Gość Przemas2.0 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam Serdecznie, Stałem się ostanio bardzo szczęsliwym posiadaczem Primerki P11 2.0 '96, jestem bardzo bardzo zadowlony ale jest mały problem z wycieraczkami, mianowicie: Wycieraczki działają normalnie ale jak dam na tryb pracy ten "pierwszy bieg" czyli jeden ruch na jakis czas poprostu sie zacinają na środku szyby, jak dam np spryskiwanie szyby to chodzą, ale czasem sie zatrzymają na dole czasem nie, mi sie wydaje ze jest walnięty jakiś sterownik czy cos, ale gość w salonie nissana mnie zmartwił i powiedział ze to silnik od wycieraczek do wymiany. Pomóżcie bo gdyby nie to samochód jest poprostu extra( a wczesniej jezdziłem Toyotami to wiem co mówie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Cześć Przemas, zaraz pewnie obudzi sie moderator i ci powie że powinieś uzyć opcji "SZUKAJ" bo ten temat był wiele razy omawiany na forum wiec pozaglądaj pod te linki http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=wycieraczki http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=wycieraczki http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ght=wycieraczki Miłego czytania i jak pewnie zobaczysz nie jestes jedyny z tym problemem Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 A w dużym skrócie to może wystarczy wyczyścić styki/ścieżki znajdujące się w silniczku, ew. można wymienić cały silniczek -max 80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 A w dużym skrócie to może wystarczy wyczyścić styki/ścieżki znajdujące się w silniczku, ew. można wymienić cały silniczek -max 80zł W duzym skrócie to mechanizm wycieraczek to przekleństwo Primerek. Wyrabiają się prowadnice ( lubią spadać ), padają silniczki i skrzypią ośki ramion. Dlatego śmiem wątpić, że to tylko styki Proponuję zdjąć ramiona wycieraczek i zobaczyć czy bez obciążenia układ pracuje poprawnie. Jesli tak, to znaczy że silnik nie wydala. A swoją drogą Gringo ma rację. temat już poruszny był dziesiątki razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 A swoją drogą Gringo ma rację. temat już poruszny był dziesiątki razy Wiedzialem że stranger zwróci uwage....on to taki troche Policjant na tym forum hehe , mi też sie ostatnio oberwało od niego... Za to go serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 W duzym skrócie to mechanizm wycieraczek to przekleństwo Primerek. Wyrabiają się prowadnice ( lubią spadać ), padają silniczki i skrzypią ośki ramion. Dlatego śmiem wątpić, że to tylko styki Proponuję zdjąć ramiona wycieraczek i zobaczyć czy bez obciążenia układ pracuje poprawnie. Jesli tak, to znaczy że silnik nie wydala. Oczywiście masz racje z ogólnymi problemami wycieraczek-ale w tym konkretnym przypadku obstawiam przy swoim (przerabiałem i czyszczenie/smarowanie osiek jak i padnięte styki w silniku) - jestem gotów sie założyć np o jakiegoś 4-paczka -bedzie w sam raz na Borsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Za to go serdecznie pozdrawiam I nawzajem Oczywiście masz racje z ogólnymi problemami wycieraczek-ale w tym konkretnym przypadku obstawiam przy swoim (przerabiałem i czyszczenie/smarowanie osiek jak i padnięte styki w silniku) - jestem gotów sie założyć np o jakiegoś 4-paczka -bedzie w sam raz na Borsk Jeśli to przerabiałeś to boję się podjąć rękawicę Zastanawia mnie tylko, że kolega Przemas2.0 wspomniał o tym, że po spryskaniu szyby wycieraczki chodzą normalnie. A przecież płyn na szybie zawsze zmniejsza tarcie a co za tym idzie odciąża silnik. Jak dla mnie może to sugerować niewydolność silnika, choć oczywiście nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misztan Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam W moim przypadku było identycznie, na "sucho" znaczy z podniesionymi wycieraczkami silniczek pracował ale po szybie juz niekoniecznie. Wytarła się jedna krzywka - przylutowałem kawałek miedzi, wypolerowałem tarczkę w silniczku i działa że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Zastanawia mnie tylko, że kolega Przemas2.0 wspomniał o tym, że po spryskaniu szyby wycieraczki chodzą normalnie A właśnie że pisze że czasami... jak dam np spryskiwanie szyby to chodzą, ale czasem sie zatrzymają na dole czasem nie, To nie robimy zakładu? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Miałem to samo pomogło wytarcie slimaka w silniczku bo był cały w smarze. Prosta sprawa naprawa tego wszystko zajeło około 40min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Zastanawia mnie tylko, że kolega Przemas2.0 wspomniał o tym, że po spryskaniu szyby wycieraczki chodzą normalnie A właśnie że pisze że czasami... Ale ja się tymi czasami zasugerowałem To nie robimy zakładu? :027: Wiesz, piwka można się napić i bez zakładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 no pewnie, każda okazja jest dobra :564: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiruwa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 witam mam pytanie otoz piszczy mi lewa wycieraczka myslalem we wina lezy po stronie samej wycieraczkia ale po wymianie na nowa nadal jest to samo wiec w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaher Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 A może opcja szukaj? Ładnie opisany temat, sam korzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi