Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zegarek elektronicznyK11 nie dziala bateria?bezpiecznik?czy?

Gość nakielski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nakielski

Witam wszystkich.

zegarek elektroniczny nie dziala tzn nie wyswietla zadnej godziny. Co to moze byc? bateria, bezpiecznik czy jeszcze cos innego :029: . szukalem na forum ale nic nie znalazlem.. Kurna fajnie jak by wyswietlal godzinke :) A i jeszcze jedno , zeby rozebrac licznik do wymiany podswietlnikow(zarówki) zegarów to gdzie sie zabrac za rozkrecanie??

Z gory dzieki za odpowiedzi.

pozdrawiam

Nakiel

Gość Latarnik

Zeby dostac sie do licznika to musisz wykrecic te 2 srubki 1 nad kierownica 2 pod regulacją kąta swiateł to chyba wystarczy jak dobrze pamietam a zeby sciagnać zegary odkrecasz 3 srubki ktore ci sie ukazą po siciagnieciu wczesniejszego plastiku a bezpiecznik do sprawdzenia to numer 17 wewnątrz samochodu o nominale 10A tuz obok swiatła stopu

Gość johny_fellow
Co to moze byc? bateria, bezpiecznik

Baterii tam nie ma, sprawdź bezpiecznik.

zeby rozebrac licznik do wymiany podswietlnikow(zarówki) zegarów to gdzie sie zabrac za rozkrecanie

Przód zdejmujesz przez odkręcenie 2 śrubek (zaznaczone na niebiesko na fotce), wyjmujesz z zatrzasków i w tym momencie zegary masz na 3 śrubkach. Odkręcasz je, odpinasz kostkę z tyłu i proszę bardzo.

johnyfellowmicra04nk8.jpg

Moze tu też coś znajdziesz:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...472&start=0

Gość nakielski

Dzieki za podpowiedz, 2.03 w Auto Time robie sobie gorny napinacz w rozrzadzie i klocki to sie pobawi przy okazji z z zarowkami i bezpiecznikami:)

dzieki wielkie wszystkim :))

pozdrawiam

Nakiel

• 10 miesięcy temu...

Witam

Ja tez mam problem z zegarkiem, ale prawdopodobnie mi się on zepsuł/spalił całkowicie, bo bezpiecznik jest ok i podświetlenie też. Mam takie pytania:

1. Czy jest możliwość wymiany SAMEGO zegarka, czy musze wymienić zegary,

2. Czy ten zegarek ma jakieś podłączenie np. kostka, albo coś innego, bo jak rozkręciłem sobie te zegary to NIC tam nie widziałem, ale może coś przeoczyłem.

I jeszcze jedno, u mnie podświetlenie zegara ma kolor taki lekko żółtawy, nie wiem może to podświetlenie jest za mocne i nie widać zegara. Czy mógłby ktoś z Was w miarę możliwości przesłać mi na mejla jak u niego jest podświetlany zegar kunte@go2.pl ? Będę bardzo wdzięczny. K11 z 93 roku, zegary z obrotomierzem.

Gość Pablo_Snk

Smoła, Mam taką samą micre i też taki sam objaw, podświetlanie działa a zegarek nie, tyle, ze zaobserwowałem, ze czasami pojawi się zegarek, ale po chwili znika. Można wymienić zegarek, ale we własnym zakresie raczej. w ASO nie bedą bawić się z takim czymś raczej. Nie ma żadnych kostek tylko trzeba rozlutować i nowy zlutować na miejscu starego. Tylko porównywałem zegarek w liczniku z obrotomierzem i bez obrotomierza -> trochę różnią się z montażem,

Nie ma żadnych kostek tylko trzeba rozlutować i nowy zlutować na miejscu starego.
A może wystarczy przelutować ten, który już jest i przejrzeć ścieżki idące do zegarka, bo może po prostu coś gdzieś nie ma styku i przez to nie działa zegarek... Podświetlenie nie może (fizycznie nie może) "zasłonić" zegarka, ale zawsze można wyciągnąć żarówkę i sprawdzić wtedy ;).