Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Białe zegary

Dragomir
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu udało mi się dorwać białe zegary do mojej micry, oto i efekt:

dsc00177op0.jpg

dsc00178kg2.jpg

Niestety jeszcze nie dorwałem czerwonych wskazówek, maznął bym je czerwonym pisakiem ale miałem tylko niebieski.

Będę musiał jeszcze popracować trochę nad podświetleniem, zwłaszcza zegara od paliwa i temp. silnika.

W dzień nie ma problemu, zdjęcie po prostu nie oddaje całego efektu.

Tak wygląda w ciągu dnia:

http://i53.photobucket.com/albums/g80/drag...ar/DSC00174.jpg

Flesz trochę przyćmił, ale czytelność jest dobra.

Pasować by pasował, tylko nie wiem jak z inst. elektryczną.

Możliwe że trzeba by trochę poprzerabiać wtyczki tzn przepiąć niektóre kabelki w inne miejsca :029:

Gość bazyl_21

swietnie wyszlo teraz zalatw sobie jakis uklad do sciemniania diodek w dzien zeby takiego slabego swiatla nie dawaly albo daj wylacznik bo w dzien blaty sa nie potrzebnie podswietlane a niepodswietlone ladnie wygladaja jutro zobacze moze odzyskam moje foty co obiecalem tu dac jak moje wyszly

Gość maciej78

wygląd jest rewelacyjny :) i na dodatek szybko uporałeś się z montażem :) (jak wiesz o co chodzi :) ) właśnie tak to miało wyglądać.

pozdrawiam

[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 18:25 ]

no efekt kapitalny :D A da się taki licznik z obrotkiem zamontować do 1.0? :diabel2:

U mnie nie było żadnego problemu, przepiąłem kostki i wszystko jest ok, jednak czasami należy doprowadzić do licznika przewód z cewki. Na forum było już o tym sporo.

Gość Pablo_Snk

Ja chce takie same tylko że mój licznik jest identyczny oprócz że ma 180km/h, a wcześniej miałem 200 :) no ale licznika w sklepie nie kupowałem wiec nie ma co gadać:)

Dragomir niezła robota :!:

Ja też się zastanawiam nad białymi zegrami do mojej Setki. A nie miałeś problemu z ustawieniem wskazówek :?:

Największy kłopot miałem z wyciągnięciem wskazówki od prędkościomierza.

A z montażem nie było problemu, no może z wyjątkiem wskazówki od poziomu paliwa.

Ale u mnie dokładność pomiaru poziomu benzyny jest straszna więc się tym nie przejmuję.

Po prostu trzeba pamiętać z jakiego miejsca się wyciągnęło.

[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 23:13 ]

swietnie wyszlo teraz zalatw sobie jakis uklad do sciemniania diodek w dzien zeby takiego slabego swiatla nie dawaly albo daj wylacznik bo w dzien blaty sa nie potrzebnie podswietlane a niepodswietlone ladnie wygladaja jutro zobacze moze odzyskam moje foty co obiecalem tu dac jak moje wyszly

Podświetlenie w dzień nie przeszkadza, czytelność jest dobra.

A ściemniacz przydał by się w nocy bo diody jednak trochę dają po gałach :)

[ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 23:17 ]

wygląd jest rewelacyjny :) i na dodatek szybko uporałeś się z montażem :) (jak wiesz o co chodzi :) ) właśnie tak to miało wyglądać.

pozdrawiam

Czyżbym to od ciebie odkupił te zegary :?: :D

Gość bazyl_21

zle napisalem to wszystko przez ten pospiech :P chodzilo mi naturalnie o noc, bo na dluzsza trase jest porazka zobacz sobie jak to w mojej Micruni daje po galach dam tu stroneke z Polskiej Jazdy bo w ciaz tam jest malo naszych super Nissanow wiec logujcie sie i pokazmy im piekno a przy okazji zobacz jak jazrobilem to w k-10 http://polskajazda.pl/?opcja=detail&a=...p;idpojazd=4283 jesli chodzi o dzien swieci za slabo wiec ja wole jednak ten uklad miec w nocy oslabie a w dzien calkiem wylacze bo moje blaty w dzien bez swiatelek sa rewelka tzn mi sie podobaja wam nie musza :diabel: pozdrawiam i pracuj dalej ladna maszte Micre ale pamietaj k-10 to oldtimer i niedorownasz :D zartowalem kazde moznaladnie zrobic;-) ja dopiero zaczolem

ale pamietaj k-10 to oldtimer i niedorownasz :D zartowalem kazde moznaladnie zrobic;-) ja dopiero zaczolem

bazyl_21 dobrze mówisz :)

Mnie k-11 zachwyciła wtedy kiedy o niej pierwszy raz usłyszałem, a było to parę lat temu a może i więcej. W TV był program motoryzacyjny i akurat sama Martyna Wojciechowska zachwalała to autko. Myślałem sobie wtedy że kiedyś będę je miał albo przynajmniej będę się chciał nim przejechać. No i w końcu się doczekałem.

