Gość pablo1980r Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 :zly: :zly: Zlapalem gume,przy wymianie na zapas zlamalem szpile : ,da rade jakos ja wymienic?Czy bede musial wymienic caly beben? :zly: Almera 1.5 2001 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czy przednia, czy tylna, wszystkie szpilki są wciśnięte w piastę i są częściami wymiennymi. Nie ma z tym większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Trzba się zaopatrzyć w nową (są w zamiennikach) wybić starą, włozżyć nową i używając podkładki nakręcić nakrętkę aż szpilka dobrze się wciśnie.Dla mechanika 10 min roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo1980r Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Mechanik powiedzial ze nie wie czy mozna ja wybic.Myslisz ze w Almerach jest to mozliwe czy trzeba wymienic caly element.Ta szpila jest z przedniego kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ale czy warto brać zamiennik? Orginalna szpilka do koła w ASO to zaledwie 9,33 zł. Wiem bo na począdku stycznia kupowałem. Zachęcam do orginałów. Da się wybić , pewnie jest zapieczona. Nie ma potrzeby wymieniać całej tarczy bo będziesz musiał wymienić 2 tarcze (lewą i prawą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo1980r Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Sorry za off topic ale podforum Almery jest o niebo lepsze niz primery(bez obrazy primerowcy),chwila czekania i juz jest pomoc .to chyba ten mechanik chce mnie przekrecic bo powiedzial ze jak da rade wyjac reszte tej szpil to koszt bedzie ok 40€(Irlandia)a jak nie to wymiana calego elementu 150€.Dodam ze zlamala sie polowa reszte wciac jest przytwierdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pagio1 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zdejmij tarczę i spróbuj odzdzewiacza WD40, potem wybijaj. Szpilka jest na frezach wciśnięta z lewej strony. Musi wyjść ! Nową wsać i wbij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ale czy warto brać zamiennik? Orginalna szpilka do koła w ASO to zaledwie 9,33 zł.Wiem bo na począdku stycznia kupowałem. Zachęcam do orginałów. Potwierdzam cenę w ASO. Ja swoją rezwałem odkręcając letnie koła przy zmianie na zimówki - lewe tylne koło. Wymiana w serwiesie trawała 15 minut z czego napewno połowe czasu samochód stał i czekał na mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo1980r Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Szpila wyjeta,podjechalem do znajomka,wspomnialem co sie stalo,odkrecilismy kolo,mlotek no i wyszla. W tygodniu smigam do ASO i tyle mnie ten mechanik bedzie widzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ta szpila jest z przedniego kola. już sporo takich przypadków miałem w P10, P11 w N15 i N16... Robota prosta, zdjąć zacisk i tarczę, przypierdzilić młotkiem aż szpilka wyjdzie drogą stroną po czym wsadzić nową (mam takich sporo jakby ktoś potrzebował...) następnie nałożyć podkładek i seryjną nakrętką dokręcać aż szpilka do końca wciśnie się w swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 a ja mialem to przy zakleszczonym recznym i przy odkrecaniu ja ukrecilem z prawej strony... no i jeszcze wymiana mnie kosztowala 15 zł w ASO + 4 zł szpilka albo moze i 9 zł ale 10 min i po zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo1980r Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Juz kupilem nowa szpile koszt............2.03€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi