Gość Butryn Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 W ten weekend goscilem w garazu Marcina (Szalony). Plan byl prosty - instalka soczewek (bixenon) w lampy CEFIRO. Poszlo bez wiekszych problemow. Czas spedzony w garazu to 17 godzin. Robilismy na luzie takze jak by sie dobrze zabral to i w 12 godzin by sie dalo zrobic. Foty z pierwszego dnia dalem rade wykasowac z aparatu mimo ze Marcin twierdzi ze jego aparat nie ma takiej funkcji Jest jeszcze szansa ze foty zostana odzyskane. Koncowy efekt i troszke w czasie pracy mam na aparacie i zaraz foteczki beda. W sobote dalismy rade po robocie i Niedziela byla nie ciekawa. (ostrzegam jak najdalej od wódki Grey Goose) Efekt koncowy jest ekstra! Maly bonus to jeszcze byla instalka atrapy od Cefiro. Foteczki beda w krotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No wreszcie Tomek bedzie mial spokuj i nie bedzie co chwila wlaczal przy Tobie swiatel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 no prosze. czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jaki w przybliżeniu jest koszt części ? oczywiscie bez Grey Goose są jakies dedykowane pod konkretny typ lampy czy standart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 OK. Zapodam 2 koncowe foty. Fotki na ktorych widac postepy pracy przesle Marcin. Tutaj koncowy efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 OK. Zapodam 2 koncowe foty. No ,no - naprawdę jestem pod dużym wrażeniem ! Przód wygląda teraz rasowo i ekskluzywnie :one: Brawo , moje gratulacje ! Właściwie to brak mi słów , żeby wyrazić uznaniie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 No no, gratulacje! Cicho siedzial, na forum sie nie udzielal i prosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Tak jak pisal Slawek....wszystko poszlo ladnie bez wiekszych problemow. Wielkie podziekowania dla Slawka I Artura za trud jaki wlozyli w ta przerobke :one: Faktycznie Slawek jakims cudem wyczyscil mi karte w cyfrowce, ale na szczescie udalo sie wszystko odzyskac. Dzieki wszystkim za mile slowa Wszystkich fotek nie wrzuce na forum bo jest ich naprawde sporo, dlatego wybralem kilka, ktore mysle ze odzwierciedlom nasza prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ciesze sie ze foty odzyskane :) Jesli ktos mysli o przerobce to chetnie opisze szczegolowo co i jak. zreszta troche ja, troche marcin cos dorzuci i da sie zrobic. do rozklejania swiatel przydal sie piekarnik mojej zony :) do sklejania spowrotem troche bylo strach ale tesco otwarte 24/7 takze opalarke za 40 zeta sie kupilo i poszlo dobrze. oprocz tego to dremelek, jakis mlotek, kilka kluczy, klej, 3 paczki fajek i browarek :) poszlo duzo sprawniej jak pierwsza przerobka ktora robilem ze szwagrem w maximie. w sumie teraz bylo nas trzech to tez lepiej szlo...kazdy cos tam obmyslal i poszlo calkiem dobrze. fotek z imprezki po instalce raczej na forum nie bedziemy wklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 ej chlopaki ja sie wybieram do PL. moze wpadne do was i zrobilbym retro do swojej maxi. projektory z balastami juz mam. kupilbym tylko lampy na ebay wpadl z tym do PL. POMOZECIE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 efekt końcowy naprawdę bardzo ciekawy... Gratki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 skąd soczewki?? tzn z jakiego samochodu? i tak z ciekawości ile to wszystko kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 instalka atrapy od Cefiro. Ludzie będą Was zasypywać pytaniami , więc ja zadam tylko dwa : 1. czy w PL można gdzieś kupić taką lub od innego modelu atrapę ( także używaną ) do QX 99 r. ? 2. ile może kosztować ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 instalka atrapy od Cefiro. Ludzie będą Was zasypywać pytaniami , więc ja zadam tylko dwa : 1. czy w PL można gdzieś kupić taką lub od innego modelu atrapę ( także używaną ) do QX 99 r. ? 2. ile może kosztować ? Pozdrawiam 1. Nie 2. $55 + $35 za przesylke. Lampy Cefiro + atrapa + przesylka + cło + VAT to okolo 1 100 zeta. Cło malutkie bo tylko 2,7% ale VAT 22% troszke dobija. Soczewki sa Bi-Xenonowe z tego co pamietam to Marcin chyba kupil od Mersia MLa. Ja w swojej mialem od BMW M3. Koszt soczewek z xenonkami to +/- okolo 700-800 zeta, trzeba szperac po necie i szukac najlepszych cen. Czyli krotko mowiac jesli ktos wklada w stare lampy to ponizej 1000 zeta sie zmiesci. Marcin ma nowki lampy + atrapa takze cala impreza wyszla blisko 2 000 zeta. [ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 11:46 ] ej chlopaki ja sie wybieram do PL.moze wpadne do was i zrobilbym retro do swojej maxi. projektory z balastami juz mam. kupilbym tylko lampy na ebay wpadl z tym do PL. POMOZECIE?? Kiedy bedziesz w polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 1. Nie 2. $55 + $35 za przesylke. Lampy Cefiro + atrapa + przesylka + cło + VAT to okolo 1 100 zeta. Cło malutkie bo tylko 2,7% ale VAT 22% troszke dobija. Dziękuję za informację ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Kawał dobrej roboty! Efekt nieziemski:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Marcin ma nowki lampy + atrapa takze cala impreza wyszla blisko 2 000 zeta. Tak to jest jak sie czlowiek ZAKOCHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 t;]ej chlopaki ja sie wybieram do PL.moze wpadne do was i zrobilbym retro do swojej maxi. projektory z balastami juz mam. kupilbym tylko lampy na ebay wpadl z tym do PL. POMOZECIE?? Kiedy bedziesz w polsce? polowa maja, ale bede na bardzo krutko, ok tygodnia tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 olowa maja, ale bede na bardzo krutko, ok tygodnia tylko załapiesz się na przejarzdzę moją Panaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Wacu jak bedziesz to sie zrobi maly spot maxim. Mysle ze trzy beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 nie robcie OT panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziibi Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 może trochę późno ale moje gratulacje po prostu zajefajny efekt pięknie wygląda no cóż trzeba zacząć odkładać 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Wacu jak bedziesz to sie zrobi maly spot maxim. Mysle ze trzy beda Jeśli wacu przywiezie swoją to będą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Cos mi sie wydaje ze niedlugo zobaczymy projekt WielkiegoWaca A ja pomalutku zaczynam dzialac ze spryskiwaczami do lamp, co by bylo bardziej przepisowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Cos mi sie wydaje ze niedlugo zobaczymy projekt WielkiegoWaca A ja pomalutku zaczynam dzialac ze spryskiwaczami do lamp, co by bylo bardziej przepisowo i jak te spryskiwacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi