Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy Nissan Qashquai - woz bojowy czy co ?

Gość Bruneros
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem za bardzo na jakie forum to wrzucic , ale ze najczesciej zagladam tu to wrzuce... (moze moderatorzy przeniosa ?) wlasnie natrafilem - nowy Nissan Qashquai - (sie chyba to powinno czytac KASZKA ;-) http://fr.cars.yahoo.com/040305/273/3ogzc.html

dlaczego wszytskie nowe autka musza wygladac jak wozy bojowe ?

nie powiem ze mi sie nie podoba, jednak wole chyba klasyczna linie

5 drzwiowego coupe (tak okreslono p10 - hatchback w jednej z ksiazek) :->

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

a tu jeszcze na dokladke nissan murano

http://fr.cars.yahoo.com/041229/230/477oa.html

pozdr MK

He he... widziałem to "niewiadomo co" na tvn turbo ostatnio. I powiedzieli, ze bedzie to jeden z kilku modeli, ktory zastapi Almere, bo ta juz podobno nie bedzie miała nastepcy. Dobrze przynajmniej, ze Nissan nie idzie w slady za Renault ze stylistyka, bo to juz całkiem byłaby porażka.

P.S. A czyta sie to owo coś "kłaszgaj" :)

A jakie macie zdanie o o tym, najnowszym concepcie Nissana. Ja się w niego wpatruje i wpatruje i mimo tego tyłu z Alfy GT zaczyna mi się podobać.

az1.jpg

ja też się przyglądam i przyglądam.............zawiesiłam na nim oko, a to już dużo ;-) coś w sobie ma............a tym czymś pewnie jest wygląd przodu + reflektory, a najbardziej do gustu przypadły mi zegary ;-) ocena dobra

• 1 miesiąc temu...

Niestety pewnie wszystko co w tych autach najlepsze i najładniejsze i tak zostanie prawdopodobnie w fazie produkcyjnej zredukowane do poziomu gówna i na ulice trafią następne bezpłciowe kasztany... :( A szkoda bo mogłoby być tak pięknie.

PEACE

Gość marcin101

wystarczy wstawić pistolety maszynowe pod reflektorami i James Bond by sie nie wstydzil, chociaz dla bonda to szkoda nissana ,bo u niego wszystko zdycha po jednym filmie

Teraz tak beda wygladac samochody, Ci co sie krzywili na Twingo teraz sie krzywia na nowe autka, ale taka jest kolej rzeczy.

Projektanci sciagaja pomysły ze starych fimów SF i stad takie efekty

Samochód przestaje być środkiem transportu, zaczyna być zabawką dl męzczyzn, którzy w dziecinstwie nie mieli normalnych zabawek heh

Pozdr

• 9 miesięcy temu...

:)

Kosmiczny samochod .... szkoda ze tylko koncept ...:(

Z tego co wyczytalem Kaszkai to nazwa plemienia ''gorali'' zamieszkujacych w pln czesci iranu,

i z tego co wiem samochod bedzie mocno okrojony z tego co widzimy... w wersji produkcyjnej cenowo bedzie sie krecil kolo 14000 GBP( na kontynencie bedzie 2-3 tys tanszy ) za wersje podstawowa ( ale jak to wypadnie naprawde to sie jeszcze zobaczy ...) Woz przeznaczony jest zarowno do jazdy w miescie jak i w terenie stad wysoko zawieszony ( crossover ) .... ma posiadac nowy system zawieszenia wspolnie opracowywany z reno ( a psik :( )...

Silniki beda tylko dwa ..1.8 i 2.0 .... o dizlu jeszcze nie mowia ....

jedynym mankamentem jest to ze jest to design glownie zrobiony przez angoli i bedzie tez przez nich produkowany ( tfu - partacze ... ja im n16 nie wybacze ...) jezeli samochod wogole zostanie dopuszczony na hale montazowe ....

zajebiaszczy!! Tylko jedno ale. Niestety nissan nie ma takich jaj zeby wypuscic autko w takiej formie jak tutaj pokazany. A przynajmniej tak mi sie wydaje. W tym wzgledzie Nissan powinien isc za Honda wg mnie. Pamietacie pierwsze zajawki nowego Civica?? nikt nie wierzyl ze tak moze wygladac seryjna auto, a jednak...

• 4 lata później...