Cyklop Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Wczoraj użyłem wreszcie tylnego światła przeciwmgielnego, wcześniej nie wiedziałem, że takie jest w ogóle. Taki szczegół. Jedno dodatkowe światło z tyłu głupio wygląda. Nie da się jakoś uruchomić takie samo z drugiej strony? Może to jest jakieś nie legalne czy coś, jakieś przepisy, ale nie sądzę. Czy ktoś już próbował się w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Pogrzeb w wyszukiwarce, było kiedyś chyba o przeróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Szukałem, szukałem, ale nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarecki Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 U mnie w P10 jest taka niby zaslepka w lampie tak jakby nie wycieli otworu na zarowke. Poza tym instalacja jest na swoim miejscu. Podejrzewam zeby zrobic ta dziure to trzeba wymontowac lampe. POZDRO [ Dodano: Wto 27 Lut, 2007 21:18 ] Aha w razie czego ja mam sedana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Ja też mam sedana i mam w nim przeciwmgielne.W klapie bagażnika. Nie patrzyłem czy otwory na żarówki były oryginalnie czy zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 W sedanie trzeba wyciac zaslepke, trzeba wyjac lampe, ja zaslepke wypalilem lutownica i pilnikiem wyrownalem, podlaczenia elektryczne byly, a jak nie ma mozna pociagnac z drugiej lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 O to już brzmi ciekawie. Jutro zajrzę i będę dokładniej wiedział jak to wygląda, ale myślałem, że może będzie to jakaś szybka akcja w stylu, podejdę od razu z żarówką wkręcę i wszystko gra. <marzyciel> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarecki Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Bedzie trzeba kiedys z tym sie pobawic, bo co dwie zarowki to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Szukałem, szukałem, ale nic nie znalazłem. Kiepsko szukałeś -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...=przeciwmgielne Zamykamy dubla. [ Dodano: Pon 05 Mar, 2007 11:02 ] Na prośbę autora wątku odblokowywuję. Może coś ciekawego jeszcze tu wrzucicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Oto opis HOWTO - czyli przepis jak zrobić drugie światło przeciwmgielne. Co będzie potrzebne: 1. Bardzo ostry nożyk (skalpel) 2. Wkrętak płaski 3. Przewód długość na miare upodobań 4. Blaszka (rysunek nr 2) 5. Żarówka P21W 6. Taśma izolacyjna Działania: 1. Wycinamy plastik blokujący włożenie żarówki do klosza. Z jednej strony wycinamy ostrym nożykiem. Po przecięci z jednej strony z drugiej wyginając wyłamujemy. Powinno odejść idealnie. 2. Blaszkę (wziąłem z innego "stelarza" - znalazłęm na złomowcu) montujemy w "stelarzu". Montaż blaszki to najbardziej drażliwy moment. Uzbroicie się w cierpliwość . Ja polecam użyć wąskiego płaskiego wkrętaczka. 3. Łączymy przewodem obwód przeciwmgielnego. Z jednej strony łączymy nasz przewód z przewodem pomarańczowym. Z drugiej strony wkładamy nasz przewód w brakujące miejsce (czyli tam gdzie powinien być pomarańczowy,a go tam nie ma) 4. Nie zapomnijcie połączyć nasz przewód z resztą przewodów, żeby się to nie majtało. 5. Wkręcamy żarówkę i testujemy. Jeżeli wszystko było zrobione saranie to cel został zrealizowany. Miłego majsterkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Oto opis HOWTO - czyli przepis jak zrobić drugie światło przeciwmgielne.[ciach] Miłego majsterkowania. Po pierwsze wyslij to do adminow, zeby wstawili to w "Zrób to sam". Po drugie to już to było:www.purep10.co.uk modification: twin rear fog lights Znalazlem jeszcze do FAQ do sedana: http://www.g20.net/forum/showthread.php?t=29487 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Chyba nie nadaje się to do tego działu, a na stronie purep10 może i jest w jakiejś formie, jednak nie ma tego u nas na forum, a my najpierw korzystamy z wyszukiwarki na stronie NKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel zl1 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 witam u mnie nie ma światła przeciw mgielnego tył nissan primera 2000r kombi jak mam go zależ pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi