Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zamek drzwi K11

Gość boloxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mały problem :570:

W przednich, prawych drzwiach K11 95` zamek otwiera się (odskakuje) tylko do połowy. Nie wiem co może być przyczyną, ponieważ auto kupiłem niedawno już z tą wadą. Po ściągnięciu tapicerki cięgna wyglądają na nie pogięte.

Mam zamiar ten zamek rozebrać ale jako, że jeszcze tego nie robiłem proszę o fachowy instruktarz, może schemat. Kto może mi pomóc w problemie :?:

A może jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny usterki :036:

--

Pozdrawiam boloxxx

proponuje wymienić ci zamek , tego się raczej nie naprawia ...

Szczerze powiedziawszy liczyłem na inną odpowiedź, chociaż to też jest jakieś rozwiązanie :030: . Zresztą twoja podowiedź na tyle mi pomogła, że ściągnąłem z Allego kilka zdjęć mechanizmu i wreszcie wiem jak toto wygląda.

A jak już nic nie pomoże to faktycznie pozostanie już tylko alternatywa zakupu :|

--

Pozdrawiam boloxxx

ja kupilem auto gdzie prawa strona wogole klucz nie wchodzil, wyjalem zamek i sie potwierdzilo ze w srodku zlamany klucz (juz wiedzialem dlaczego drugi kluczyk byl dorabiany i co sie stalo z tym oryginalnym) no ale rozbierac go nie musialem ;)

wiec to tak dla ciekawostki ;)

Źle złożył zapadki

A ja już po rozbiórce i złożeniu zamka. Okazało się, że nie jest to wcale takie trudne. Wystarczyło wykręcic 3 śruby mocujace z czoła drzwi i zrzucić zapadki z krzywek. W moim przypadku przyczyną usterki była źle założona zapadka :) Przy okazji wszystko przesmarowałem i po złożeniu chodzi jak burza :)

--

Pozdrawiam boloxxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...