Dragomir Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W końcu udało mi się dorwać białe zegary do mojej micry, oto i efekt: Niestety jeszcze nie dorwałem czerwonych wskazówek, maznął bym je czerwonym pisakiem ale miałem tylko niebieski. Będę musiał jeszcze popracować trochę nad podświetleniem, zwłaszcza zegara od paliwa i temp. silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Ale w dzień słabo widać te białe troche (1 zdjęcie) Czy tylko tak wydaje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W dzień nie ma problemu, zdjęcie po prostu nie oddaje całego efektu. Tak wygląda w ciągu dnia: http://i53.photobucket.com/albums/g80/drag...ar/DSC00174.jpg Flesz trochę przyćmił, ale czytelność jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 leee no konkretne ladnie sie prezentuje :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 no efekt kapitalny A da się taki licznik z obrotkiem zamontować do 1.0? :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Pasować by pasował, tylko nie wiem jak z inst. elektryczną. Możliwe że trzeba by trochę poprzerabiać wtyczki tzn przepiąć niektóre kabelki w inne miejsca :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl_21 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 swietnie wyszlo teraz zalatw sobie jakis uklad do sciemniania diodek w dzien zeby takiego slabego swiatla nie dawaly albo daj wylacznik bo w dzien blaty sa nie potrzebnie podswietlane a niepodswietlone ladnie wygladaja jutro zobacze moze odzyskam moje foty co obiecalem tu dac jak moje wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Dragomir niezła robota :!: Ja też się zastanawiam nad białymi zegrami do mojej Setki. A nie miałeś problemu z ustawieniem wskazówek :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 wygląd jest rewelacyjny i na dodatek szybko uporałeś się z montażem (jak wiesz o co chodzi ) właśnie tak to miało wyglądać. pozdrawiam [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 18:25 ] no efekt kapitalny A da się taki licznik z obrotkiem zamontować do 1.0? :diabel2: U mnie nie było żadnego problemu, przepiąłem kostki i wszystko jest ok, jednak czasami należy doprowadzić do licznika przewód z cewki. Na forum było już o tym sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ja chce takie same tylko że mój licznik jest identyczny oprócz że ma 180km/h, a wcześniej miałem 200 no ale licznika w sklepie nie kupowałem wiec nie ma co gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Dragomir niezła robota :!: Ja też się zastanawiam nad białymi zegrami do mojej Setki. A nie miałeś problemu z ustawieniem wskazówek :?: Największy kłopot miałem z wyciągnięciem wskazówki od prędkościomierza. A z montażem nie było problemu, no może z wyjątkiem wskazówki od poziomu paliwa. Ale u mnie dokładność pomiaru poziomu benzyny jest straszna więc się tym nie przejmuję. Po prostu trzeba pamiętać z jakiego miejsca się wyciągnęło. [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 23:13 ] swietnie wyszlo teraz zalatw sobie jakis uklad do sciemniania diodek w dzien zeby takiego slabego swiatla nie dawaly albo daj wylacznik bo w dzien blaty sa nie potrzebnie podswietlane a niepodswietlone ladnie wygladaja jutro zobacze moze odzyskam moje foty co obiecalem tu dac jak moje wyszly Podświetlenie w dzień nie przeszkadza, czytelność jest dobra. A ściemniacz przydał by się w nocy bo diody jednak trochę dają po gałach [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 23:17 ] wygląd jest rewelacyjny i na dodatek szybko uporałeś się z montażem (jak wiesz o co chodzi ) właśnie tak to miało wyglądać.pozdrawiam Czyżbym to od ciebie odkupił te zegary :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl_21 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 zle napisalem to wszystko przez ten pospiech chodzilo mi naturalnie o noc, bo na dluzsza trase jest porazka zobacz sobie jak to w mojej Micruni daje po galach dam tu stroneke z Polskiej Jazdy bo w ciaz tam jest malo naszych super Nissanow wiec logujcie sie i pokazmy im piekno a przy okazji zobacz jak jazrobilem to w k-10 http://polskajazda.pl/?opcja=detail&a=...p;idpojazd=4283 jesli chodzi o dzien swieci za slabo wiec ja wole jednak ten uklad miec w nocy oslabie a w dzien calkiem wylacze bo moje blaty w dzien bez swiatelek sa rewelka tzn mi sie podobaja wam nie musza :diabel: pozdrawiam i pracuj dalej ladna maszte Micre ale pamietaj k-10 to oldtimer