gregor Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Dzisiaj założyłem klocki ATE i podczas montażu zauważyłem, że klocek który ma czujnik zużycia (blaszkę) jest u góry ścięty tzn. tył klocka który styka się z tłoczkiem u góry jest ścięty przez co tłoczek nie naciska na niego całym swoim okręgiem. Zaznaczę, że klocek zewnętrzny jest normalny W związku z tym mam pytanie czy ten ścięty klocek powinien być od strony tłoczka czy na zewnątrz? Po przejechaniu kilku kilometrów nie zauważyłem jakiś problemów z hamowaniem. Poniżej zamieszczam prymitywny rysunek poglądowy :one: Mam nadzieję, ze w miarę jasno opisałem problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 W tym przypadku jedynie po jakimś czasie brzeg klocka moze (w przypadku zużytej tarczy) trzeć o jej rant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lutek34 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Większa powierzchnia tłoczka dociska klocek więc tak ma być. U mnie też zaobserwowałem że około 4mm tłoczka wystaje poza obrys klocka, widocznie to jakiś patent Nissana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.