Szalony Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Dzisiaj przyjrzalem sie Maximie Grzecha i zaluwazylem, ze po otwarciu samochodu z pilota i nie otworzeniu drzwi, samochod sie po okolo 20sekundach zamyka i aktywuje alarm( w mojej Maxmie tego nie ma). I teraz pytanie do Was ! Czy w naszych seryjnych alarmach sa jakies opcje, ktore mozemy sobie ustawiac? Jak tak to w jaki sposob ? Dodam ze moja Maxima jest z 98r a Grzecha z 96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 ja tego nie mam. jak jej nie zamkne to sie sama nie zamknie. a moze i dobrze bo pewnie nie raz musialbym szybe wywalic aby kluczyli wyjac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 To samo wczoraj powiedzialem Grzechowi Ale wiesz zastanawiam sie jak to jest ...skoro on ma seryjny alarm i ma tez europejczyka, to powinnismy miec ten same funkcje alarmu, i takie samo sterowanie centralnym Z tego co wiem to w wersji US moga byc roznice !!! Pamietam ze w Butryna Maximie np. nie bylo automatycznego otwierania i zamykania przedniej szyby kierowcy. Tyle ze wydaje mi sie ze nie jest to kwestia sterownika tylko zaprogramowania. Jeszcze jedna sprawa, bo zapom,nialem wczesniej napisac Jak zamyka Maxime obojetnie czy z kluczyka czy z pilota, to po kilku sekundach sie uzbraja alarm. Natomiast jak chce otworzyc samochod, to alarm sie wylacza tylko po otwarciu samochodu z pilota. Jak otworze kluczykiem to zaraz zaczynaja wyc syreny. Nie ma roznicy czy otwieram od strony kierowcy czy pasazera. Jak tak sobie juz wyja syreny to zeby je wylaczyc to musze wylaczyc pilotem alarm, albo wlozyc kluczyk do stacyjki i lekko przekrecic zeby imobilajzer zobaczyl kluczyk. Ma ktos takie zabezpieczenie w swojej Maxi ??????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 To wszystko zalezy od centralki alarmowej jaka mu wsadzili. W tych najczesciej pakowanych do aut jedyna opcja dodatkowa, ktora moga aktywowac alarmisci podpinajac sie pod centrale jest zamykanie drzwi po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Oczywiscie za doplata jeszcze sa moduly domykania szyb. :] Co do Twojego (Szalony) alarmu to wydaje mi sie ze ktos spieprzyl podlaczenie. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 ja musze sprawdzic czy moj alarm sie uzbraja na samo zamkniecie kluczykiem. btw. przy otwieraniu drzwi kierowcy jak przekrecicie kluczyk drugi raz aktywuje sie centralny i otwiera wszystkie drzwi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 ja tego nie mam. jak jej nie zamkne to sie sama nie zamknie. a moze i dobrze bo pewnie nie raz musialbym szybe wywalic aby kluczyli wyjac Nie do konca to tak u mnie dziala. Drzwi zamkna sie same _tylko_ jesli otworze je z pilota i nie otworze drzwi w aucie przez kolo pol minuty. Jak wysiadam z auta lub wczesniej po otwarciu centralnego z pilota drzwi otworzylem to juz sie sam nie zamknie. To chyba taki bajer zeby niechcacy nie otworzyc auta. Jeszcze jedna rzecz jaka zauwazylem, jak zamykam/otwieram z pilota czy kluczyka nie migaja mi kierunkowskazy, u Was tez tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 To jest chyba opcjonalnie do wylaczenia. Tak samo jak sygnal dzwiekowy przy uzbrajaniu i rozbrajaniu alarmu :] http://www.clifford.com.pl/oferta/systemy-...challenger.html < takie najczesciej montuja jako powiedzmy fabryczne :] Pozdrawiam. P.s http://www.clifford.com.pl/fileadmin/templ...st/NT_806_B.pdf < przykladowy jakis tam alarm i opcje jakie oferuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 No to teraz pytanie za 100 punktow Gdzie jest ten j**any guziczek ukryty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Musisz sie podlaczyc do centralki alarmu i tam cos zmienic. Ale co jak, gdzie i dlaczego to mnie nie pytaj bo nie mam pojecia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.