Gość kozioł Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Witam , starsznie cos mi wyje w samochodzie , myślałem że to most , z dnia na dzień coraz bardziej ale mechnik powiedział że to na 90% łozyska w tylnich kołach. Chciałem kupic takie ale w sklepie powiedzieli że są z piastami i jedno kosztuje 400 zł. Czy nie ma możliwości założenia jakiś tańszych?. SERENA 1.6 benzyna 1996 r. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 łożyska tylnych kół :galy: to jki tymasz przebieg tej sereny szczerze powiedziawszy niepamietam jak tam są rozwiązane łożyska i czy idzie coś tańszego wstawić,ale mało prawdopodobne żeby to były one [ Dodano: Pią 23 Lut, 2007 13:09 ] wysiliłem sie i zadzwoniłem do Japomoto w poznaniu i do sereny 1,6 są łożyska za 60 i 95 zł zmień mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 mechanik , nic tu chyba nie zawinił , bo o tych cenach do łożysk pwiedzieli mi w sklepie , że są z piastami i tyle kosztują. a mechanik stwierdził że to wycie to raczej nie mostu a łożysk z tyłu , jak to sprawdzić co wyje? ,odkręcić wał i kręcić kołami czy jak ? PS. trochę mi poprawiłeś nastrój z tymi cenami , myśałem że popłynę 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 mechanik , nic tu chyba nie zawinił , faktycznie, przepraszam mechanika jak to sprawdzić co wyje? spróbuj wsłuchać sie na zakrętach powinno bys odczuwalne zmiany ,jakby to nazwać, w głośności wycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Czasami to wycie lekko ustaje , a czasmi tak wyje że nie idzie wytrzymać , i to przy tych samych prędkościach PS. Zdzwoniłem do sklepu w swoim mieście z częsciami do aut japońskich , i gościu powiedział że te łożyska do tych aut nie maja piast i kosztują za sztukę lepsze:98 zł , a gorszej firmy 55 zł uff :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 jak wyją tylnie łożyska kół to jest taki dżwięk jak byś leciał samolotem odrzutowym a jaki masz most pełny czy niezależne zawieszenie. bo jak pełny to trzeba wyciągnąć półośki i na nich są łożyska które trzeba prasą wyciągać i wkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAnti Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 jak wyją tylnie łożyska kół to jest taki dżwięk jak byś leciał samolotem odrzutowym albo tramwajem, polonezem, zukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 a jaki masz most pełny czy niezależne zawieszenie. napewno ma to samo co Ty jaca2206, jak ma 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Witam , potrzebuję rozpiski jak wymienić łozyska z tyłu w kołach , ma moz ktos? będę wdzięczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 jak masz serenę z pełnym mostem to nie trzeba rozpiski tylko przygotuj ściągacz żeby złapać za półośkę odkręć 4 śruby te które trzymają półośkę z mostem uderz młotkiem w ściągacz tylko mlotkiem jakimś większym np 2kg i półośka wyskoczy łożysko zamocowane jest na półośce bierzesz na prasę hydraulicznąi ściągasz łożysko .Po założeniu wrzucasz półośkę i skręcasz i możesz śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 no widzisz jakie proste :DD:D:D:D:D: O_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 a jak sprawdzić czy mam pełny most czy nie? rozumiem że jak pełny to ściagam koło i co dalej? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 a jaki masz silnik?? 1,6 ma most 2,0 D ma most 2,3 D też ma most 2,0 ma zawieszenie niezależne z półosiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 1.6 oczywiście z mostem , wymieniam łożyska , bo mechanik powiedział że według niego to wyją tak właśnie łożyska , teraz to juz nawet jeździc nie mogę , bo po okresie wycia to teraz już coś strasznie zgrzyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 ale jak to sprawdzić? , jak bym nie kombinował to przy pracującym moście chodzą też łozyska od kół , łożyska juz kupiłem , jak nic to nie da to trzeba będzie przyczyna szukać w moście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 jak siądziesz na tylnich siedzeniach w drugim rzędzie po środku to na pewno będziesz słyszał czy to wyje most czy łozyska w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 nie , kurczę nasłuchuję , i tak wyje że nie wiadomo skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 w takim badz razie wymien lozyska jak nie pomoze to znaczy ze most:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 zgadzam się z czopochrupem jak nie wiesz co to zacznij od łozysk . A jak to most to mozesz odrazu rozglądać się za drugim mostem bo naprawa jest nieopłacalna mało który mechanik zna się na mostach ja to juz przerabiałem i wyszło części do starego mostu +zakup drugiego . Jak byś bardzo chciał robić most to mam dyferencjał do sprzedania z nowymi łożyskami tylko trzeba dokupić tuleje dystansową która musi byc nowa nie może być używana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 kurczę ,boję się że jak kupię most (uzywany) , to też nie wiadomno czy będzie w pełni sprawny , a 1000 zł trzeba wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 a 1000 zł trzeba wydać zeby tylko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ja płaciłem 1500zł ale z miesięczną gwarancją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 miesieczna gwarancja lol duzo ;x imo to nic w porowniau z tym ile moj ojciec wydal kasy na glowice do mazdy mielismy 4 glowice:> kazda byla uzywana/spawana i koszt jednej to srednio ~1300 zl ;p tazke nienarzekajcie :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozioł Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wimieniłem u mechanika łożyska tył , za wymianę 250 zł. Robili prawie cały dzień . i sukces , w samochodzie cichutko , aż przyjemnie sie teraz jeździ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 to miałeś szczęście że to nie most. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi