Gość AMR Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam.Od paru dni zauważyłem, że jak jużsięauto zagrzeje to śmierdzi w środku takim spalonym zesikanym kotem.Zaglądałem pod maskę, żadnych stworzeń nie ma.Tam nie śmierdzi tak ja k w środku.Ten smród jest niedo wytrzymania.Co to może być.Autoo garażowane w ogrzewanym garażu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 KLIMA! czyszczona? pewnie zagrzybiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi_ Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 sprawdź czy nie cieknie ci płyn z chłodnicy. Może wyciekać na gorący silnik i parować. Niektóre płyny dosyć śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Sprawdz czy nie zaczepiłeś czegoś na wydech i teraz Ci sie na nim nie topi,np. folia. Miałem tak pare razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Wasze opisy usterek mnie rozbrajaja Jedyne co mnie wkurzalo to jak sprzeglo spalilem wyciagajac dostawczaka to pozniej tydzien mi walilo nie sprzeglem a takim wkurzajacym zapachem. Zawsze jak czulem klocki ham. czy sprzeglo w innych autach to czulem okladzine. Na szczescie jakos odeszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Sprawdź czy nie ma resztek kota Mowie serio- mój sąsiad kiedyś lekko przemielił kota, który w zimie siedział sobie na ciepłym silniku… ale nie przewidział, że zaraz silnik znowu zostanie odpalony- pasek klinowy go dość mocno poszarpał… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Kiedyś po otwarciu maski zuważyłem, że mam strasznie poszarpaną i wygryzioną w jednym miejscu matę wygłuszającą komorę silnika. Od razu miałem podejrzenia, że musiało to zrobić jakieś zwierzę (szczur, łaska, czy coś podobnego). Serwis to potwierdził. Mój przypadek nie był jedyny. Mało tego, był przypadek gdzie komuś w Nissanie (nie pamiętam już czy to była Almera) w kanałach wentylacyjnych zdechła mysz. Nietrudno domyślić się co się potem działo. Po jakimś czasie w aucie zaczęło strasznie śmierdzieć... Może masz coś podobnego u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AMR Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 poprzedno jak miałem CLIO to waliło myszą.teraz kotem- . Ten smród nie jest zawsze.Czasami,nie zawsze. Też mysłałem że to klocki.Sprzęgło raczej nie.Nie jestem z tych co męczą sprzęgła .niczego teżnie ciągnałem.Na tygodniu wywalam katalizator to zobaczymy czy coś to zmieni,bo jest jużczas na niego.zakładam strumienicę.Pozdro4all Jak coś się wyjaśni to dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Słyszałem opinie że gdy katalizator sie kończy tez nieźle wali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AMR Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 dzisiaj wywaliłem kat. i wstawiłem strumienice.widzę że lekko się dynamika poprawiła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 ja pierdzielę,następny który wierzy w moc strumienicy...uważaj żebyś gniazd zaworowych nie wymieniał niedługo na nowe :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AMR Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 dlaczego mam wymieniać gniazda zaworowe???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 bo strumienica to wielkie g...o 90 % ludzi z forum to potwierdzi,zresztą użyj wyszukiwarki,to dowiesz się co może spowodować a co daje strumienica-kup sobie katalizator sportowy,albo w jego miejsce wspawaj rurę,śmierdzieć nie będzie,a dynamika się powinna nieco poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 dalej Ci smierdzi? Bo schodzicie z tematu!! odnosnie strumienicy uzyj szukajki a jak przestalo smierdziec to zamkne watek, bo sie smrod robi ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 jak śmierdzi kot? Ten zapach może mieć różne przeczyny. Jak auto ma klimę, to zaczałbym od jej oczyszczenia w serwisie, a nie jakimiś piankami. Potem bym postawił sobie auto na kanał i je dokładnie obejrzał. Zobaczy czy coś gdzieś nie wpadło, a przede wszystkim czy ci się coś do wydechu nie przykleiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi