Gość ralf Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam ponownie , Co do dolegliwości związanych ze stukami przy zmianie biegów i bujaniem na wolnych obr. sprawa się wyjaśniła TEN TYP TAK MA. Kupując Navarkę miałem nadzieję że lekko dziurawe bezdroża prowadzące do mojej chałupy będę pokonywać z prędkościa przynajmniej 2 krotnie szybszą niż np. passatem, i co? Jadę jakieś 20km/h , droga ze szlaki i co 50 cm dołek na 15cm głęboki zalany po brzegi wodą a Navarka na każdym z nich tłucze jak wóz drabiniasty. Miarka się przebrała wczoraj, kiedy jadąc tą drogą jak zwykle wybierałem co drugą dziurę żeby nie stuknęło za głośno śmignął obok mnie z ironicznym uśmiechem typ w starym Terrano. No panowie , trzeba się zastanowić. 150 tyś zł. 4x4, prześwit do kolan.... a niech tłucze. Radio na pół gwizdka i jazda. Pogoniłem 2km odcinek jakieś 50 km/h wytrzęsło mnie jak na byku i teraz tak będzie codziennie. Prawdopodobnie po 30 tyś km na przeglądzie usłyszę że mam zawieszenie do du..y. i wtedy zobaczymy jak to jest z ich gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 A bo se wymień koła na 16" i będzie lepiej. 17" zostaw do lansu po disco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 zaj...ciezki przod. nie da rady zapiepszac po dziurach z seryjnym zawieszeniem.. stwierdzilem to prawie od razu po zakupie...piaskowe nieronw drogi w pelnym wypasie ale kiedy bedzie dziura to z calym impetem dobijesz watpie czy duzo osiagniesz sama zmiana kol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralf Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Bez przesady, do końca nie dobija ale i tak nieźle w nim rzuca. Chyba lepiej jechać po takiej nawierzchni szebciej - zdecydowanie mniej skacze.Ciekawe jak długo wytrzyma zawieszenie? Napiszcie jak używacie Navare w terenie i czy ktoś już robił zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Panowie kurka wodna. Chyba za dużo relacji z rajdu Dakar się naoglądaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 to apropo tego dakaru Hołek jezdził wczesniej rajdowkami po podobnych drogach i jakos mu szlo z niezlym skutkiem. Pamietacie ze nawara juz na pierwszym odcinku z chlodzeniem padła potem kamyczek urwał tylną oś, wiec to auto pewnie raczej jak ktoś słusznie zauwazył raczej do lansu dyskotekowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Panowie ten samochód jest na bardzo sztywnej ramie, ma solidne zawieszenie. A poza tym macie 3 letnią gwarancję. Jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Przejdzie wszystko , nie takie dziury jak piszecie przechodzi i nic się nie urwie. Ralf zapakuj na plecy z 200 kg i będziesz mógł walic jak ten Terrano , który jest dobrze wyważaony bo nie jest dostawczakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 marcin101 ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Komentarze w internecie zaczynaja mnie wnerwiać. Cholera, a Vatanenowi się samochód spalił, DeVilliers też miał problemy, elektronika zawiodła u Sainza, Czaginowi sie układ paliwowy wysypał, w Mitsubishi przegrzewało się sprzęgło. Czy to znaczy, że ci kierowcy są do d*py, czy samochody? Samochody w tej klasie w której jechał Hołek nie maja nic wspólnego z seryjnymi furami. Więc dajcie spokój z pierdołami bo się słabo robi jak się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 kamyczek urwał tylną oś Wzial go w kieszen na pamiatke. Ale przy tym dachowaniu gdzies sie zapodzial i juz go nie odzyskal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 marcin101 ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Komentarze w internecie zaczynaja mnie wnerwiać. Cholera, a Vatanenowi się samochód spalił, DeVilliers też miał problemy, elektronika zawiodła u Sainza, Czaginowi sie układ paliwowy wysypał, w Mitsubishi przegrzewało się sprzęgło. Czy to znaczy, że ci kierowcy są do d*py, czy samochody? Samochody w tej klasie w której jechał Hołek nie maja nic wspólnego z seryjnymi furami. Więc dajcie spokój z