Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Luźny szyberdach [p10]

Gość grossb

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

czy jest jakas regulacja/ dociagniecie szyby szyberdachu? moj jest jakis dziwnie luzny, gdy go popycham delikatnie do gory unosi sie o dobre 2-3mm. jest szczelny, ale na wiekszych wybojach stuka.

Dzieki

PS przy okazji: jak mozna usunac telepanie klapy w hatchbaku na zamku? probowalem dokrecic zamek, ale nic sie nie zmienia, a jak dociagne za bardzo, to sie klapa nie zamyka. help!!!

Co do telepania klapy to wystarczyć powinno owinięcie niezbyt grubą warstwą taśmy izolacyjnej tego uchwytu w tylnym pasie za który chwyta zamek przy zamknięciu klapy. Co do szyberdachu to nie zaglądałem nigdy więc Ci nie pomogę. Ale problem z klapą powinno to załatwić.

Ja też mam problem z szyberdachem,a w zasadzie z jego przysłoną z tapicerki, franca nie jest sztywno osadzona w prowadnicach i w tylniej częsci czasem sie odzywa na dziurach, tam przy lampce. czy ktoś może wie jak to cholerstwo uciszyc? Proponowali mi że rozbiorą całą tapicerke ale powiedzialem ze jak to ruszą to będzie wiecej trzaskac cala reszta niz ta klapa od okna dachowego....

Ma ktoś jakis pomysł??

Owinięcie taśmą uchwytu załatwia sprawę na kilka "trzaśnięć". Po kilku zamknięciach taśma jest przecięta.

Mam ten sam problem z klapą - zmieniłem odbojniki na ciut dłuższe - telepanie ustało ale klapa zaczęła skrzypieć (nie wiem co gorsze...).

Myślę, że jedyne rozwiązanie to nowy zamek (u mnie część na klapie, która zahacza o ucho, jest już trochę wybita)

Co do szyberdachu to potwierdzam. Ma luzy i tak ma podobno być. Hałas na wertepach ma niwelować właśnie ta przysłona :). Ja u siebie zauważyłem brak gumowej wypustki we frontowej części szybra. Po prawej jest, po lewej nie mam. Może to ten element ma za zadanie trzymanie samej szyby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...