Gość rambo54 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 witam, kupiłem primerke 3 miesiące temu w niemczech, z przebiegiem 150 000km 95r. auto w bardzo ładnym stanie, jeżdżone od nowosci przez panią pielegniarke jako auto służbowe. żadnych duzych paczek, baganik w środku jak nowy. nissan serwisowny całe zyciewz nissan dojczland dziś auto ma 160 000km i tylne zawieszenie pływa po nierównosciach. stare amory ( fabryczne KYB ) mialy 65% tłumienia, wymieniłem je na nowe kayaby excel G i nie wiele sie poprawiło. czytałem forum przez 3 godziny, i nie znalazłem odpowiedzi dla siebie. tył oczywiście od kupna jest zapadniety względem przodu tak jak tu dużo osób pisze. 400kg w bagażnik i trzemy o asfalt tyłem auta. dałem na początku gume jedną na strone, auto sie podniosło minimalnie, ale tłumienie jeszcze słabsze. dałem drugą gume usztywniającą niby zawieszenie... tył znowu sie troche podniósł, i tak jest niżej niż przód i jest jeszcze bardziej miękki. sprężyny tył są czarne, wydaje sie progresywne( na dole i na górze sprężyny uzwojenia są gęściejsze) maja dwie kropki. jedną fioletową, drugą pomarańczową. czy ktoś sie zlituje i mi pomoże bo komfort jazdy jest bardzo podły. już bym wolał zeby bylo za twardo :zly: PS: moge miec nawet na jutro nowe japońskie zamienniki sprężyn do tego auta ale z waszych wypowiedzi wynika że może to nic nie zmienić. 123zł sztuka za odp i sygestje z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissmo Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 a moze badziewiaste osłony amorkow założyleś, chodzi mi o takzwane bałwanki bądz odboje, jeśli chodzi o amorki to te stare prawdopodobnie byly jeszcze dobre bo zupełnie nowe wykazuja sprawność 70%. Mam takie nowe osłony amorów do sprzedania Monroe. jakbyś był zainteresowany to daj znać. email nissmo@neostrada.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rambo54 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 kombi w10 nie ma odboi ani osłon z tyłu w amorze.. :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Tak jest. Tam siedzi belka. Sprężyny i amory są oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rambo54 Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 moze kolega z warszawy jak też jest użyczył by swojego auta na krótkie porównanie..? stawiam browara po :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Musiałbyś do mnie podjechać, bo auto mam częściowo rozebrane i na razie nie jeździ :zly: Pisz na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rambo54 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 jak złożysz daj znać. dzis wyjąłem te dwie gumy, co to niby maja usztywniać zawieszenie. ludzie nie kupujcie tego!! to szajs kupiłem dzis sprężyny. widać że maja progresywną charakterystyke. zobaczymy czy cos to da. pozdro 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paaabbblllooo Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Wiatam Ja jutro wkładam do swojej W10 sprężyny H&R takze bede Ci mogl pożyczyć serie na tył do sprawdzenia Jak bedziesz miał ochote to daj znac. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rambo54 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 witaj, Pablo ja dziś też założyłem nowe sprężyny. nie pamieta firmy, ale japońsie. tylny zawias w końcu pracuje normalnie :diabel: seryjne wymontowane sprężyny były wyraźnie krótsze, lżej sie uginały. jedną była krzywa. także te 250zł dobrze wydane. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.