pierdołami bo się słabo robi jak się czyta. w 100% się zgadzam. Ten rajd to głównie walka ludzi i sprawności serwisów ( nie zawsze fabrycznych). Bo każdy samochód w tym rajdzie pada , mniej lub więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 btw ciekaw jestem ile km przjechalo by seryjne d40 z predkosciami z jakimi oni tam sypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 btw ciekaw jestem ile km przjechalo by seryjne d40 z predkosciami z jakimi oni tam sypia Pewnie na pierwszych 100m zapcha się filtr powietrza, auto zwolni i zaraz ugrzęźnie w piachu :030: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Żadne seryjne nie byłoby w stanie takiej prędkości rozwinąć. Zmienić kółka i założyć snorkel i można próbowac jechać 50 km/h. A szybciej to jeszcze lifta zrobić żeby na czymś nie zawisnąć. Jadąc w pojedynkę to przynajmniej byłoby coś widać Crensch proponuję test na Pustynię Błedowska - tam dość dużo osób ćwiczy. Jeden podjazd jest tylko płatny - reszta za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Eeee nie róbcie scen. Chyba mało wiecie o Dakarze. przecież tam jada samochody klasy produkcyjnej gdzie ilośc przeróbek jest mocno ograniczona. Z resztą nie przez wszystkich lubiana Martynka dojechała własnie takim autem do Dakaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 hmmm...nissan super production...itp to tylko nieznanczne przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 A MArtynka jechała SP? Mnie się wydawało, że produkcyjnym. Jeśli tak to mój błąd, przepraszam. Ale tak czy inaczej jest klasa produkcyjnych i tam możesz sobie klatkę wstawić i amory wymienić. To co zabija maszyny na Dakarze to walka i napierania na maxa. Przeciez cała masa pojazdów porusza się tamtędy a z racji przyjaznego klimatu to można tam spotkać wiele aut 30 letnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zauważcie , że tylko Navara wśród nowych pickupów ma pełną blokadę tylnego mostu. Daje to dużą szansę wyjechania z każdej dziury - tylko zamienić opony na MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralf Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam, Navarka grudzień 2006, przejechane 5tyś. i co? I LUŹNA ŚRUBA OD PODUSZKI NA SKRZYNI BIEGÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Już było gdzieś w wątku, zdaje się ptasiek pisał. Ale widzę że trzeba będzie wleź pod auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Straszycie , straszycie - też chyba trzeba będzie wskoczyć pod wózek z kluczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralf Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ja tam nie straszę ale takie są fakty. Też myślałem że mnie to nie dotyczy. [ Dodano: Sro 07 Lut, 2007 16:43 ] Są to dwie śruby 19ki łączące korpus skrzyni z poduszką, poza tym są jeszcze 3 nakrętki na szpilkach łączące belkę z poduszką ale nie mam takiego klucza (długa nasadka). Jutro jadę do serwisu i niech zap...ją całe podwozie jeszcze raz bo mieli to zrobić na przeglądzie przed wyjazdem z salonu. Tylko że teraz będę stać pod autem i palcem pokazywał śrubkę po śrubce do sprawdzenia chociaż miało by to trwać pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ta poduszka to pikuś. Nasłuchujcie lepiej Panowie (i Panie), czy z tylnego mostu nie dochodzą jakieś nieprzyjazne dźwięki? Zwłaszcza przy pełnej pace. Jakby tak np. koło z półosią odjechało w bok? Ciekawym Waszej reakcji. Półoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 przy pustej tez to mi takie dzwieki wiosna dochodzily pomagalo przelaczenie na 4x4 i z powrotem xa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berez Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 co do dzwiekow 17000km i juz pierwsza wymiana gwarancyjna WAŁ NAPĘDOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No to nieźle się zapowiada... ja mam dopiero 7 tys ale to chyba dobrze że mam CB - nie dochodzą mnie żadne inne odgłosy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi