Gość mk_83 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witam. Niedawno kupiłem moja pierwszą Micrę i mam problem z centralnym zamkiem, chodzi o to że nie dzidziała z odległości większej niż 0.5 m a i bliżej czasem jest problem....Na pewno nie jest to wina baterii w pilocie, bo wymieniłem i bez zmian. Nie ma mowy o otwarciu auta z jakiejś większej odległości, działa w miarę poprawnie tylko wewnątrz auta!!!! Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną to byłbym wdzięczny! :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarecki Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Jest parę rzeczy które na to wpływają: - pilot pracuje na podczerwieni a nie na falach radiowych, - centralka a konkretnie antenka przebiega w bliskiej okolicy elementów metalowych lub wiązek elektrycznych (co powoduje zakłócenie w pracy odbiornika) - mikrouszkodzenia w pilocie (niby działa ale nie do końca) - i po prostu słaby jakościowo alarm i się zużył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk_83 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 no zawsze to coś a czy może byc w tym jakaś usterka którą jednak mógłbym sam ewentualnie naprawić? Może coś przeczyścić, nie wiem......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Latarnik Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Spróbuj zaleźć odbiornik i tam będzie cieniutki jedno żyłowy przewód tzn. antena spróbuj go ułożyć w i jak najbliżej powierzchni szyby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.