Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[How to] Sunny GTi >>> GTi-R swap

Gość Xzandafer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałem to od deski do deski i muszę przyznać że projekt mi się bardzo ale to bardzo podoba i co ciekawe typ zrobił 330KM @ 1,2 bara i to na seryjnych wtryskach paliwa GTI-T (444ccm).

No i kolejna ciekawostka - wał od GTI-R ma grubsze główne śruby od koła zamachowego :D

Gość GTi-R BOY

Dobry pomysl

Nareszcie ktospomyslal istotnie o mocy a nie 1.4 litra z stozkiem he.

Tu w Sydney duzo jezdzi sss version z gtir swap sa to 4/5 drzwiowe fury ale ja bym sie w to niebral poniewaz oponki beda sie cieszysz caly czas nie ma to jak mini godzila gtir

good luck mate

GTi-R BOY

pozdro Sydney

Fajnie, szczerze mówiac to nie widziałem o kole zamachowym, wiedzy nigdy za mało:)

Czytałem o brytyjczyku który ma takiego mega sleepera, czerwony GTi, bez ospoilerowania, tylko szyby czarne a pod machą silnik z GTi-R'a, na 0,7 czy 0,8 bara jest 250km, na 1 barze = 300km, a na 1.2 =320km. I napęd na przód, więc jak koleś mówi, nowe oponki co tydzień :D

To juz wiem co mnie czeka w niedalekiej przyszłości..

Tylko jeszcze powiedzcie mi od czego jest ten silnik:

S6002429.jpg

S6002430-1.jpg

, od gtira nie bo nie ta przepustnica , od bluebirda też nie bo nie ten kolor pokrywy poza tym brak mocowań do TMIC, od 200sx na pewno nie:

Boje sie żeby nie okazało sie to sr20de z przeróbką na Turbo. Sprzedający nie wie od czego bo sie nie zna ( albo ściemnia) Silnik przypłynał z Japan.

koleżka nazywa się Andrew Ekechi, modów trochę jest, nie chce mi się tego teraz pisać, może później

nie od BB, ten miał zawsze redtopy

z tego co wiem to jedyne DET silvertopy były w Avenirach (takie kombi :D), pytanie z którego roku jest silnik 95-97 (210hp) czy 97-01 (230hp), zonk może być przy ECU ponieważ te auta występowały tylko z automatem więc ECU ma pewnie jakieś durne ustawienia, możliwe, że będzie trzeba na stockowym ecu z gti + świania to wystroić (choć na tym ecu co będzie napewno pójdzie to jednak jest sprawa błędów i problemów z tym związanych).

Nie wiem czy razem z turbo bierzesz... w serii były zwykłe T25

Btw. jaka cena ? możesz mi na PW napisać ?

widać że to coś było zesprzęglone z automatyczną skrzynią biegów o i blov offa ma :D

Ps. olej do zasilania turbinki jest brany z przodu bloku czy gdzieś z tylu jakimiś elastycznymi przewodami ?

Ukierunkowanie turbiny wskazuje na to że IC jak był to był zamontowany z przodu.

Ukierunkowanie turbiny wskazuje na to że IC jak był to był zamontowany z przodu

you're right :)

mini FMIC, patrzcie na środek zderzaka

nissan_avenir_5213.jpg

takie małe guwienko ale wydaje mi się że i tak lepiej oddaje ciepło jak TOP IC...

Ps. Shopen obadałeś w jakim stanie jest ta twoja T25 turbinka ?