 5W30 Helixa,lany przy mnie gdyż powiedziałem że w innym przypadku kupuję sam olej i muszą mi podbić zgodność ,że olej pochodził z oryginalnego opakowania.Utrata marży robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuta Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 ja wymieniam olej w przyszłym tygodniu i robię pregląd po 2 latach uzytkowania. Serwis w warszawie. Olej bede miał swój Castrol 10w60 oraz pozostałe części, tj. filtr oleju, powietrza i pyłkowy oraz płyn hamulcowy. Ceny w hurtowiach niebotycznie niższe od serwisowych, tak więc płacę tylko za robociznę. A co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 powiedz cie mi, to chyba nie jest problem jak na wymiane oleju do ASO jedziesz ze swoim olejem i filtrami prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 podobno można.Dużo forumowiczów o tym pisało,że byli na wymianie ze swoim olejem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie wiem jak do własnych środków odnoszą się serwisy,podczas rozmowy w serwisie pan straszył mnie że w razie komplikacji z silnikiem (mowa o własnym oleju)Nissan może nie uznać roszczenia więc ile w tym prawdy a ile straszenia ,trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 nawet jak przyniesiesz taki olej jaki zalecają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tak mi powiedziano,ale następna wymiana i przywożę również swoje taile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A co tam leją to też ich tajemnica ,chyba że się patrzy na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 własnie...A jak się nie zgodzą abyś był podczas przeglądu i wymianie oleju? Dasz im swój a Ci wleją Lotos... Potem można kupić olej /syntetyk/ z bańki od pracownika serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 No sie mówi trudno i jeżdzi się dokąd gwarancja ,a potem wymienia się samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi