Gość Slavecky Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 hej, mam Almerę 1.8 2002 sedan w wersji bez czytnika temperatury zewnętrznej. Na prostokątnym zegarze ciekłokrystalicznym (obok kilometrażu i zegarka) na oko jest miejsce na wskazania temperatury. Myślę, że wszystko to kwestia zakupu i montażu odp. czujnika temperatury i ew. wgrania programu. Czy ktoś robił już takie eksperymenty? Pozdr S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Częsta czynności wykonywana przez właścicieli słabiej wyposażonych almer - też to robiłem u siebie. Wpinasz w istniejącą instalację czujnik temperatury, mocujesz go w otworze w przednim zderzaku. Potem tylko reset zegarów i po kilkudniowym kalibrowaniu wszystko zaczyna działać prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavecky Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 He! łatwo powiedzieć 1- Gdzieś w sieci można nabyć takie czujniki? (masz jakieś symbole) 2- jesteś w stanie dokładnie pokazać miejsce na montarz czujnika oraz miejsce wpięcia do instalacji? 3- jak zrobić reset i kalibrowanie? Generalnie umiem grzebać w aucie ale potrzebuję kilku wskazówek coby nie odkrywać Ameryki po raz drugi... No chyba, że operacja jest na tyle tania, że nie ma co żeźbić bo elektryk zrobi to za uczciwą cenę.. - np. do 100zł? S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ad1 -> Allegro i inne podobne ad2 -> czujnik montuje sie w przednim zderzaku pomiedzy lampami, tam tez powinna sie platac wtyczka... ad3 ->Mniej wiecej tak sie to wszystko robi -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...light=termometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a skoro bylo czyli _szukaj to zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.