Gość Furo Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam Posiadam Nissana Sunny (1993, 1.4LX) w którym chciałbym wymienić rozrusznik (aktualnie w tym aucie jest zamontowany rozrusznik o numerach 23300 70Y10). Znalazłem na Allegro dość ciekawą ofertę z rozrusznikiem o numerze 23300 70Y01 do modelu z '95 roku (silnik także 1.4). Tak więc mam do Was pytanie. Czym te dwa modele się różnią ? Czy można zamontować ten z Allegro do mojego Nissana ? Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A co się stało se starym rozrusznikiem,że chcesz go wymienić?Całkiem padł?Ja mam,LX-a z 94' 16V i mam ten sam rozrusznik ,który jest na allegro(xxxY01 Hitachi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Furo Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Stary rozrusznik już raz mnie zawiódł i praktycznie jest na skraju przepaści (jeszcze ciągnie ale już niedługo). Dlatego wolę nie ryzykować i już za w czasu szukam jakiegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A jaką masz pewność że ten na allegro jest w lepszym stanie?Rozbierałes swój stary?Może się tylko szczotki kończą? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#277832 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Furo Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A jaką masz pewność że ten na allegro jest w lepszym stanie?Rozbierałes swój stary?Może się tylko szczotki kończą? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#277832 To nie szczotki. Mój rozrusznik jest już do wymiany. Chcę tylko wiedzieć czy ten model podany wyżej będzie pasował do mojego nissana. Ale z góry dzięki za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 no Twoj wybor ale ten z allegro rzeczywiscie moze byc tez lipny, a co w Twoim sie dzieje, elektromagnes, bendix, uzwojenie sie sypie czy komutator sie wypalil czy moze te zebatki planetarne polecialy, diody czyli ukl prostujacy? zrob sobie w jakiejs firmie albo samemu albo obejrz rozrusznik tzn rozbierz uzywany, ja w ciemno bym niekupil uzywan rozrusz czy altern ja mam kto wie ile nakrecone tys km i rozrusznik smiga jak niewiem z tego co widzialem napewno raz ktos szczotki zmienial ja zmienilem tez rok temu i jest OK aha i wyczyscilem go z rozbryzganego smaru w niepotrzbenych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja też nie radziłbym kupować przez alegro może on być jeszcze gorszy od twojego lepiej poszukaj sobie gdzieś na miejscu żebyś przed zakupem mógł sobie go obejrzeć czasami warto zapłacić pare groszy więcej ale mieć pewniaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomax Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 na allegro różnie może być, ja tez mam problem z rozrusznikiem, gdzie można tanio kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.