Gość SZAKAL Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam...Mam pewien problem z moim Maximilianem ktorego nabylem nie dawno-jest to model se z 96 roku 3,0 automat..Polega on na tym ze czasami mam problem z uruchomieniem silnika..Najsmieszniejsze jest to ze teraz gdy sa tak silne mrozy i stoi on nawet dwa dni to pali bez problemu..Gdy silnik jeszcze nie wystygnie tez nie ma problemu z rozruchem..Pojawia sie on wtedy gdy np.jade do pracy rano i za kilka godzin chce go odpalic a tu lipa...Kreci rozrusznikiem i tak jakby lapie ale obroty spadaj do zera...Po kilku probach odpali ale ostatnio mialem taka sytuacje ze krecilem dosyc dlugo i dopiero odpalil po tym jak mu dalem troche gazu a przy tym slychac piszczacy pasek klinowy--nie wiem czy nie podaje paliwa przy rozruchu,nie mam pojecia...Jezeli mozecie to pomozcie....A przy okazji witam wszystkich uzytkownikow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 obstawiam IACV. zobacz czy przy nim wszystko jest ok. moze trzeba przeczyscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SZAKAL Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Dzieki stary za wskazowke..Postaram sie to w jakis sposob sprawdzic..Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 obstawiam IACV.zobacz czy przy nim wszystko jest ok. moze trzeba przeczyscic IACV to silniczek krokowy :027: Nauka WielkiegoWaca nie idzie w las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 no proste panowie IDLE to po prostu wolne obroty. a silniczek krokowy to nic innego jak zawor ktory je reguluje, tak wiec mamy IACV - Idle Air Control Valve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psubrat Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam serdecznie, Jestem ciekaw czy recepta Wielkiego Waca na problem Szakala okazała się trafna? Mam podobny problem ze świeżo zakupioną Maximą, ta sama generacja: 95-99, motor i skrzynia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam serdecznie, Jestem ciekaw czy recepta Wielkiego Waca na problem Szakala okazała się trafna? Mam podobny problem ze świeżo zakupioną Maximą, ta sama generacja: 95-99, motor i skrzynia. no wlasnie nic nie odpisal wiec nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.