Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

V bieg hałasuje

Gość MaK_86

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanio kiedy jechałem i wrzuciłem V skrzynia zaczeła wydawać dziwny dźwięk. Coś jak chrobotanie. Dźwięk jest słyszalny tylko gdy na V puszczam sprzęgło. Na żadnym innym biegu tego nie słychać. Nie za bardzo wiem o co chodzi... :?: Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?

mozliwe ze lozyska lub moze wał się skrzywil i koło 5 biegu ociera o cos jesli masz jak sprawdz poziom oleju w skrzyni i czy nie ma w nim opyłków metalu jesli sa to mozliwe ze wlasnie ociera o cos lub jest za malo oleju i moze nie ma smarowania

olej sprawdza sie przy lince biegnacej od licznika powinna byc naklej ka kolo niej jak poziom sprawdzic , pisze gdyz u mnie byla skrzynia tak brudna ze niewiedzialem jaki ma byc poziom,

no i moze byc te łozysko a moze synchronizator??

ooooooooo... to super.

Bo chodzi o to. Słyszałem, że do tego silniczka są dwa rodzaje V biegówek. Krótsza i dłuższa. Teraz mam krótką a jak będe kupował to będe starał się długą trafić.

Jak byś mógł mi napisać jak trafić odpowiednią. Żeby wszystko pasowało. Jakiś nr seryjny czy znaki szczególne. Znalazłem u siebie w Szczecinie na szrocie. Gość zawołał 650 zł. Chyba troche za duża cena co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...