Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p11.144 - nie wiem czy kupić

Gość greg69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzięki za odpowiedź co do usterek, które mogą się pojawić po ponad rocznym "odpoczynku" samochodu. Dordźcie czy zakup Primery automat, 2000r z silnikiem 150KM, xenony za 22 000 to będzie "good deal"? Czekam na szybką odpowiedź bo czas nagli .....

Wiesz jak dla mnie cena jest bardzo niska hmmm za niska no ale rozumiem że sprzedającego drażni już widok tego samochodu na jego parkingu.

Musisz się mocno zastanowić i napewno przewidzieć fakt że musisz w tym samochodzie zrobić duży przegląd z wymianą chyba wszystkich płynów no i liczyć się że któryś z elementów gumowych w zawieszeniu padnie w krótkim czasie. Gdybym był na twoim miejscu napewno przewidział bym dodatkowy wydatek rzędu 2000zł ( oleje itp).

Nie zależnie od tego jak bardzo jesteś napalony na ten samochód zrób przegląd w jakimś warsztacie i jeśli to możliwe podepnij się pod komputer i sprawdz skrzynie - jeśli jest coś nie tak to wyjdzie to na komputerze - jeśli wyjdzie jakiś błąd tej skrzyni to daruj sobie zakup tego samochodu.

Wiesz jak dla mnie cena jest bardzo niska hmmm za niska no ale rozumiem że sprzedającego drażni już widok tego samochodu na jego parkingu.

Musisz się mocno zastanowić i napewno przewidzieć fakt że musisz w tym samochodzie zrobić duży przegląd z wymianą chyba wszystkich płynów no i liczyć się że któryś z elementów gumowych w zawieszeniu padnie w krótkim czasie. Gdybym był na twoim miejscu napewno przewidział bym dodatkowy wydatek rzędu 2000zł ( oleje itp).

Nie zależnie od tego jak bardzo jesteś napalony na ten samochód zrób przegląd w jakimś warsztacie i jeśli to możliwe podepnij się pod komputer i sprawdz skrzynie - jeśli jest coś nie tak to wyjdzie to na komputerze - jeśli wyjdzie jakiś błąd tej skrzyni to daruj sobie zakup tego samochodu.

Zgadzam się z kolegą, zawsze jak kupuje auto używane wydaję mniej więcej 2000 - 3000 PLN aby powymieniać to i owo (po pełnym przeglądzie u mechanika znajomego, np. oleje, filtry, czyszczenie klimy, końcówki drążka itd itp.). Ja swojego 2.0 TD z 2001r kupiłem za 26 tyś w ubiegłym roku we wrześniu. Przebieg 100 tyś (udokumentowany).

Cena wydaje mi się rozsądna, 2001 chodzą po 24-26, co do skrzyni to wiem, ze są chwalone. Oczywiscie minusem będzie słabsza dynamika i wyższe spalanie...ja bym wolał manuala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...