i niedorownasz zartowalem kazde moznaladnie zrobic;-) ja dopiero zaczolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ale pamietaj k-10 to oldtimer i niedorownasz zartowalem kazde moznaladnie zrobic;-) ja dopiero zaczolem bazyl_21 dobrze mówisz Mnie k-11 zachwyciła wtedy kiedy o niej pierwszy raz usłyszałem, a było to parę lat temu a może i więcej. W TV był program motoryzacyjny i akurat sama Martyna Wojciechowska zachwalała to autko. Myślałem sobie wtedy że kiedyś będę je miał albo przynajmniej będę się chciał nim przejechać. No i w końcu się doczekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Czyżbym to od ciebie odkupił te zegary :?: Jeżeli mieszkasz tam gdzie masz napisane w profilu i Twoje inicjały to PW i kupiłeś je na allegro 28.01.2007r. to kupiłeś je ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl_21 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 wiem a ogladales moje :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 wiem a ogladales moje :?: Oglądałem Ciekawi mnie jak to wygląda na żywo, bo zdjęcie rzeczywiście nie oddaje pełnego efektu. Moje auto też jest na stronie "Polskiej Jazda", zresztą wystawiliśmy sobie po opinii [ Dodano: Sro 07 Lut, 2007 21:13 ] Czyżbym to od ciebie odkupił te zegary :?: Jeżeli mieszkasz tam gdzie masz napisane w profilu i Twoje inicjały to PW i kupiłeś je na allegro 28.01.2007r. to kupiłeś je ode mnie To wszystko jasne, tylko ze ja mam inicjały MW bo konto na allegro jest brackiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 fajnie, że trafiły do forumowicza : , ja czekam teraz na prawie identyczny zestaw, będzie miał tylko dodatkowo kontrolkę na air-bag. wcześniej miałem zespolony (temp/paliwo) bez tej kontrolki a udało mi sie zamienić ze znajomym (on poduszki nie ma - miał za to taki zegar) Jak możesz to opisz sposób ściągnięcia wskazówek, z tego co zauważyłem są one przyklejone i zastanawiam się jak najlepiej je zdemontować (szczególnie licznik żeby nie uszkodzić mechanizmu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl_21 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Moje auto też jest na stronie "Polskiej Jazda", zresztą wystawiliśmy sobie po opinii wiem dragomira poznalem odrazu fajna czerwona micra pozatym nik znajomo brzmial i wiedzialem ze z PJ mnustow osob z NKP jest;-) wiec pozdro;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Jak możesz to opisz sposób ściągnięcia wskazówek, z tego co zauważyłem są one przyklejone i zastanawiam się jak najlepiej je zdemontować (szczególnie licznik żeby nie uszkodzić mechanizmu) oki postaram sie to jakoś opisać [ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:08 ] a Więc tak : do ściągania wskazówek użyłem takiego narzędzia (szczypce gięte, tak się chyba nazywają) końcówkami tych "szczypiec giętych" podparłem wskazówkę w miejscach zaznaczonych na zdjęciu czerwonymi strzałkami miej więcej w taki sposób, na zasadzie dźwigni, czerwone strzałki pokazują ruch szczypcami [ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:20 ] Największy kłopot był oczywiście z licznikiem prędkości bo tam nie ma za co podeprzeć szczypiec. trzeba najlepiej odkręcić cały licznik, chwycić go w łapy a palcami pociągnąć za wskazówkę l miej więcej w ten sposób: [ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:27 ] Oczywiście zawsze jest ryzyko że można coś popsuć dlatego trzeba zachować ostrożność :!: Ja podjąłem ryzyko i wyciągałem wskazówki prawie na chama, jak widać się opłaciło Problem może być jeszcze ze wskazówką od paliwa, jak ją wyciągałem to wyszła razem z pręcikiem ale po wbiciu jej z powrotem działa dalej. No i w tym przypadku trzeba pamiętać w jakiej pozycji się ją wyciągało. Zawsze można ją jeszcze skorygować w czasie podłączania licznika do pulpitu w samochodzie i odpaleniu auta. Resztę wskazówek w ciskamy w pozycji w której pokazują 0 (czyli minimum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 dzięki :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Dragomir zafunduj sobie jeszcze chromowane ringi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 No proszę, proszę, widzę że ktoś ma tu też nieźle zbajerzone zegary [ Dodano: Pon 19 Lut, 2007 00:16 ] P.S. A gdzie można dorwać takie ringi :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Link sklepu jest w temacie o ringach: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=22441 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi