Gość gregors Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam wszystkich! Powiedzcie mi moi drodzy:) czy jesli mam uszkodzoną sonde lambda( bardzo wolno reaguje na temeratrure, tzn napięcie nie skacze tylko sie bardzo powoli zwiększa przy coraz wiekszej tem.) a instalację gazową ma na srubie to czy auto może mi więcej gazu łukać????-przez tą sonde zepsutą? Zastanawiam się czy kupować sonde skoro cały czas na gazie jeżdżę? silnik to 1,6 16V gaźnik 92r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 kup lepiej blosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a skad masz sonde lambda przy gazniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregors Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 jak to skąd? gaźnik mam i sonde jednoprzewodową w kolektorze wkręconą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a skad masz sonde lambda przy gazniku? gaźnik mam i sonde jednoprzewodową w kolektorze wkręconą ojciec ma P10 z gaznikiem i tez ma sonde lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregors Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 może mi ktos udzielic odpowiedzi??( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Więc tak,sonda przy gazie na register nie powinna mieć znaczenia,chyba że masz wtrysk,zamiast gaźnika,wtedy spalanie przy 2.0 może wzrosnąc do jakiś 15-16litrów gazu,i mocy za dużo nie będzie miał w silniku[3 sondy już przerobiłem-wiem coś o tym] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregors Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Tez tak myslalem, ale czy komputer przez to ze sonda jest uszkodzona nie dawkuje wiecej powietrza, przez co jest wieksze spalanie gazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 niestety na to nie znam odpowiedzi,ale być może jakoś to ma wpływ,sonda sama w sobie sprawdza skład spalin-ma napewno wpływ na pracę kompa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 dopływ powietrza sterujesz pedałem gazu wiec nie powinna sonda mieć na to wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 W Twoim przypadku sonda nie ma żadnego wpływu na pracę instalacji gazowej. Zapraszam do działu LPG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregors Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 dzieki! w takim razie bede szukal innej przyczyny falowania obrotów:/. przeraża mnie spalanie mojego auta juz:( 12-13l gazu)( [ Dodano: Czw 15 Lut, 2007 20:55 ] dzieki! w takim razie bede szukal innej przyczyny falowania obrotów:/. przeraża mnie spalanie mojego auta juz:( 12-13l gazu)( to chyba zdecydowanie za duzo jak na silnik 1,6:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi