Gość naitsabeS Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Mam następujące pytanko co moze być przyczyna że nie moge otworzyc przyciskiem od kierowcy szyby pasażera jak naciskam to oś brzęczy blisko tablicy z zegarami co moze być przyczyna że nie moge otwożyc szyby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 A od strony pasazera otwiera sie z przycisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naitsabeS Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Tak otwiera sie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 trzeba iść po kabelkach:) najlepiej elektryka dobrego zatrudnić. Brzęczy bo albo nie ma styku albo przekaźnik padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MickeyM_Wawa Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Hejka, ja mam podobny problem z szybą od pasażera ale u mnie to na dodatek nie chce sie otwierać po naciśnieciu od kierowcy i od pasażera i na dodatek nie słychać jak coś pracuje? Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Brak styku możesz mieć na : guziczku w drzwiach kierowcy jak i drzwiach pasażera. Tudzież pomiędzy nimi. Ułatwi mi jeśli zrobisz kombinacje - opuścisz szybę i spróbuj czy sie podnosi jednym i drugim wyłącznikiem, tak samo podniesiona szyba - na który wyłaczik reaguje. Jeśli możesz opuścić szybę wyłącznikiem pasażera a możesz podnieść wyłącznikiem kierowcy prawdopodobnie na kostce w drzwiach pasażera nie masz dobrej masy. Ale wykonaj różne kombinacje i opisz dokładniej jakich poleceń poszczególny przełącznik nie jest w stanie wykonać - powiem jak dam radę gdzie szukać przerwanego obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafs Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Mi rok temu też szyba pasażera zaczęła szwankować. Przyciskiem na drzwiach pasażera można ją tylko otworzyć, ale zamknąć juz nie. Muszę domykać przyciskiem w drzwiach kierowcy. Znaczy to zapewne, ze okablowanie jest OK, tylko przycisk w drzwiach pasażera nawalił i opuszcza a nie podnosi. Na razie nie naprawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MickeyM_Wawa Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Niestety ale nie moge ani otworzyć ani zamknąć szyby pasażera guzikem od kierowcy jak i pasażera- tak jakby guziki były martwe- moze jakaś kostka się odpieła? A z szybą kierowcy niemam żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank79 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Podłącze sie pod wątek N16 2000r 3d - nie dziala elektryka szyby od strony pasazera. Nie reaguje na oba przyciski czyli od strony kierowcy jak i pasazera. Szyba kierowcy dziala normalnie. Wszystko dzialalo ok, do chwili jak zawiasy nie zostały potraktowane WD40 (kiepsko zamykaly sie drzwi) Co moze byc przyczyna? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 blank79, sprawdz bezpiecznik. Poże lejąc WD-40 zalałeś styki lub przewody do szyby zrobiłes tym samym zwarcie i padł bezpiecznik. Ewentualnie poruszaj przewodami moze po prostu cos nei łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank79 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mlody666, nie wiesz czy bezpiecznik znajduje sie pod maska czy w kabinie? I jak jest on opisany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Tego to już nie wiem ale obstawiał bym na kabinę. Jek będzie OK to sprawdz styk przy drzwiach (lub poruszaj wężem z kablami) nie wiem jak to jest zrobione w N16. Jeżeli przewody okażą się ok to zdejmij boczek z drzwi i obejzyj styki przycisku i sam przycisk czy nie zdechł - moze WD-40 nic nie zrobiło i zbieżność w czasie awarii jest przypadkiem. Jak to ktoś wcześniej poisał najlepiej iść po kabelkach to przyczyna się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blank79 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Sorry za zawrocenie gitary...wcisniety byl przycisk blokowania otwierania szyb :diabel: Teraz wiem po co nosze okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam, ma podobny problem jakRafs Przyciskiem na drzwiach pasażera można ją tylko otworzyć, ale zamknąć juz nie. Muszę domykać przyciskiem w drzwiach kierowcy. Czyżby przycisk szwankował? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoon Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Odświeżę temat... Mam problem z otwieraniem szyby od strony pasażera. Otóż działa normalnie z panelu kierowcy natomiast pasażer może tylko zamknąć ją (na forum są same odwrotne przypadki). Po opiniach użytkowników dochodzę do stwierdzeń, że nie jest to raczej bezpiecznik tylko padnięty przycisk? Czy dobrze rozumuję Jeżeli nie to proszę o naprowadzenie na dobrą drogę... Jak można sprawdzić czy to wina przycisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gm20 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jak można sprawdzić czy to wina przycisku? Nie znam się, almere mam od niedawna. Ja bym ściągnął tapicerkę z drzwi, ewentualnie jak się da sam panel z przyciskami. I sprawdził bym czy przełącznik zwiera przewody, albo samemu bym zwarł kabelki. Jak po zwarciu kabelków szyba się otwiera/zamyka to przycisk jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoon Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Hm... ale które kolory kabelków ze sobą zewrzeć? Zastanawiam się jeszcze czy fakt jednoczesnego próbowania otwarcia szyby z dwóch paneli może mieć coś wspólnego z moją awarią - bo po tym nie można właśnie otworzyć szyby z panelu pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gm20 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Nie wiem które zewrzeć... Najlepiej odepnij przycisk i sprawdź miernikiem które i kiedy przewodzą, na tej podstawie można wywnioskować które kabelki zewrzeć. Co do otwierania szyb z dwóch paneli to chyba nie może być powodem usterki, często mi się to zdarza i nic złego się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Nic nie ściągaj to na bank przycisk trzeba go wyciągnąć i wyczyścić i powinien śmigać. Ściąga się tylko ten plastik dookoła przełącznika i chyba (bo już nie pamiętam) uchwyt do zamykania drzwi. mój Przełącznik był za***iście zaśniedziały w środku ale kupiłem używany na allegro i działa od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dylanowski Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Klasyczny przypadek w almerze.. u mnie w przycisku robiło sie zwarcie, sa tam kuleczki, miedziane zapadki i sprężynki, ciężko to złożyć, mi sie udalo ale zwarcie dalej sie robilo i kopciło kuleczke ktora nie łączyła potem, ostatnio rozebralem i az stopilo przycisk od srodka! Malo by fura mi sie nie spalila, wywalilem caly przycisk i dlatego jak ktos ma dobry na sprzedaz to kupie bo szyba nie dziala bez przycisku w ogole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoon Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Zgodnie z sugestiami rozebrałem przycisk i złożyłem - wszystko działa. Faktycznie kuleczki miedziane były okopcone. Dla przyszłych rozbierających radze uzbroić się w cierpliwość... trzeba trochę dokładności i precyzji przy składaniu przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi