jurek00 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam Klubowiczów! wiem, że zapewnie już gdzieś był taki temat, ale nie mogę wyszukać informacji dotyczących pasków klinowych. Prosiłbym o podanie wymiarów pasków klinowych oraz producenta, którego polecacie jako sprawdzonego. Byłem w dwóch sklepach z częściami do samochodów japońskich, niestety z tym typem silnika (Almera 2.2 DTI, 2000r.) sprzedawcy mieli kłopoty z odpowiednim doborem pasków. Pozdrawiam Wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Kiedyś pozwoliłem sobie zmierzyć. A więc: - alternator - ok. 985mm, nr katal. Nissana 11720-AD200 - AC - ok. 945mm, nr katal. Nissana 02117-93529 Mierzone po obwodzie zewnętrznym, paski po przebiegu około 50kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek00 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Wielkie dzięki za wymiary, prosiłbym jeszcze o producentów.. Orginalne Nissana to cena około 150zł alternator i 80zł kompresor (klima) - są to ceny z serwisu, natomiast Boscha to 16zł za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 prosiłbym jeszcze o producentów.. Poczekajmy, może użytkownicy coś doradzą, a coś odradzą. Nie miałem do czynienia z Boschem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekt Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam. A jak się przedstawiają szerokości owych pasków. Też szukam zamienników do Tino i niestety trudno mi znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Numery katalogowe Gatesa: na alternator XPA975 na klimę XPA907 Cena ok 40-45 zł za sztukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek00 Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Wielkie dzięki za informację! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Własnie wrociłem z garazu - alternator długosc; 975 szer 13 - klimatyzacja długosc; 925lub 950 (jest mozliwosc regulacji napinaczem ) szr 13 przy wymianie paska klimatyzacji polecam sprawdzic napinacz, czy przypadkiem łozysko nie kwalifikuje sie do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.