Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 witam podlacze sie do poczatku tematu tyle ze ja mam primke w kombi model 144 silnik 1,6. moje pytanie brzi: czy u was tez tak slabo idzie?? ja na 4 biegu (czasami 3 bieg tez:/) przy wyprzedzaniu dochodzi do 4 tys obrotow i dalej nie idzie. ani predkosciomierz ani obrotomierz nie porusza sie juz nic w gore. za to kawalek dalej spokojnie na V biegu jade sobie 140km/h ledwo dusze na pedal gazu na obrotomierzu jakies 3,5 tys. obrotow i idzie do przodu az milo. powiedzcie czy tak jest poprostu czy cos moze mam zrabane w sliniuku. a jeszcze jedno zauwazylem ze czasami idzie lepiej a czasami gorzej. tak jak mu zawieje to idzie nawet nawet a czasami mullllli ze szok:( pozdro odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 witam podlacze sie do poczatku tematu tyle ze ja mam primke w kombi model 144 silnik 1,6. moje pytanie brzi: czy u was tez tak slabo idzie?? ja na 4 biegu (czasami 3 bieg tez:/) przy wyprzedzaniu dochodzi do 4 tys obrotow i dalej nie idzie. ani predkosciomierz ani obrotomierz nie porusza sie juz nic w gore. za to kawalek dalej spokojnie na V biegu jade sobie 140km/h ledwo dusze na pedal gazu na obrotomierzu jakies 3,5 tys. obrotow i idzie do przodu az milo. powiedzcie czy tak jest poprostu czy cos moze mam zrabane w sliniuku. a jeszcze jedno zauwazylem ze czasami idzie lepiej a czasami gorzej. tak jak mu zawieje to idzie nawet nawet a czasami mullllli ze szok:( pozdro odp Ja mam P11 1.6 no i jezeli chodzi o przyspieszenie to szalu nie ma ale tak zeby powyzej 4000rpm sie nie krecil to niemozliwe - kreci sie do odcinki bez problemu:) Posprawdzaj wszytkie filtry i moze zmien stacje na ktorej tankujesz benzyne.... A masz lpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 nie, mam benzyne poniewaz juz rozwazalem zalozenie lpg ale tym posunieciem bym go zamulil totalnie. filtr powietrza zmienialem w listopadzie, beznyny nie ruszalem. wlasnie o to chodzi ze ostatnio tankuje gdzie indziej. a wlasnei ze twoj tez sie slabo kreci na 2? bo moj zaczyna jako tako ciagnac ale dopoero od 2,5 tys obrotow. w moim 100nx na 2 idzie jak nie wiem . w primce na 3 tez raczej nie poszaleje, nietak jka w 100nx. i to mnie walsnie dziwi moze i 100nx wazy troche miej ale ma ok 10 km mniej i dotego ma o 70 tys km wiekszy przebieg. odp [ Dodano: Pon 09 Kwi, 2007 17:09 ] a wlasnie zapomnialem dodac ze czasami mi jeszcze szrpie jak chce ja troche pocisnac . szarpie mi do 4 biegu tak do max 3tys obrotow potem idzie plynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Na 1, 2, 3 biegu sie wkreca bez najmniejszego problemu a na 4 i 5 biegu juz gorzej ale to normalne.... jezeli mowisz ze na niskich biegach ci sie muli to cos musi byc nie tak :/ A chodzi na czterech garach? nie dlawi sie jakos silnik? Wyglada to tak jakbys mial cos porzadnie zabrudzone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 no raczej tak silnik sie nie dlawi jedynie szarpie jak pisalem nizej. a co do zabrudzenia to co?? ostatnio sciaglem cala puche od filtra powietrza i goladalem czy waby tam nie jest zasyfione. lecz bylo nawet czysno ale na wszelki wypadek troche przeczyscilem preparatem do czyszczenia gaznikow i przepustnic ( w 100nx pomoglo i to bardzo) a tu pomoglo ale bardzo bardzo nieznacznie. mowie mam wrazenie ze czasami lepiej ciagnie a czasami gozej. odp dzieki wogle za odp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Sprawdz w jakim stanie jest przeplywomierz bo jak jest brudny albo uszkodzony to rozne cuda sie moga z samochodem dziac... wymien tez profilaktycznie filtr benzyny. A nie swieci (albo mruga) sie kontrola check na desce? (taka pomaranczowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 gdzie jest ten przeplywomierz?? :029: :/ hehe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 A masz silnik GA16DE czy QG16DE? W GA zeby dostac sie do przeplywomierza musisz zdjac puszke od filtra powietrza wszystko jest ladnie opisane w HAYNSIE (do sciagniecia w dziale "primera") a silniki QG nie wiem jak wygladaja wiec nie jestem w stanie powiedziec czy jest przy przepustnicy czy na rurze (tak jak w SR20) ale mysle ze jest tam gdzie w GA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 mam zwykly ga bo on jest zaraz po lifcie. te z konca produkcji p11 mialy zmienne fazy rozdzadu(Qg) dopiero. dzieki za odp zaraz zobacze co i jak [ Dodano: Pon 09 Kwi, 2007 19:29 ] HAYNSIE gdzie tyo jest bo nie moge tego znalesc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 str 172:) tam jest dosc oglednie napisane wiec poszukaj moze jest opisane jeszcze w innym miejscu napisane.... skorzystaj z szukajki w adobe readerze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 ale wogle gdzie jest ten plik do pobrania?? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 aaaaaaaaaa plik:) w tym watku masz wszystko http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...265&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 siema no i wzielem rozkrecilem tak jak pisales wyciaglem przeplywomierz i jak sa 2 te druciki jeden z nich byl troche czarny wiec delikatnie go wyczyscilem ale i tak nic to nie dalo. przyokazji zauwazylem ze faluja mi obroty. to juz kiedys widzialem ale teraz troche jak by mocniej. poprzedni wlascicel tez mial z nimi problem i mowil ze wymienil swiece przewody napiecia, i nic to nie dawalo. okazalo sie ze to tlumik gdzies ladpie obce powietrze i dlatego faluja- tak on twierdzil. odp co jeszcze moze miec wplyw ze slabo idzie. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Jak obroty ci faluja to sprawdz czy jest czysty silnik krokowy.... Aha i sprawdz czy komputer nie wywala ci zadnych bledow - jezeli nie wiesz jak to tu masz link http://nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=14&a...id=3&tid=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 no bledow raczej nie ma bo by sie palila kontrolka check engina przynajmniej tak mi sie wydaje. ale sprawdze dzieki [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 20:37 ] a nie spale nic tym ani nie zrobie jakiegos bledu na kompie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Jezeli zrobisz wszystko tak jak jest opisane w watku do ktorego dalem ci link to nic zlego sie nie stanie tylko przeczytaj uwaznie caly ten artykul :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 oki popoludniu sie z tym pobawie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ok to sie pochwal jak cos splodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 hmm no i patrzylem tam na te kostki i duffffa jest zupelnie inaczej niz na zdjeciu:/ jest to schowane po prawej stronie CHYBA pod deska i nie mam dojscia tam. wiec dzisiaj sie nie bawilem bo puzno tooche sie wzielem za to. moze jutro jak bede mial czas to lookne. CIEPANEK co moze jeszcze ewentualnie byc ze tak slabiutko idzie?? odp dzieki za wszystko:D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 hmmmmm.... ciezka sprawa powiem Ci. postaraj sie poszukac tej "puszki" z bezpiecznikami i sprawdzic ewentualne bledy. Bo jezeli silnik jest slabiutki i sie licho kreci to moze pracowac na mapach awaryjnych (przestawia sie kiedy ktorych z czujnikow walnie - czyt. daje błedne lub nie daje zadnych informacji, lub kiedy cos jest naprawde nie tak). A te mapy sa "bezpieczne". Jezeli by wywalilo jakis blad to przynajmniej wiadomo gdzie szukac... Postaraj sie to sprawdzic [ Dodano: Sro 11 Kwi, 2007 23:16 ] Jeszcze jedno: probowales u siebie np. przyspieszac zaplon? bo jak tak to moglo byc spalanie stukowe i przelaczylo by cie wtedy na mapy awaryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 nie nic nie kombinowalem z zaplonem wezme sie najpierw za ta diiagnostyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciepanek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No to jak zdiagnozujesz to sie pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majchrzok Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 cze chcialem zrobic wkoncu ta autodiagnostyke lecz niestety d*pa blada;/ mam zupelnie inaczej niz na stronie ktora mi podales. zseszta zamieszam foty: pozdro odp [ Dodano: Nie 15 Kwi, 2007 15:59 ] kurcze nie ma fotek;/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25f6b8c6c8016585.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a67c4f5f1c553d8c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a0abd24aef9388f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/99d62dcbf084b546.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70380145e1c4f089.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0d789bbd3d27e21.html pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marjo84 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Podpinam się pod temat. mam p10 z 95 roku z silnikiem ga cos tam na pierwszym biegu nie mam szans z pod swiateł z zadnym autem,bo jak wiecej mu przygazyje to koła tracą przyczepnosc, a oponki są nowe!!! natomiast wszystko zmienia sie na 2 biegu:) a na 3 to juz poezja i wtedy dojeźdzam!a kto to wyprzedza mundiego??ciekawe bo jak ja nim jeździłem (słuźbowym) to wrezenie wręcz odwrotne do primerki-mondeo samo sie rwie do przodu,nie znam sie na mechanice ale w odczuciu chyba chodzi głównie o skrzynie biegów. W primerce strasznie długa jest jedynka,ale potem ok.Tez tak macie?? Pomocy!!!mam kod 34!!! czy to groźne ?co to jest to spalanie STUKOWEGO moze dlatego duzo pali? Dobra w googlach znalazłem kilka mądrości juz mnie wiecej cos wiem, ale nadal nie mam pomysłu czy u mnie tego spalania brak i słbo auto idzie czy wrecz przeciwnie to spalanie wystepuje zawsze i teraz zarz mi sie tłoki i korbowody zepsują Doradzcie cos taka ładna pogoda jest a j sie zmartwiłem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 użyj szukajki jest chyba nawet przyklejony temat o błędzie 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi