Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pytanie techniczne...

Gość mariuszekpp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariuszekpp

Witam!

Oglądałem dziś czerwone Sunny 1,4 z 93roku. Do wymiany ma amorki z tyłu, sprzęgło i gość mówił mi coś o czymś elektronicznym,czy elektrycznym mechanizmie pod zaworem czy kolo zaworu.

Moze ktos kojazy co to moze byc?

Ile kosztuje takie cos (jesli kojazycieo co chodzi)? Nie wiem czy sie oplaca kupic od niego ten samochod i od razu pakowac jakas kwote w niego... :/

A i jeszcze jedno pytanko, gdzie mozna dostac mechanizm el. szyb do wersji 3d sunny i silnik tylniej wycieraczki?(jakie sa tego koszta)

Pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedzi

co do mechanizmu do szyb i wycieraczek to przejrzyj giełdę na tej stronce ;) ja pytałem jednego gościa z Allegro to ma za 150 zł elektrykę szyb ale za stronę. Proponuję przejrzyj sobie Allegro :)

Gość mariuszekpp

Co do silniczka wycieraczki znalazlem (48zł). Poszukam jeszcze tego mechanizmu,ale jak 150 za strone to troche sobie licza,,,,,

Dzieki za odp Rysiu83

Moze ktos wie o co chodzi z tym czyms pod zaworem???

możesz popytać przecież może znajdziesz taniej ja podałem przykład od jednego gościa tylko ;) .....moze być i drożej ;)

jaki tam jest silnik w nim konkretnie?

Witam

Jeżeli sprzęgło w tym Sunny jest złe to trzeba być ostrożnym. W moim Sunny przyczyną szarpania sprzęgła było wyrobione dolne gniazdo wałka widełek i trzeba było wymienić obudowę skrzyni biegów!

Pozdrawiam

Gość mariuszekpp

Szczerze to najbardziej mi zalezy na tym czyms kololub pod zaworem. W pon. i tak podjade do mechanika, ale nie wiem czy jest sens ruszac sie jesli ta czesc jest droga...

1,4 16V 75KM. Wiecej nie wiem na temat silnika...

czyli wygląda mi na gażnik (GA 14 DS)

znalzałem coś o elektromagnetycznym zaworze odcinającem paliwo podczas hamowania silnikiem

elektrozawór sterujący dopływem zasysanego powietrza

(dane z książki obsługa i naprawa)

Gość mariuszekpp

I tak podjade do mechanika. I się dopiero zobaczy co jest jeszcze do wymiany oprocz tego...

Dzieki za info o pozdrawiam.

PS, do moderatora. mozna zamknac temat. dzieki

[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 10:30 ]

Dzis do głowy przyszło mi że może to popychacze? Teraz moje pytanie. Jest to silnik 16V więc jest 16 popychaczy (tak?) i trzeba wymienic wszystkie 16???

jak to popychacze, chodzi Ci hydrualiczne kompensatory luzow zaworowych

w silnikach GA1XDX nie ma tego, sa plytki regulacyjne

czy chodzi Ci o dzwignie kiedy silnik jest konstrukcji OHV - dolny walek rozrzadu w GA1XDX tu walki sa u gory dwa - DOHC

rozwin swoja mysl bo niewiem o co Ci chodzi konkretnie :)

pozdr

Gość mariuszekpp

Przyszła mi taka myśl gdyż osoba sprzedająca swojego Sunnego powiedziala mi ze byla u mechanika i powiedzial ze to cos pod zaworem stuka w silniku... Pomyslalem moze ze to popychacze. Zobaczy sie co to jest u mechanika w poniedzialek...

Pozdrawiam i miłego weekendu zycze

[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 18:39 ]

Jeszcze jedno pytanie.

Kiedy ogladalem pierwszy raz to autko sprzedajacy powiedzial mi ze jest na wtrysku i ma 75 KM. Czy to mozliwe? Acha wystapil blad w pierwszej wypowiedzi auto jest z 1994 roku. Przegladalem forum i trefilem na jakas starsza wypowiedz ze 75KM sunny sa na gaznikach. ???? Co lepsze i co najwazniejsze co mniej awaryjniejsze? Auto prawdopodobnie bedzie przerabiane na lpg.

Gdzies widzialem post gdzie byly fotki silnika gaznikowego i wtrysku ale teraz nie moge ich znalezc moze ktos podrzuci mi link.?