Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Filtr kabinowy/przeciwpyłkowy

Gość raver
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szanownych uzytkownikow Almerki i nie tylko.

Jako ze niedawno dolaczylem do grona uzytkownikow tego auta (Almera N15)i jeszcze nie za bardzo je znam mam do was prosbe.Mianowicie gdzie zlokalizowany jest filtr kabinowy?

Wbrew pozorom jest on b wazny ze wzgledu na droznosc nagrzewnicy i chcialbym sprawdzic w jakim jest stanie lecz tak jak napisalem nie wiem gdzie jest on umiejscowiony.

Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i dziekuje za wszelkie podpowiedzi.

Dzieki Yaroo,czyli dobrze myslalem.W schowku jest naklejka informujaca o czestotliwosci wymiany :)

Yaroo jestesmy z jednego wojewodztwa sadzac po twoim podpisie.Ja mieszkam w Lublinie :)

Hmmm....to znaczy mieszkalem,teraz mieszkam jakies 30 km od Londynu,ale dzieki za zaproszenie.Moze jak bede w Polscs na urlopie to cos zdzialamy,mam dzialke nad Piasecznem :)

Sluchaj Yaroo mam jeszcze jedno pytanie ale ono dotyczy juz elektryki,tzn chce podlaczyc nowe radio bo mam oryginal Nissana zakodowany ale nie wiem ktory jest +

Tzn wiem ze przewaznie oznacza sie red ale u mnie jest czerwony z zielonym paskiem i nie mam pewnosci czy to ten.Jak bys cos wiedzial to podpowiedz.

Plus rozpoznać można po tym że na nim jest bezpiecznik. Plus z samochodu sprawdzisz jakimkolwiek miernikiem kupiłem taki za 10 zeta i mierzy jak trzeba warto kupić przydaje się

Problem w tym ze nie mam miernika i jestem w Anglii a tu takie rzeczy panie drogie :D Gdybym mial chociaz probowke to juz by ulatwilo....

Najgorsze jest to ze nie mozna sprobowac metoda prob i bledow bo sie pojdzie radio jeb...... :<

I ostatnie pytanko (sorry ze cie tak mecze)dotyczace systemu NATS.

Jak to jest z tym zapasowym kluczykiem?

Bo poszedlem do typa co dorabia klucze a on mi mowi ze nie moze dorobic kluczyka bo jest z immobiliserem.Z tego co wyczytalem w ang.instrukcji to powinienem udac sie do salonu Nissana bo trzeba wgrac jakies kody.Nie bardzo mi sie to usmiecha,zreszta nie wiem czy mam isc do jakiegokolwiek salonu czy do tego w ktorym poprzedni wlasciciel kupil auto.

Nawet jezeli do radia doprowadzisz dwa minusy nic sie nie stanie . Instalacja radia jest naprawde prosta jak poszukasz na forum dużo razy to było w dziale audio - dasz sobie radę. POZDRO.

Próbówkę zrób sobię z żarówki od oświetlenia i dwóch kabelków

Co do kluczyka to musisz go zakodować ( droga sprawa u nas ok 200 zł ) bez kodu nie pojedzie też było o tym jak poszukam to wstawie linki :D

[ Dodano: Pon 05 Lut, 2007 13:20 ]

Co do radia oddziel przewody od głośników łatwo je namierzysz są zawsze takie same jeden z paskiem drugi bez Zostaną Ci 3 przewody dwa plusy jeden minus.

• 4 miesiące temu...

Witam!

Ja podepnę się pod temat skoro jesteśmy "w schowku" :P

Czy N 16 ma podświetlanie schowka? (prawdę powiedziawszy nie sprawdzałem)

Bo u mnie ciemność panuje :/ i jeżeli niema to chyba sobie dorobię ;)

Witam!

Ja podepnę się pod temat skoro jesteśmy "w schowku" :P

Czy N 16 ma podświetlanie schowka? (prawdę powiedziawszy nie sprawdzałem)

Bo u mnie ciemność panuje :/ i jeżeli niema to chyba sobie dorobię ;)

sprawdzałem u siebie i nie widzę żadnych wolnych kabli

Qrka dziś looknąłem i też nie widzę :/

Ale taki bajerek bardzo by się przydał więc chyba dorobię w wolnej chwili.

Raczej nie powinno być problemu z dołożeniem kabelków i jakiegoś mikro włącznika ?