Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

smarowanie pompy paliwa w n15

Gość saki

Rekomendowane odpowiedzi

nie dziala mi rezerwa, stąd to pytanie. Czy w przypadku skonczenia sie paliwa zatre pompe? czy jest ona smarowana paliwem?

Czy w przypakdu braku paliwa po prostu sie dolewa i jedzie dalej, czy pompka do wymiany?

W LPG cienki jestem, ale z tego co wiem, to gaz powinien być podłączony tak, żeby było odcięcie pompy, a jak nie jest, to nie należy dopuszczać do suchego zbiornika.

B12 ma rację. Powinieneś mies zawsze trochę paliwa na rozruch - zwłaszcza zimnego silnika. Inaczej moga byc kłopoty z pompą. Nawet jeśli zapalisz na gazie (na LPG a nie na "gazie :)" to będzie ona pracować na sucho dopóki nie nastąpi odcięcie

Jeżeli skończy się paliwko silniczek zgaśnie a tym samym pompeczka przestanie pracować.

Także dolejesz paliwka i powinno być wszystko ok , aczkolwiek niepowinno sie wyjeżdzać wachy do zera.

Saki jeżdżąc z niskim poziomem paliwa w baku narażasz pompę paliwa na brak smarowania, co dalej może skutkować zatarciem pompy. Nie stanie się to po jednym razie, ale w przypadku pomp w baku lepiej chuchać na zimne.

to gaz powinien być podłączony tak, żeby było odcięcie pompy

Dobry gazownik w życiu czegoś takiego nie zrobi, paliwo ma krążyć poukładzie m.in w celu smarowania i chłodzenia, nie zapominaj że masz w swoim silniku jeszcze wtryskiwacze, które też się mogą zapiec

Gość marcos26

proste pytanie prosta odpowiedz TAK pompa paliwa jest smarowana benzyna :):)

Poza tym nie warto wyjezdzac paliwa do konca bo niby w jakim celu? a pompka zaciagnac moze syfik jaki sie zebral przez lata uzytkowania auta a jak wszyscy wiemy nasze paliwo pozostawia wiele do zyczenia jesli chodzi o jego jakosc.

proste pytanie prosta odpowiedz TAK pompa paliwa jest smarowana benzyna :):)

Poza tym nie warto wyjezdzac paliwa do konca bo niby w jakim celu? a pompka zaciagnac moze syfik jaki sie zebral przez lata uzytkowania auta a jak wszyscy wiemy nasze paliwo pozostawia wiele do zyczenia jesli chodzi o jego jakosc.

Dzięki serdeczne. O to mi własnie chodziło, o konkretną odpowiedź: jest smarowana paliwem, albo nie. I wreszcie się dowiedziałem, bez dywagacji o wtryskiwaczach, gazie i bóg wie czy tam jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...