Gość Latarnik Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam ma pytanie Ostatnio cos mi się podziało z moją wierną mikrą (k11 -2001 1.0kat) mianowicie gdy jest silnik zimny i wciskam pedał gazu np do dechy to silnik zaczyna się 'dusić' przyspiesza i zwalnia i jedzie max. ok 50km a jak się rozgrzeje to zaczyna już chodzić. Pomórzcie jak wiecie co to może być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 gdy jest silnik zimny i wciskam pedał gazu np do dechy Dlaczego tak pałujesz swój samochód :?: Z Micrą jak z kobietą, traktuj ją łagodnie a będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Po pierwsze jak silnik jest zimny to nie wciskasz gazu do dechy Głupieje komputer jak nie pozwala jechać na wiecej niż 50km/h, proponuje zresetować go poprzez odłączenie aku na noc ale przed wyłączeniem nagrzać go do odpowiedniej temp i po załączeniu z rana niech chwile pochodzi bez gazowania tak z 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Latarnik Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 okazało sie ze jest uszkodzona pompa paliwowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Wg mnie gdyby to była wina pompy paliwowej to raczej wogóle nie chciałby działać. Diwne jest to, że jak jest ciepły pracuje normalnie. Skoro to pompa to też powinien się dusić etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Latarnik Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 pompa podaje za słabe cisnienie a gdy nawet odłaczyłem pompe tzn elektrycznie to i tak jakos sobie zasysa paliwko i chodzi to mnie dziwi ale zrobiłem małą reanimacje tzn podłaczyłem pompe na krotko podałem jej prad omijając przkaznik i tak pochodziła chwilke a pozniej włozyłem przekaznik i jak narazie wszystko chula ale czuje ze niedługo sie znow 'zawiesi' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.