Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Instalacja elektryczna do N15

Gość raver

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !

Poszukuje schematu instalacji elektrycznej do N 15.

Jezeli ktos z was posiada takowy lub zna linki do darmowego pobrania to bardzo prosze o podanie.

Dzieki.

Dzieki RaV za zdjecia,konkretnie to chodzi mi o kable do podlaczenia radia,nie moge wyczaic ktory jest ktory wiec gdybys mogl cos podac na ten temat to bede bardzo wdzieczny.Ksiazke zamierzam zakupic w pozniejszym terminie.

Pozdrawiam.

W instalacji nie ma "minusa", dlatego podciagnij go sobie spod jakiejs sruby, ewentualnie radio "mase" zlapie przez antene ale to nie jest profesjonalne podlaczenie.

Uwazaj bo mozesz sie oszukac szukajac minusa w kostce, bo jest tam przewod od podswietlenia radia i na nim jest falszywa masa wrcajaca przez zarowki, gdzie podczas wlaczenia postojowek nagle pokazuje sie "plus".

Zgadza się wwl z tym fałszywym minusem: miałem tak podpięte radio i przy aktywowaniu alarmu po paru sekundac włączała się syrena; jakimś rozwiązaniem było np wyciąganie panelu z radia (nie wiem czemu ale to działało i gdy nie było założonego panelu alarm po aktywacji nie hałasował od tak sobie). Skoro były kłopoty przez radio - zacząłem od masy. Odkąd masa jest na pierwszej lepszej śrubce ramy auta - jest ok.

Sprawa jest taka: prędkościomierz mi szaleje, dosłownie. Raz na dziesięć jazd hula normalnie, a na ogół jak chorągiewka na wietrze lata sobie w tą i z powrotem. Trafia mnie to. Pojechałem do elektryka, a on mi powiedział że bez schematu i wielkości natężeń itd nie ruszy bo wahania czy coś w tym stylu nie pozwalają na diagnozę. Jakby ktoś miał takowy schemacik to byłbym bardzo wdzięczny.

Z góry dzięki.

To sam sprawdz mase na zegarach, ewentualnie podciagnij na wszelki wypadek druga.

Co do pinoutow to kiedys widzialem tylko od strony kompa.

Poszukam, moze cos znajde do zegarow.

A ten elektryk to niezly leniwiec albo taki fachowiec od rozkladania rak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...