Gość Rafał_21 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam. Mam od niedawna almerę n15, rocznik 98. Chciałem sprawdzić stan zużycia szczęk hamulcowych. Proszę o poradę ludzi znających temat: Jak ściągnąć bęben hamulcowy, czy w almerze n15 bęben jest razem z piastą, czy trzeba ściągnąć zaślepkę śruby koronowej łożyska odkręcić ją i ściągnąć bęben razem z piastą, czy bęben i piasta są zamontowane oddzielnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 witam, w n15 bęben i piasta są zamontowane oddzielnie tak wiec po zdjeciu koła powinien zejść bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 w n15 bęben i piasta są zamontowane oddzielnie I jeszce jedno, tak przy okazji - po złożeniu, ręczny wyreguluj na szczękach. Zauważyłem, że wielu użytkowników opiera się tylko na tej regulacji pod dźwignią, a przy za dużym luzie między szczękami a bębnem nie przyniesie to oczekiwanego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.