Gość maciej78

Jeżeli mieszkasz tam gdzie masz napisane w profilu i Twoje inicjały to PW i kupiłeś je na allegro 28.01.2007r. to kupiłeś je ode mnie :)

wiem :P a ogladales moje :?:

Oglądałem :D

Ciekawi mnie jak to wygląda na żywo, bo zdjęcie rzeczywiście nie oddaje pełnego efektu.

Moje auto też jest na stronie "Polskiej Jazda", zresztą wystawiliśmy sobie po opinii :)

[ Dodano: Sro 07 Lut, 2007 21:13 ]

Jeżeli mieszkasz tam gdzie masz napisane w profilu i Twoje inicjały to PW i kupiłeś je na allegro 28.01.2007r. to kupiłeś je ode mnie :)

To wszystko jasne, tylko ze ja mam inicjały MW bo konto na allegro jest brackiego :D

Gość maciej78

fajnie, że trafiły do forumowicza : , ja czekam teraz na prawie identyczny zestaw, będzie miał tylko dodatkowo kontrolkę na air-bag. wcześniej miałem zespolony (temp/paliwo) bez tej kontrolki a udało mi sie zamienić ze znajomym (on poduszki nie ma - miał za to taki zegar) Jak możesz to opisz sposób ściągnięcia wskazówek, z tego co zauważyłem są one przyklejone i zastanawiam się jak najlepiej je zdemontować (szczególnie licznik żeby nie uszkodzić mechanizmu)

Gość bazyl_21
Moje auto też jest na stronie "Polskiej Jazda", zresztą wystawiliśmy sobie po opinii

wiem dragomira poznalem odrazu fajna czerwona micra pozatym nik znajomo brzmial i wiedzialem ze z PJ mnustow osob z NKP jest;-) wiec pozdro;-)

Jak możesz to opisz sposób ściągnięcia wskazówek, z tego co zauważyłem są one przyklejone i zastanawiam się jak najlepiej je zdemontować (szczególnie licznik żeby nie uszkodzić mechanizmu)

oki postaram sie to jakoś opisać :)

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:08 ]

a Więc tak :

do ściągania wskazówek użyłem takiego narzędzia (szczypce gięte, tak się chyba nazywają)

dsc00182hz3.jpg

dsc00181qn6.jpg

końcówkami tych "szczypiec giętych" podparłem wskazówkę w miejscach zaznaczonych na zdjęciu czerwonymi strzałkami

imgp5638ath4.jpg

miej więcej w taki sposób, na zasadzie dźwigni, czerwone strzałki pokazują ruch szczypcami

dsc00184gh4.jpg

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:20 ]

Największy kłopot był oczywiście z licznikiem prędkości bo tam nie ma za co podeprzeć szczypiec. trzeba najlepiej odkręcić cały licznik, chwycić go w łapy a palcami pociągnąć za wskazówkę l

miej więcej w ten sposób:

licznikec5.png

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 00:27 ]

Oczywiście zawsze jest ryzyko że można coś popsuć dlatego trzeba zachować ostrożność :!:

Ja podjąłem ryzyko i wyciągałem wskazówki prawie na chama, jak widać się opłaciło :D

Problem może być jeszcze ze wskazówką od paliwa, jak ją wyciągałem to wyszła razem z pręcikiem ale po wbiciu jej z powrotem działa dalej. No i w tym przypadku trzeba pamiętać w jakiej pozycji się ją wyciągało. Zawsze można ją jeszcze skorygować w czasie podłączania licznika do pulpitu w samochodzie i odpaleniu auta.

Resztę wskazówek w ciskamy w pozycji w której pokazują 0 (czyli minimum).

No proszę, proszę, widzę że ktoś ma tu też nieźle zbajerzone zegary :D

[ Dodano: Pon 19 Lut, 2007 00:16 ]

P.S. A gdzie można dorwać takie ringi :?: