maniek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Czym można ladnie wyczyścić i wypolerować alufelgi ?? Chciałbym uzyskać efekt zbliżony do stanu nowego. Więc jaki środek polecacie ?? chciałbym uzyskac odpowiedzi od osobó które same przetestowały i były zadowolone z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 chciałbym uzyskac odpowiedzi od osobó które same przetestowały i były zadowolone z efektu Ja nic nie robilem, ale kolega wlasnie robi. Wiem ze faza pierwsza to wysmarowanie felg preparatem o nazwie scansol. Dzieki niemu bedziemy mogli zdrapac stara warstwe lakieru. O fazy nastepne spytam sie go jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 hej... kuknij teżtu -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6&start=210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Dzieki niemu bedziemy mogli zdrapac stara warstwe lakieru. Ale mi nie chodzi o lakierowanie felg na nowo tylko o odświeżenie ich poprzez polerkę [ Dodano: Wto 13 Lut, 2007 08:44 ] MacKo, rozumiem, że do felg uzywałeś też TEMPO K2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Maniek, idź do marketu motoryzacyjnego i kup jeden z droższych środków do polerki alusów w sprayu. Zastosuj się do zaleceń a efekty przejdą Twoje oczekiwania. Nie pamiętam nazwy środka jakiego ja używałem, ale z tego co sprzedający mówił to są one podobne w działaniu. Przy mniejszych zabrudzeniach nie musiałeś nawet polerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 maniek, też.. ale to na końcu żeby zetrzećcały pył po paiperach ściernych.... zacznij od 500 potem np. 1000, 2000 .... trochę roboty to "kosztuje" ale.. .warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Znalazłem dwie pasty: http://www.allegro.pl/item165228797_pasta_...lka_gratis.html http://www.allegro.pl/item166165929_pasta_...lichrom_ex.html Z czego ta pierwsza (droższa) została mi polecona przez osobę, która uzywała i jest zadowolona. Czy nada się do samej polerki alufelgi ?? Czy można kupic tę tańszą, a efekt będzie taki sam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Ja napisalem jak sie robi polerke. Tak zeby fela sie swiecila jak pieskowi wiecie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 zeby fela sie swiecila jak pieskowi wiecie co hmm.... sierść ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja niestety też mam problem ze swoimi. Kiedyś jak byłem na myjni próbowali już mi jakimiś środkami je umyć/wyczyścić lecz to nie przyniosło skutku. To są stare alufelgi "ATE" (o ile się nie myle) z początku lat 90'. Co byście poradzili z nimi zrobić ? Kiedyś myślałem o wypiaskowaniu ich i pomalowaniu bezbarwnym lakierem ale czy takie zabiegi robi się na alufelgach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Do odświerzenia alufelg, wystrczy dobrej jakosci pasta polerska i troche czasu i checi Ferrari, z tego co widac na zdjeciu, niestety ''zab'' czasu zjadł ci lakier i aluminium oksyduje(te ciemne plamy) jedynym słysznym wyjsciem jest wypiaskowac nastepnie wyprowadzic wszystkie nierównosci papierem sciernym,pozniej podkład,nastepnie lakier(najlepiej srebrna perła) a na koncu dopiero bezbarwnym. otrzymujemy taki mniej wiecej efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Tylko, że koszt takiej renowacji przewyższy koszt zakupu używanych alufelg w bardzo dobrym stanie (chyba, że ma się darmowy dostęp do maszyn do piaskowania i lakierowania). Ja testowałem szczotkę drucianą na szlifierce kątowej, później papier ścierny i pasta polerska. Ale po 1szt walki dałem sobie spokój. To robota na wieczory przez całą zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Tylko, że koszt takiej renowacji przewyższy koszt zakupu używanych alufelg w bardzo dobrym stanie Nie zawsze, podobno piaskowanie 4 felg to 80 zł, za lakier zaplaciłem 85 zł, a kumpel to pomalował było troszke pracy przy wyprowadzaniu krawedzi, ale to raptem dwa wieczorki i 4 piffka wiec jak ktos ma znajomego lakiernika lub kogos z piaskarka to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówka 27 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Proponuję zakupić w sklepie motoryzacyjnym drobną pastę lekko ścierną, taką jak do lakieru. Kolega mój zakupił taką pastę o nazwie Commandant puszka koloru zielonego, ponoć można i zakupić rozważaną po 100g. Powiem szczerze efekt mnie zadziwił, felgi wyglądąły naprawdę imponująco...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Zastanowiła mnie jedna sprawa dot polerki alusów. Mianowicie taka pasta jak Autosol jest opisywana jako pasta polerska do m.in alufelg. Natomiast w specyfikacji znalazłem , ze jest ona do chromu i innych metali. Ale przecież alufelgi są lakierowane, więc czy taka pasta mi nie zniszczy tych alufelg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi