Gość jacobi Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich! Ostatnio moja micra k10 1,2 benzyna + lpg rok 1990! Odmówiła całkowicie posłuszeństwa i nie jeździ na benzynie! od pewnego czasu micra nie chciała sie przełączyć na benzyne tak więc otworzyłem maske i zobaczyłem że pompa paliwa nie ciągnie paliwa ( pompa ma 1 rok i już się zepsuła super ) nie mająć innego wyjścia zakupiłem nową pompe, odrazu także wymieniłem filterek paliwa!! zadowolony zapaliłem samochodzik i co micra nie jedzie!! Jak dodam gazu to się zaczyna dławić i odrazu gaśnie później ma problemy z odpaleniem, a czasami tak ją szarpie że nieda się jechać!! Postanowiłem przeczyścić gaźnik po przeczyszczeniu na początku jeździł super ale przejechałem jakieś 10km i znowu to samo! Już niewiem co może być z micrą! Bardzo prosze o pomoc!! Aha na gazie micra jeździ noramalnie!! Niema żadnych problemów!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Salsa_micrak12 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Moze syfne paliwo?? Za duzo wody w paliwie?? nie mam pojęcia, pierwszy raz sie z tego rodzaju kłopotem spotykam... popytam znajomych i postaram się dac odpowiedź jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 jesli chce ci sie bawic mozesz zobaczyc czy ssak w baku niejest zasyfiony pod kanapątylnia jest blaszka i pod nią dostep do baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Już sprawdziłem, co jest w baku!! Spuściłem całą benzynę z baku - było trochę syfu tak więc zatankowałem świeżutkiej benzynki i dalej nic!! wczoraj zauważyłem taki dziwny objaw w mojej micruni!! Popatrzyłem czy jest benzyna w gaźniku przez to szkiełko i jak cały czas trzymam samochodzik na obrotach to po pewnym czasie w gaźniku niema benzyny i najprawdopodobniej dlatego micra gaśnie! Po jakimś czasie jak długo kręcę żeby zapalić samochodzik to się pomału napełnia!! Hmm. dziwny objaw!! czy jest możliwe ze zaworek, który wpuszcza benzynie do gaźnika się zepsuł czy zapchał!!????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 mozliwe ze Ci sie pływak zaciął w gazniku zazwyczaj wlasnie pada on od nie jezdzenia na benzynie (brak smarowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 jacobi miałem tak samo w mazdzie i przyczyna prozaiczna - brudny filtr paliwa u Ciebie może być również przyczyną słaba wydajność pompy paliwa, ale pierwsze sprawdź filterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 kolega pisal ze filtr paliwa byl wymieniany, ja dalej stawiam na pływak lub/i zawór iglicowy ktory zamyka doplyw paliwka do komory plywakowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Dokładnie soul ma racje filterek paliwa i pompe paliwa mam nową!! Jak tyko wróce do domu odrazu zobacze co jest z tym zaworkiem iglicowym!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Mielismy tak samo w lanosie, paliwo to byl syf, wymienil tato filtr paliwa, wyciagnal pompe paliwa, przeczyscil ja i oczyscil bak bo byla kupa szlamu w nim, i jak zlozyl wszystko do kupy to auto dalej nie chcialo jechac na benzynie, odpalalo ale zaraz gaslo szarpiac duszac sie, jechac nie szlo tak jakby dalej byl zasyfiony bak i filtr, wiec juz myslelismy ze i pompa pojdzie do wymiany ale poprostu byla zapowietrzona po zalozeniu, nie wim co tam dokladnie zrobil ale odpial ja i zalozyl jeszcze raz i auto normalnie smiga ladnie a tato mowil ze pompa sie poprostu zapowietrzyla i dlatego prawie nie dawala cisnienia (a na stole jak podlaczal ja do 12V dawala ile trza), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 1. pompa jest nowa 2. w k10 pompa jest mechaniczna 3. pompa jest nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Wczoraj sprawdziłem dokładnie jeszcze raz - pompa paliwa bez problemu ciągnie paliwko, filterek paliwa jest też ok!! co do tego zaworka w gaźniku to rozkręciłem i dokładnie niewiem jak to mam przeczyśćić ( wystarczy przedmuchać kompresorem??) i jak dokładnie ustawić pływak w gaźniku żeby wszystko było ok! Aha i jescze jedno pytanie jak sprawdzić czy dobrze działa zaworek benzynowy ( ten od instalacji LPG ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 jak ustawic plywak jest w service manualu dostepnym na tym forum pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam! Udało mi się w końcu naprawić Micrusie i śmiga jak się patrzy! a co dokładnie było: Jak sie odkręci tą górną część od gaźnika żeby dostać się do komory pływakowej to tam jest taki hmm kruciec do którego przychodzi zaworek iglicowy odcinający paliwo do komory pływakowej! Odkręciłem ten kruciec ( fahowo niewiem jak to się nazywa ) i tam jest taki filterek przeczyściłem wszystko poskładałem i działa!! Pozdrawiam wszystkich klubowiczów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi