Gość krystians7 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam, wszystko zaczeło sie pare dni temu, zaczeło slizgać sie sprzegło po naprawie tej usterki obroty wrocily do normy i wyjechalem w trase(pisalem o tym 3 dni temu). Niestety podczs podrozy ok. 600km kilkakrotnie mialem problem z wbiciem V biegu, musialem to robic praktycznie na dwa razy, sprzeglo bieg i do konca bieg. Jednak od wczoraj nie moge wbic piatki wogole. Jesli samochod stoi na luzie biegi wchodzą gladko, podczas jazdy piatka tylko zgrzyta. Pierwsze co zrobilem to wymienilem olej w skrzyni na MOBIL 1 SHC, i narzie nic. Wczesniej nie mialem zadnych problemow z biegami czy wyskakujacą piatka. Szukalem na forum , ale znalazlem tylkoi tematy o wyskakujacej piatce u mnie jest inaczej Prosze o rade Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 [ Dodano: Pon 19 Lut, 2007 22:05 ] Szukalem na forum , ale znalazlem tylkoi tematy o wyskakujacej piatce u mnie jest inaczej Prosze o rade Może spróbuj skontaktować się z tymi polecanymi na tym forum, i nie tylko, fachowcami z warsztatu w Siedlcach: http://www.lukaszdmowski.prv.pl/ Myślę, na podstawie dotychczasowych postów, że powinni pomóc. Z mojego skromnego, bądź co bądź, doświadczenia wynika, iż chyba synchronizator V biegu chce wyzionąć ducha, o ile jeszcze tego nie uczynił. Skontaktuj się telefonicznie z podanym warsztatem. Sądzę, że warto. To tyle. Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ale jezeli chodzi o naprawe V biegu to ten facet z Siedlec jest jedyny w Polsce. Czy kazdy inny mechanik tego nie zrobi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Czy kazdy inny mechanik tego nie zrobi??? Zrobi, ale chodzi o części. W każdym ASO to zrobią - zakładając, że wymienią tylko koło V biegu, co jest optymistyczną wersją - zapłacisz około 2000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A na jakiej zasadzie Ci magicy w Siedlcach naprawiaja te skrzynie?? Bo sie okazało że znajomy ma namiary na skrzynie od Gt, skrzynia jest sprawna. To jak mam cześci o ile można je wymienic to chyba trochę zaoszczędze?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Osobiście z usług wymienionego warsztatu nie musiałem korzystać, ale jest on chwalony zarówno na tym forum jak i na forum AC Nissan Clubu. Proponuję przeczytać ten wątek: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=22186 Może to coś przybliży. Bo sie okazało że znajomy ma namiary na skrzynie od Gt, skrzynia jest sprawna. To jak mam cześci o ile można je wymienic to chyba trochę zaoszczędze?!! A jaka pewność, że skrzynia w 100% sprawna. Znasz Waść jej historię. Wg mojej skromnej wiedzy samo przełożenie lub wykorzystanie części z innej skrzyni to za mało. A co z właściwym spasowaniem, ustawieniem luzów, aby nie wyła, gdy zbyt luźna lub nie miała zbyt dużych oporór, gdy zbyt ciasno spasowana. Zatelefonuj Waść do warsztatu w Siedlcach ( to chyba niezbyt duży wydatek ), przedstaw problem, dopytaj o czas i koszt naprawy, gwarancję na naprawę itd. itd. Nie gwarantuję, ale może okazać się iż koszt naprawy w Siedlcach będzie niższy lub porównywalny z kupnem nn używanej skrzyni i samodzielnym eksperymentowaniem. Trudno zresztą przewidzieć, to może okazać się dopiero po rozebraniu skrzyni co się właściwie posypało, co trzeba wymienić, a co wystarczy wyregulować. To tyle co mogę podpowiedzieć. Jeżeli choć trochę pomogłem to OK! Pozdrawiam życząc szybkiego i taniego usunięcia usterki. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Jutro do nich zadzwonie i dowiem sie szczegolow, po wszystkim dam znac co i jak. Dzieki za podpowiedzi i do napisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Ok. Ze szczegółów na pewno najbardziej zadowoleni będą inni koledzy mający podobne problemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sawyer Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam z tego co piszesz wnioskuję że popsuł ci się synchronizator V biegu. Miałem podobny problem w poprzednim aucie (toy corolla). W tym (polecany na forum toyoty) warsztacie miało to kosztować ok. 200pln. Nie sądzę że w nissanie jest dużo drożej (myślę nawet że powinno być tanie). Robiłem u nich poważne naprawy min. usczelnienie głowicy, przepustnicę itp. zawsze byłem zadowolony, nigdy mnie nie oszukano - w przeciwieństwie do ASO nissana (tam już nie chcę jechać) Podrawiam http://www.autojapan.com.pl/ to ich stronka Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Wlasnie dzisjaj wrocilem, od mechanika z Siedlec. Zawiozlem ta swoja stara skrzynie. Operacja polegala na wymianie wnetrznosci z tej starej skrzynie do tej ktora byla w aucie. W tej ktora mialem w aucie padla piatka, dwojka i wsteczny zaczal sie konczyc rowniez. Ta stara miala wszystkie tryby ok.Pozostala czesc sprzegla zostawilem w rozliczeniu i zaplacilem 100zl za robocizne- godzina czasu. Jestem zadowolony i mysle ze troch pojezdze. Pozdrawiam i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Jestem zadowolony i mysle ze troch pojezdze. Czytam, że warto było zrobić wycieczkę do Siedlec. Bardzo się cieszę, że namiary były dobre i jest OK. Pozdrawiam i życzę wielu, wielu kkm bezawaryjnej i bezkolizyjnej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Sądzę po czasie, że wszystko robił przez dekiel bez ściagania skrzynki i osiek. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystians7 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Sądzę po czasie, że wszystko robił przez dekiel bez ściagania skrzynki i osiek. Tak? Skrzynie "chyba" musial sciagnac skoro wlozyl nowe graty, a zdial chyba tylko dolna obudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szewczyk8 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 skrzynia rozpołowiona ,jedna część zostaje 1,5 godz. roboty , no i 6 mies. gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11DK Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam Mnie oczywiście także dopadł ten problem. Zasadniczo juz wszystko przerabiałem co tylko moglo się popsuc w P11. Na 99,9% u mnie też pada synchronizator, biegi nie wyskakują jednak przy wbijaniu na ostro piątki to zgrzytnie/zachrobocze. Analizuje właśnie aby to zrobić bo do szanownego pana do siedlec mam w jedną stronę 550km więc chcę temat rozwiązać ze znajomym. Oczywiście możemy siciagnąć skrzynię bo to nie problem będzie tylko jednak chciałbym tego uniknąć. Była mowa o deklu z tego co zauważyłem to jedyny dekiel jaki jest to znajduje sie przy lewym kole (prosze o potwierdzenie). Jeżeli jednak to sie zgadza to tam troche mało miejsca jest na manipulowanie a tymbardziej wymiane czegokolwiek w skrzyni. Czy ktoś przerabiał temat lub to widział naocznie co mógłby wypunktować poszczególne procedury w skrócie? Będę bardzo wdzięczny. Serwis odpada bo jak wczesniej kolega powiedział cena minimalna zacznie sie od 2000 pln przy optymistycznej wersji. Wymiana skrzyni odpada gdyż auto ma mało przejechane a nie bede wymieniał skrzyni z uzywanej na pewnie jeszcze gorszą. Naprawiam wiec te co mam. proszę o punkciki w tej kwestii jak ktoś ma naoczne doświadczenie w temacie, resztę ogarnę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Prosze skontatkowac sie z kolega Czajnik . On jest szpecem od skrzyn biegow. Czesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi