Gość igor172 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 witam mam problem z ładowaniem pomiar napięcia na wyjściu alternatora 14,2v , natomiast na zaciskach akumulatora tylko 13,5 v pomocy ja niemam koncepcji zgury dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Proponuję ten wątek, znalazłem go w 1 minutę używając "szukajki" : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=24170 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 dzięki za link durzo tam przeczytałem ale w sumie nic tam sie nie dowiedziałem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam. Zimą w niskich temperaturach napięcie ładowania może spadać. Według mnie jest w normie. Jeżeli Cię to martwi to sprawdź klemy, wyczyść i nasmaruj(np.wazeliną), sprawdź masę przy silniku, akumulatorze i styki przy alternatorze (WD40). Może trzeba wymienić szczotki alternatora :?: . Pozdrawiam. PS Szanowny kolego robisz straszne błędy ortograficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sauron Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 igor172, nie możliwe, że nic sie nie dowiedziałeś... do tego linka - jest jeszcze jedna opcja ... sam regulator napięcia może być na napięcie 13,5V.. po prostu trzeba było najpierw zapytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor172 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 witam regulator był sprawdzany na testerze i powinien puszczać 14,7v ale dziękiza podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemolis Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 miałem przez jakiś czas ten sam problem.obeszło się na szczęście bez rozbierania alternatora.okazało się że był tak duży spadek na przewodach.elektryk puścił mi dodatkowy przewód z alternatora do akumulatora i jest super.ładowanie teraz wynosi 14,47 a było 13,80.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.